• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
11. februar 2020

Stekt småsei med mangosalat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Stekt småsei med mangosalat og kokosris

Stekt småsei med mangosalat er en ny vri på en kjent hverdagsmiddag fra barndommen. Den friske salaten løfter den magre fisken, og sammen med litt kokosris så blir dette en fantastisk god middag som kan nytes med god samvittighet.

Jeg skulle egentlig panere fisken med brødrasp, men var tom for brød og panko. Jeg dyppet derfor seifileten bare i en melblanding, og resultatet ble en fantastisk god fiskemiddag. Kan virkelig anbefales!

Mangosalaten passer også til andre middagsretter, som lakseburger med mangosalat eller chilikylling med mango og eplesalat.

Håper du ble inspirert til å forsøke denne oppskriften!

Seibiff med mangosalat og kokosris

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 11. februar 2020
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Stekt småsei
Ingredienser
  • 500 gram småsei
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2-3 ss hvetemel
  • Smør til steking
  • Mangosalat
  • 1 mango
  • 1 eple
  • 3 vårløk
  • 1 lime
  • 1 ss revet ingefær
  • Kokosris
  • 1 liten løk
  • 1,5 dl lett kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 1,5 dl ris
  • Salt
Slik gjør du det
Steg 1
Start med kokosrisen, det er den som tar lengst tid. Finsnitt løken og surr den i litt olje til den begynner å bli blank og myk. Tilsett vann, kokosmelk og salt og kok opp. Ha så i risen og la det hele koke under lokk i cirka 20 minutter. Rør i risen av og til.
Steg 2
Krydre seifiletene med salt og gå i gang med mangosalaten. Skjær ned på hver side av steinen som ligger i midten. Bruk en sløv kniv og rut opp fruktkjøttet. Pass på at du ikke skjærer gjennom skallet. Vreng så mangoskallet, slik at du får fine mangoterninger som kan skjæres av. Vask eplet og fjern kjernehuset, før du så deler eplet opp i terninger. Gjerne like store som mangoen. Ha oppskåret mango og epler i en liten bolle, skvis i over saften fra en lime. Saften motvirker både eplebitene å bli brune og tilfører en friskhet til salaten. Bland inn vårløk oppskåret i tynne skiver og revet ingefær. Sett til side til fisken og kokosrisen er klar.
Steg 3
Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en liten bolle. Vend fiskefiletene i melblandingen. Rist av overflødig mel, og stek så seien i en varm stekepanne i litt smør. Det er ikke mange minuttene som skal til på hver side.
Steg 4
Server nystekt småsei med mangosalat og kokosris. Håper det smaker!

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Halvgrovt grytebrød med gresskarkjerner
Enkel oreodessert med jordbær

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales