Stekt torsk med lun salat og brokkolipuré

Stekt torsk med tomatsalat og brokkolipuré

Jeg tror det er en del som forbinder kokt og stekt torsk som litt kjipere middag, men det kunne ikke vært mer feil. I går laget jeg denne enkle og velsmakende torskeretten med tomatsalat og brokkolipuré. Hjemme hos meg var det i hvert fall ikke annet enn skryt å innhente.

Stekt torsk med lun salat og brokkolipuré

Stekt torsk med lun salat og brokkolipuré

Ingredienser

  • 600 gram torsk
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • Lun tomatsalat
  • 8 cherrytomater
  • 1/2 rødløk
  • 100 gram sukkererter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 ss sitronsaft
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Brokkolipuré
  • 250 gram brokkoli
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss kesam
  • Salt ogpepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Tørk av torsken og krydre den med salt. Finhakk en fedd hvitløk og fordel den utover torsken, sammen med ca 2 ss sitronsaft og litt sort pepper.
Steg 2
Stek torsken på medium varme i litt olivenolje på pannen, først med skinnsiden opp i ca 2 minutter, deretter snur jeg den og steker videre med skinnsiden ned.
Steg 3
Torsken er ferdig når den er i ferd med å flake seg (ca 5-7 minutter)
Steg 4
Del tomatene og sukkerertene i to og rødløken i strimler. Dette surres i litt olivenolje sammen med hvitløk og bittelitt rød chili. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Steg 5
Kok brokkoli med grønnsaksbuljong i noen minutter, til den så vidt har begynt å bli mør. Hell av neste alt vannet, og kjør det sammen med en stavmikser
Steg 6
Tilsett mager kesam og smak til med sitron, salt og pepper.
Steg 7
Server stekt torsk med lun salat på en seng av brokkolipuré.