Stekt skrei med potetmos og chorizosalat

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Pannestekt skrei med chorizosalsa

Jeg er utrolig glad i skrei, og denne oppskriften på stekt skrei med potetmos og chorizosalat er ikke noe unntak. Den enkle chorizosalaten tilfører ekstra smak til den ellers milde retten, og løfter smaksopplevelsen betraktelig. Nydelig middag på under halvtimen!

Om du har litt ekstra tid til rådighet, eller planlegger litt, så kan du med fordel salte den en liten time i forveien. Skyll av saltet og tørk den tørr ved hjelp av et kjøkkenpapir før den går i stekepannen.

Andre oppskrifter med skrei:

Håper det smaker!

Banner - Mat du blir glad av

Stekt skrei med potetmos og chorizosalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 skrei

  • Salt

  • Olje

  • Potetmos
  • 6 stk 6 poteter

  • 1/2 dl 1/2 melK

  • Salt

  • Gressløk

  • Chorizoblanding
  • 75 gram 75 chorizo

  • 150 gram 150 sukkererter

  • 1/2 stk 1/2 purreløk

  • 1/2 stk 1/2 granateple

  • 1/2 stk 1/2 sitron

Fremgangsmåte

  • Strø salt over skreien og skjær den opp i porsjonstykker. La den ligge kjølig mens du går i gang med potetmosen.
  • Skrell potetene. Er de store kan du gjerne dele de i to, for å redusere koketiden. Kok potetene møre i usaltet vann.
  • Gjør klar ingrediensene til chorizoblandingen. Chorizoen deles i terninger, sukkererter i to og purreløk skjæres i skiver. Rens et halvt granateple for kjerner og ha de over i en skål.
  • Skyll saltet av skreien og tørk den tørr ved hjelp av et kjøkkenpapir. Stek skrei med skinnsiden ned i en klunk god olivenolje, med lokk. Siden du har beholdt skinnet på kan du gjerne spandere på ganske høy varme. Etter 4-5 minutter skrur du av varmen og lar fisken ligge i pannen.
  • Hell kokevannet av potetene. Tilsett melk og bruk en rotmoser til å lage en passe klumpete potetmos. Smak til med salt og ha i gressløk.
  • Surr chorizoen i litt olje i en gryte. Ha i sukkerertene og oppskåret purreløk og surr videre i et lite minutt. Dryss over granateple og skvis over litt sitronsaft rett før servering.
  • Server stekt skrei på en liten seng av potetmos, toppet med chorizoblandingen. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*