
Sei i rømmesaus vekker mange gode barndomsminner. Dette minner meg om alle fisketurene vi hadde da jeg var liten, hvor den ene småseien etter den andre ble dratt opp på berget, til stor entusiasme blant oss yngre. Deretter ble fisken sløyd og gjort til, skinnet ble skrapt og vi stekte fisken i en panne eller aluminiumsfolie sammen med rømme. Var det ikke anledning til å steke på bål, gjorde vi det kanskje da vi kom hjem. Så utrolig godt!
Sei i rømmesaus vil kanskje aldri smake like godt som når den er nyfisket fra bergene hjemme, men er fortsatt en enkel å god måte å få i seg litt fisk i en travel hverdag. Velger du en skinnfri og beinfri seifilet vil det som tar lengst tid være å koke potetene.
Visste du at sei er noen av de billigste fiskesortene du får kjøpt på butikken? Trenger du litt mer inspirasjon med denne fisken kan kanskje oppskriften på sei i parmesan- og paprikasaus og stekt sei i sitronsaus med ovnsbakte gulrøtter friste.