Stekt sei i rømmesaus

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Stekt sei i rømmesaus

Sei i rømmesaus vekker mange gode barndomsminner. Dette minner meg om alle fisketurene vi hadde da jeg var liten, hvor den ene småseien etter den andre ble dratt opp på berget, til stor entusiasme blant oss yngre. Deretter ble fisken sløyd og gjort til, skinnet ble skrapt og vi stekte fisken i en panne eller aluminiumsfolie sammen med rømme. Var det ikke anledning til å steke på bål, gjorde vi det kanskje da vi kom hjem. Så utrolig godt!

Sei i rømmesaus vil kanskje aldri smake like godt som når den er nyfisket fra bergene hjemme, men er fortsatt en enkel å god måte å få i seg litt fisk i en travel hverdag. Velger du en skinnfri og beinfri seifilet vil det som tar lengst tid være å koke potetene.

Visste du at sei er noen av de billigste fiskesortene du får kjøpt på butikken? Trenger du litt mer inspirasjon med denne fisken kan kanskje oppskriften på sei i parmesan- og paprikasaus og stekt sei i sitronsaus med ovnsbakte gulrøtter friste.

Stekt sei i rømmesaus

5 fra 5 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 seifilet uten skinn i bein

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 pepper

  • 1/2 ts 1/2 paprikapulver

  • 4 ss 4 hvetemel

  • 2 ss 2 smør

  • 1 boks 1 seterrømme

  • 1/2 dl 1/2 melk (ved behov)

  • Frisk persille

  • Tilbehør
  • 500 gram 500 poteter

  • 250 gram 250 gulrøtter

  • 1 stk 1 brokkoli

Fremgangsmåte

  • Start med å koke potetene, det er trolig det som tar lengst tid. Skrell gulrøttene og del dem opp i skiver. Brokkolien deler du opp i buketter.
  • Legg seifiletene over på en fjøl, og krydre de med salt, pepper og paprikakrydder. Ha hvetemelet i en dyp tallerken og vend fiskefiletene i melet.
  • Stek fisken i en varm stekepanne i litt smør, cirka 3-4 minutter på hver side. Steketiden avhenger av hvor tykke fiskefiletene er, og hvor høy varme du har.
  • Mens fisken steker damper eller koker du gulrøttene og brokkolien.
  • Når fisken er nesten helt ferdigstekt fordeler rømmen i pannen med fisken. La rømmen koke noen minutter til fisken er ferdig. Spe i litt melk dersom du synes sausen blir veldig tykk. Dryss over finhakket persille rett før servering.
  • Server stekt seifilet med rømmesaus, kokte poteter, gulrøtter og brokkoli. Så godt og så enkelt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*