Stekt småsei med mangosalat

Stekt småsei med mangosalat og kokosris

Stekt småsei med mangosalat er en ny vri på en kjent hverdagsmiddag fra barndommen. Den friske salaten løfter den magre fisken, og sammen med litt kokosris så blir dette en fantastisk god middag som kan nytes med god samvittighet.

Jeg skulle egentlig panere fisken med brødrasp, men var tom for brød og panko. Jeg dyppet derfor seifileten bare i en melblanding, og resultatet ble en fantastisk god fiskemiddag. Kan virkelig anbefales!

Mangosalaten passer også til andre middagsretter, som lakseburger med mangosalat eller chilikylling med mango og eplesalat.

Håper du ble inspirert til å forsøke denne oppskriften!

Seibiff med mangosalat og kokosris

  • 11. februar 2020
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Stekt småsei

Ingredienser

  • 500 gram småsei
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2-3 ss hvetemel
  • Smør til steking
  • Mangosalat
  • 1 mango
  • 1 eple
  • 3 vårløk
  • 1 lime
  • 1 ss revet ingefær
  • Kokosris
  • 1 liten løk
  • 1,5 dl lett kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 1,5 dl ris
  • Salt

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med kokosrisen, det er den som tar lengst tid. Finsnitt løken og surr den i litt olje til den begynner å bli blank og myk. Tilsett vann, kokosmelk og salt og kok opp. Ha så i risen og la det hele koke under lokk i cirka 20 minutter. Rør i risen av og til.
Steg 2
Krydre seifiletene med salt og gå i gang med mangosalaten. Skjær ned på hver side av steinen som ligger i midten. Bruk en sløv kniv og rut opp fruktkjøttet. Pass på at du ikke skjærer gjennom skallet. Vreng så mangoskallet, slik at du får fine mangoterninger som kan skjæres av. Vask eplet og fjern kjernehuset, før du så deler eplet opp i terninger. Gjerne like store som mangoen. Ha oppskåret mango og epler i en liten bolle, skvis i over saften fra en lime. Saften motvirker både eplebitene å bli brune og tilfører en friskhet til salaten. Bland inn vårløk oppskåret i tynne skiver og revet ingefær. Sett til side til fisken og kokosrisen er klar.
Steg 3
Bland sammen hvetemel, salt og pepper i en liten bolle. Vend fiskefiletene i melblandingen. Rist av overflødig mel, og stek så seien i en varm stekepanne i litt smør. Det er ikke mange minuttene som skal til på hver side.
Steg 4
Server nystekt småsei med mangosalat og kokosris. Håper det smaker!