Stekt tacolaks med potet- og blomkålmos

Stekt tacolaks med potet- og blomkålmos

Jeg forsøker å spise fisk minst to ganger i uken, og jeg må innrømme at valget ofte faller på laks. I dag har jeg piffet opp et av ukas fiskemåltider med litt tacokrydder og serverte stekt tacolaks med potet og blomkålmos. Så utrolig lettvint og ikke minst godt.

Potet- og blomkålmos kan så klart erstattes med et annet tilbehør som du foretrekker.

Her er oppskriften på stekt tacolaks:

Tacolaks med potet- og blomkålmos

Stekt tacolaks med potet- og blomkålmos

Ingredienser

  • Tacolaks
  • 500 gram laksefilet
  • 1 ss tacokrydder
  • Olje til steking
  • Potet- og blomkålmos
  • 3-4 store poteter
  • 1 liten blomkål
  • 1/2 ss smør
  • 1/2 dl matfløte
  • 1 ss finhakket gressløk
  • 1/2 ts salt
  • Kvernet pepper
  • Tilbehør
  • 1/2 pakke sukkererter
  • 1 rød paprika

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med potetene. Jeg bruker store poteter, gjerne nypoteter eller andre poteter som har tynt lyst skall. Del potetene i to, og kok de i  lettsaltet vann i ca 18-20 avhengige av størrelsen.
Steg 2
Når det er ca 8 minutter igjen legger du oppi buketter av blomkål. Gå deretter i gang med å tilberede laksen.
Steg 3
Strø litt tacokrydder (gjerne hjemmelaget) utover laksefiletene, og stek de i litt olivenolje i en varm panne. Mens fisken steker har du også tid til å vaske og dele opp sukkererter og paprika, eller kanskje lage en enkel  salat om du foretrekker det.Ta laksen av varmen når den nærmer seg ferdigstekt.
Steg 4
Hell av nesten alt vannet fra potetene og blomkålen når poteten er ferdigkokt, og bruk en stavmikser til å lage fin potet- og blomkålmos. Tilsett lett matfløte, en liten klatt smør, salt, pepper og finhakket gressløk, og rør med en sleiv til alt er jevnt fordelt.
Steg 5
Server stekt tacolaks sammen med potet- og blomkålmos, med tilbehør av paprika og sukkerter (eller andre grønnsaker du måtte ha for hånden). Håper det smaker!