Stekt skrei med potetmos og chorizosalat

Pannestekt skrei med chorizosalsa

Jeg er utrolig glad i skrei, og denne oppskriften på stekt skrei med potetmos og chorizosalat er ikke noe unntak. Den enkle chorizosalaten tilfører ekstra smak til den ellers milde retten, og løfter smaksopplevelsen betraktelig. Nydelig middag på under halvtimen!

Om du har litt ekstra tid til rådighet, eller planlegger litt, så kan du med fordel salte den en liten time i forveien. Skyll av saltet og tørk den tørr ved hjelp av et kjøkkenpapir før den går i stekepannen.

Andre oppskrifter med skrei:

Håper det smaker!

Skrei med chorizosalat

  • 27. februar 2020
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Skrei med potetmos og chorizosalat

Ingredienser

  • 600 gram skrei
  • Salt
  • Olje
  • Potetmos
  • 5-6 poteter
  • 1/2 dl melK
  • Salt
  • Gressløk
  • Chorizoblanding
  • 75 gram chorizo
  • 150 gram sukkererter
  • 1/2 purreløk
  • 1/2 granateple
  • 1/2 sitron

Fremgangsmåte

Steg 1
Strø salt over skreien og skjær den opp i porsjonstykker. La den ligge kjølig mens du går i gang med potetmosen.
Steg 2
Skrell potetene. Er de store kan du gjerne dele de i to, for å redusere koketiden. Kok potetene møre i usaltet vann.
Steg 3
Gjør klar ingrediensene til chorizoblandingen. Chorizoen deles i terninger, sukkererter i to og purreløk skjæres i skiver. Rens et halvt granateple for kjerner og ha de over i en skål.
Steg 4
Skyll saltet av skreien og tørk den tørr ved hjelp av et kjøkkenpapir. Stek skrei med skinnsiden ned i en klunk god olivenolje, med lokk. Siden du har beholdt skinnet på kan du gjerne spandere på ganske høy varme. Etter 4-5 minutter skrur du av varmen og lar fisken ligge i pannen.
Steg 5
Hell kokevannet av potetene. Tilsett melk og bruk en rotmoser til å lage en passe klumpete potetmos. Smak til med salt og ha i gressløk.
Steg 6
Surr chorizoen i litt olje i en gryte. Ha i sukkerertene og oppskåret purreløk og surr videre i et lite minutt. Dryss over granateple og skvis over litt sitronsaft rett før servering.
Steg 7
Server stekt skrei på en liten seng av potetmos, toppet med chorizoblandingen. Håper det smaker!