Stekt småsei med mangosalat

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Panert sei med mangosalat

Stekt småsei med mangosalat er en ny vri på en kjent hverdagsmiddag fra barndommen. Den friske salaten løfter den magre fisken, og sammen med litt kokosris så blir det en slags asiatisk variant, rett og slett en fantastisk god middag som kan nytes med god samvittighet.

For å få et ekstra sprøtt og godt resultat panerte jeg fisken med panko før jeg stekte den noen minutter i litt smør i stekepannen. Har du ikke panko kan du også bruke brødrasp, eller rett og slett bare dyppe den i melblandingen (droppe egg og panko/brødrasp).

Mangosalaten passer også til andre middagsretter, som lakseburger med mangosalat eller chilikylling med mango og eplesalat.

Stekt sei med mangosalat

Håper du ble inspirert til å forsøke denne oppskriften!

Banner - Mat du blir glad av

Panert sei med mangosalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 småsei

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 pepper

  • 3 ss 3 hvetemel

  • 1 stk 1 egg

  • 60 gram 60 panko

  • Smør til steking

  • Mangosalat
  • 1 stk 1 mango

  • 1 stk 1 eple

  • 3 stk 3 vårløk

  • 1 stk 1 lime

  • 1 ss 1 revet ingefær

  • Kokosris
  • 1 stk 1 liten løk

  • 1,5 dl 1,5 lett kokosmelk

  • 2 dl 2 vann

  • 1,5 dl 1,5 ris

  • Salt

  • Olje til steking

Fremgangsmåte

  • Start med kokosrisen, det er den som tar lengst tid. Finsnitt løken og surr den i litt olje til den begynner å bli blank og myk. Tilsett vann, kokosmelk og salt og kok opp. Ha så i risen og la det hele koke under lokk i cirka 20 minutter (sjekk koketid på pakken). Rør i risen av og til.
  • Krydre seifiletene med salt før du går i gang med mangosalaten.
  • Skjær ned på hver side av steinen som ligger i midten. Bruk en sløv kniv og rut opp fruktkjøttet. Pass på at du ikke skjærer gjennom skallet. Vreng så mangoskallet, slik at du får fine mangoterninger som kan skjæres av. Vask eplet og fjern kjernehuset, før du så deler eplet opp i terninger. Gjerne like store som mangoen. Ha oppskåret mango og epler i en liten bolle, skvis i over saften fra en lime. Saften motvirker både eplebitene å bli brune og tilfører en friskhet til salaten. Bland inn vårløk oppskåret i tynne skiver og revet ingefær. Sett til side til fisken og kokosrisen er klar.
  • Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en skål. Ha sammenvispet egg i en annen skål, og panko i den siste. Vend fiskefiletene først i melblandingen, deretter i egg før du så vender de i panko. Stek seien i en varm stekepanne i litt smør. Det er ikke mange minuttene som skal til på hver side.
  • Server den panerte småseien med mangosalat og kokosris. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*