Stekt skrei med risotto

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Stekt skrei med risotto

Stekt skrei med risotto, har du ikke forsøkt det før så har du virkelig gått glipp av noe. I risottoen har jeg også tilsatt litt chorizo som gjør den ekstra smakfull sammen med torsken.

Synes du at torsk ofte kan virke litt traust? Det er det overhode ingen grunn til, det finnes jo uendelig antall måter man kan sprite opp torskemåltidet, som å lage en deilig torsketaco med mangosalsa, pasta carbonara med torsk og chorizo eller torsk i curry.

Håper denne skrei-oppskriften faller i smak!

Stekt skrei med risotto

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 500 gram skrei eller torsk

  • Salt og pepper

  • Smør

  • Risotto
  • 1 ss smør

  • 1 ss olivenolje

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 stk spisspaprika

  • 200 gram risottoris

  • 1,5 dl hvitvin

  • 7 dl utblandet grønnsaksbuljong

  • 50 gram parmesan

  • 1/2 ss sitronsaft

  • Salt og pepper

  • 50 gram chorizo

Fremgangsmåte

  • Strø salt over torsken og la den ligge til risottoen nærmer seg ferdig.
  • Skyll/skrell og finhakk sjalottløk, hvitløk og paprika. Surres så i en god klunk olivenolje i en tykkbunnet gryte, på medium varme, til løk og paprika myk.
  • Ha i smør og risottoris. Freses et par minutter til risen blir blank.
  • Tilsett hvitvin og la det hele fosskoke til vinen har kokt inn i risen. Du kan også bruke eplemost dersom du ikke har vin. Det er viktig at du rører hele tiden slik at risen ikke brenner seg i bunnen av gryten.
  • Spe med varm grønnsaksbuljong, ca én øse av gangen. Rør i gryten med en sleiv til kraften har kokt inn i risen, tilsett så en ny øse. Fortsett slik til du har kokt inn all kraften. Dette tar omentrent 15-20 minutter.
  • Samtidig som du tilbereder risottoen gjør du klar chorizoen. Del den opp i små terninger og stek den kjapt i en stekepanne. Settes så til side.
  • Når du begynner å komme i mål med risottoen kan du gå i gang med å steke torsken. Stek den i nøytral olje i en varm panne. Først et lite minutt med kjøttet ned i pannen, deretter cirka 4 minutter med skinnsiden ned. Steketiden vil variere ut fra filetenes størrelse og varmen på pannen.
  • Når all grønnsakskraften har kokt inn i risottoen tilsetter du revet parmesan, sitronsaft og smaker til med salt og pepper. Bland også inn biter av chorizo (hold gjerne igjen noen biter).
  • Server stekt skrei sammen med risotto med et lite dryss chorizo over det hele. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*