• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
19. januar 2017

Stekt sei med soppstuing

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Stekt sei med soppstuing

Stekt sei med soppstuing er kanskje ikke den mest vanlige kombinasjonen, men godt var det. Lettvint var det også, for jeg tror ikke det tok mer enn ca 25-30 minutter fra jeg startet, til retten var serveringsklar. Når det er sagt så ser jeg i ettertid at jeg skulle brukt litt mer på dandering og ta fine bilder, men slik blir det av og til når kokken er veldig sulten.

Server stekt sei med nykokte poteter, dampet brokkoli sammen med en enkel og god soppstuing.

Vil også nevne at denne oppskriften ble jeg inspirert av etter å ha lest i boken Hverdagsmat, Ole Martin Alfsen. En flott bok med mange gode tips!

Stekt sei med soppstuing

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 19. januar 2017
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Stekt sei med soppstuing
Ingredienser
  • 600 gram seifilet
  • 2 ss hvetemel
  • Salt og pepper
  • 1/2 ss olje
  • 1/2 ss smør
  • Soppstuing
  • 200 gram sjampinjong
  • Olje
  • Smør
  • 1/2 ss hvetemel
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 dl melk
  • 1 dl lett crème fraîche
  • 1 ss timian
  • 3-4 einebær
  • Salt og pepper
  • Tilbehør
  • 4-6 poteter
  • Brokkoli
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å koke potetene. Poteter trenger vanligvis rundt 20-25 minutter koketid, men det kommer helt an på hvilken type poteter du bruker, og størrelsen så klart. Når jeg bruker små amadinepoteter beregner jeg i underkanten av 20 minutter på å koke de, mens de litt større trenger rundt 25 minutter.
Steg 2
Børst soppen (unngå vann) og skjær den i skiver eller båter. Ha den over i en varm stekepanne sammen med litt olje, og stek den videre til soppen begynner å bli gyllen. Tilsett finhakket hvitløk, krydre den med salt og pepper, og rør inn hvetemel. Ha så oppi melk, og kok opp før du tilsetter creme fraiche. Pass på varmen slik at du ikke brenner stuingen. Knus 3-4 einebær så fint du greier, og ha de oppi sammen med litt finhakket timian. La soppstuingen koke i ca 8-10 minutter, mens du steker fisken.
Steg 3
Krydre seien med salt og pepper, og vend den i litt hvetemel på begge sider. Ha litt smør i en varm stekepanne. Når smøret slutter å bruse har du i litt olje som tåler varme. Legg så fisken forsiktig i pannen. Stek fisken 4-5 minutter på hver side, til den begynner å få en gyllen og fin farge. Steketiden vil variere ut fra hvor varm pannen din er og tykkelsen på fiskestykket.
Steg 4
Ha et par cm vann i en stor kasserolle, og sett en damprist nederst i kasserolle. Sett platen på full guff, og legg noen små buketter nedei kasserollen når det fosskoker. Damp brokkolien 2-3 minutter under lokk.

Har du ikke en damprist kan du koke brokkolien tilsvarende lenge i litt lettsaltet vann.

Håper seien smaker!

 

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ingefærte med honning, sitron og chili
Kjøttpudding med chorizo

Relaterte innlegg

Thaigryte med torsk
16. februar 2021

Thaigryte med torsk

Fiskeburger med syltet gulrot og rømmedressing
9. februar 2021

Fiskeburger med syltet gulrot og rømmedressing

Fiskekaker av torsk og hyse
2. februar 2021

Fiskekaker av torsk og hyse

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales