Tacolaks med potet- og blomkålmos

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Tacolaks

Jeg forsøker å spise fisk minst to ganger i uken, og jeg må innrømme at valget ofte faller på laks. I dag har jeg piffet opp et av ukas fiskemåltider med litt tacokrydder og serverte stekt tacolaks med potet og blomkålmos. Så utrolig lettvint og ikke minst godt.

Potet- og blomkålmos kan så klart erstattes med et annet tilbehør som du foretrekker.

Her er oppskriften på stekt tacolaks:

Tacolaks med potet- og blomkålmos

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Tacolaks
  • 500 gram laksefilet

  • 1 ss tacokrydder

  • Olje til steking

  • Potet- og blomkålmos
  • 4 stk store poteter

  • 1 stk liten blomkål

  • 1 ss smør

  • 1/2 dl melk

  • 1 ss finhakket gressløk

  • 1/2 ts salt

  • Hvit pepper

  • Tilbehør
  • 1/2 pakke sukkererter

  • 1 stk rød paprika

Fremgangsmåte

  • Start med potetene. Jeg bruker store poteter, gjerne nypoteter eller andre poteter som har tynt lyst skall. Del potetene i to, og kok de i usaltet vann i rundt 20-minutter. Koketiden er avhengig av størrelse og type potet.
  • Når det er ca 8 minutter igjen legger du oppi buketter av blomkål. Gå deretter i gang med å tilberede laksen.
  • Strø litt tacokrydder (gjerne hjemmelaget) utover laksefiletene, og stek de i litt olivenolje i en varm panne. Mens fisken steker har du også tid til å vaske og dele opp sukkererter og paprika, eller kanskje lage en enkel salat om du foretrekker det.Ta laksen av varmen når den nærmer seg ferdigstekt.
  • Hell av nesten alt vannet fra potetene og blomkålen når poteten er ferdigkokt, og bruk en rotmoser eller potetpresse til å lage en jevn masse. Tilsett melk, en liten klatt smør, salt, pepper og finhakket gressløk, og rør med en sleiv til alt er jevnt fordelt.
  • Server stekt tacolaks sammen med potet- og blomkålmos, med tilbehør av paprika og sukkerter (eller andre grønnsaker du måtte ha for hånden). Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*