Stekt torsk med tomatsalat

Stekt torsk med tomatsalat

I dag gir jeg deg en svært enkel fiskeoppskrift som ikke tar mer enn ca 15 minutter – nemlig stekt torsk med tomatsalat.

Før jeg kommer til oppskriften tenkte jeg å nevne noe litt morsomt jeg har lagt merke til. I begynnelsen tenkte jeg det bare var tilfeldig, men etter hvert har jeg sett at hver gang jeg legger ut en fiskeoppskrift på bloggen så er det merkbart færre lesere, særlig klikk fra Facbook-gruppen. Så enten er det jeg som ikke lager gode fiskeoppskrifter eller så er bare fisk ikke så fristende for leseren.

Jeg nevner ikke dette fordi jeg er bekymret for lesertallene, men synes det er en litt morsom bemerkning. Faktisk så driver jeg Sunnere Alternativ bare av egen interesse og ikke har noen inntekter på bloggen per dags dato (du har kanskje sett at det ikke har vært et eneste reklamebanner eller et sponset innlegg på bloggen til nå). Bakgrunnen for bloggen var at jeg ønsket å samle oppskriftene mine på et lett tilgjengelig sted hvor jeg på en enkel måte kunne dele oppskrifter med venner og familie. Etter kort tid nådde bloggen ut til også andre, og har egentlig bare fått flere og flere lesere siden jeg opprettet den i fjor sommer.

Nå tilbake til oppskriften jeg egentlig ønsket å formidle gjennom dette innlegget!

Stekt torsk med tomatsalat

Stekt torsk med tomatsalat

Ingredienser

  • 600 gram torsk
  • Olivenolje til steking
  • Salt og pepper
  • Tomatsalat
  • 12 cherrytomater
  • 1/2 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 vårløk
  • 100 gram grønnkål
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • Valgfritt tilbehør
  • Avokado
  • Poteter

Fremgangsmåte

Steg 1
Del tomatene to, kutt rødløk i små terninger og finhakk hvitløken.
Steg 2
Krydre torskefiletene med salt og pepper og stek de i en god olivenolje ca 3-4 minutter på hver side.
Steg 3
Mens torsken stekes i pannen surrer du tomat og løk i olivenolje i en liten kasserolle.
Steg 4
Snitt opp grønnkål og vårløk små små biter, og ha det sammen med løk og tomater. Tilsett litt sitronsaft, salt og pepper, og la kasserollen stå på varmen i ca 1-2 minutter til at salaten såvidt begynner å falle sammen. Server stekt torsk med tomatsalat med avokado og eventuelt potet som tilbehør. Håper det smaker!