Slik lager du stekt tacolaks med potet- og blomkålmos

  1. Start med potetene. Jeg bruker store poteter, gjerne nypoteter eller andre poteter som har tynt lyst skall. Del potetene i to, og kok de i  lettsaltet vann i ca 18-20 avhengige av størrelsen.
  2. Når det er ca 8 minutter igjen legger du oppi buketter av blomkål. Gå deretter i gang med å tilberede laksen.
  3. Strø litt tacokrydder (gjerne hjemmelaget) utover laksefiletene, og stek de i litt olivenolje i en varm panne. Mens fisken steker har du også tid til å vaske og dele opp sukkererter og paprika, eller kanskje lage en enkel  salat om du foretrekker det.Ta laksen av varmen når den nærmer seg ferdigstekt.
  4. Hell av nesten alt vannet fra potetene og blomkålen når poteten er ferdigkokt, og bruk en stavmikser til å lage fin potet- og blomkålmos. Tilsett lett matfløte, en liten klatt smør, salt, pepper og finhakket gressløk, og rør med en sleiv til alt er jevnt fordelt.
  5. Server stekt tacolaks sammen med potet- og blomkålmos, med tilbehør av paprika og sukkerter (eller andre grønnsaker du måtte ha for hånden).

Håper det smaker!

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst siden hvis du har noen spørsmål eller kommentarer til denne oppskriften.

Lik Facebook-siden min og følg meg på Instagram, så får du nye innlegg fra bloggen min rett i feeden din. Du kan også få høydepunkter fra Det glade kjøkken direkte i innboksen din ved å legge inn e-posten din her (ca 1 e-post i mnd). E-posten din vil ikke bli brukt til noe annet 🙂