Stekt sei med soppstuing

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Stekt sei med soppstuing

Stekt sei med soppstuing er kanskje ikke den mest vanlige kombinasjonen, men godt var det. Lettvint var det også, for jeg tror ikke det tok mer enn ca 25-30 minutter fra jeg startet, til retten var serveringsklar. Når det er sagt så ser jeg i ettertid at jeg skulle brukt litt mer på dandering og ta fine bilder, men slik blir det av og til når kokken er veldig sulten.

Server stekt sei med nykokte poteter, dampet brokkoli sammen med en enkel og god soppstuing.

Vil også nevne at denne oppskriften ble jeg inspirert av etter å ha lest i boken Hverdagsmat, Ole Martin Alfsen. En flott bok med mange gode tips!

Håper seien smaker!

Stekt sei med soppstuing

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter

Ingredienser

  • 600 gram seifilet

  • 2 ss hvetemel

  • Salt og pepper

  • 1/2 ss olje

  • 1/2 ss smør

  • Soppstuing
  • 200 gram sjampinjong

  • Olje

  • Smør

  • 1/2 ss hvetemel

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 dl melk

  • 1 dl lett crème fraîche

  • 1 ss timian

  • 3 stk einebær

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • 4-6 poteter

  • Brokkoli

Fremgangsmåte

  • Start med å koke potetene. Poteter trenger vanligvis rundt 20-25 minutter koketid, men det kommer helt an på hvilken type poteter du bruker, og størrelsen så klart. Når jeg bruker små amadinepoteter beregner jeg i underkanten av 20 minutter på å koke de, mens de litt større trenger rundt 25 minutter.
  • Børst soppen (unngå vann) og skjær den i skiver eller båter. Ha den over i en varm stekepanne sammen med litt olje, og stek den videre til soppen begynner å bli gyllen. Tilsett finhakket hvitløk, krydre den med salt og pepper, og rør inn hvetemel. Ha så oppi melk, og kok opp før du tilsetter creme fraiche. Pass på varmen slik at du ikke brenner stuingen. Knus 3-4 einebær så fint du greier, og ha de oppi sammen med litt finhakket timian. La soppstuingen koke i ca 8-10 minutter, mens du steker fisken.
  • Krydre seien med salt og pepper, og vend den i litt hvetemel på begge sider. Ha litt smør i en varm stekepanne. Når smøret slutter å bruse har du i litt olje som tåler varme. Legg så fisken forsiktig i pannen. Stek fisken 4-5 minutter på hver side, til den begynner å få en gyllen og fin farge. Steketiden vil variere ut fra hvor varm pannen din er og tykkelsen på fiskestykket.
  • Ha et par cm vann i en stor kasserolle, og sett en damprist nederst i kasserolle. Sett platen på full guff, og legg noen små buketter nede i kasserollen når det fosskoker. Damp brokkolien 2-3 minutter under lokk.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*