Slik gjør du det

  1. Start med å koke potetene. Poteter trenger vanligvis rundt 20-25 minutter koketid, men det kommer helt an på hvilken type poteter du bruker, og størrelsen så klart. Når jeg bruker små amadinepoteter beregner jeg i underkanten av 20 minutter på å koke de, mens de litt større trenger rundt 25 minutter.
  2. Børst soppen (unngå vann) og skjær den i skiver eller båter. Ha den over i en varm stekepanne sammen med litt olje, og stek den videre til soppen begynner å bli gyllen. Tilsett finhakket hvitløk, krydre den med salt og pepper, og rør inn hvetemel. Ha så oppi melk, og kok opp før du tilsetter creme fraiche. Pass på varmen slik at du ikke brenner stuingen. Knus 3-4 einebær så fint du greier, og ha de oppi sammen med litt finhakket timian. La soppstuingen koke i ca 8-10 minutter, mens du steker fisken.
  3. Krydre seien med salt og pepper, og vend den i litt hvetemel på begge sider. Ha litt smør i en varm stekepanne. Når smøret slutter å bruse har du i litt olje som tåler varme. Legg så fisken forsiktig i pannen. Stek fisken 4-5 minutter  på hver side, til den begynner å få en gyllen og fin farge. Steketiden vil variere ut fra hvor varm pannen din er og tykkelsen på fiskestykket.
  4. Ha et par cm vann i en stor kasserolle, og sett en damprist nederst i kasserolle. Sett platen på full guff, og legg noen små buketter nedei kasserollen når det fosskoker. Damp brokkolien 2-3 minutter under lokk.

    Har du ikke en damprist kan du koke brokkolien tilsvarende lenge i litt lettsaltet vann.

Server stekt sei med nykokte poteter, dampet brokkoli sammen med en enkel og god soppstuing.

Vil også nevne at denne oppskriften ble jeg inspirert av etter å ha lest i boken Hverdagsmat, Ole Martin Alfsen. En flott bok med mange gode tips!

Håper det smaker!