Sterk pizzasaus 🌶

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Pizzasaus med chili

På samme måte som at jeg pleier å variere toppingen på pizzaen så synes jeg det er gøy å variere pizzasausen også. Jeg har laget flere varianter av den røde tomatsausen (se lenker lengre ned), laget en del hvite pizzaer, brukt pesto og mye annet spennende som skaper en spennende pizzaopplevelse. I dag har turen kommet til en oppskrift på rød pizzasaus med harissa, med andre ord en ganske sterk pizzasaus med mye smak. Det er ikke første gangen jeg lager denne sausen, for faktisk så har det blitt flere runder av den den siste tiden, men det er først nå jeg deler oppskriften.

pizzasaus med harissa og hvitløk

Det jeg liker med akkurat denne oppskriften er at med en såpass smaksrik pizzasaus, så behøver man ikke bruke topping med mye smak. Da kan det være like godt å gå for en helt enkel pizza, hvor mye av smaken kommer fra pizzasausen.

Tips! Frys ned rester av pizzasausen til neste gang du lager pizza.

Andre pizzasauser du kan eksperimentere deg med:

Håper denne sterke pizzasausen faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Sterk pizzasaus 🌶

0 fra 0 vurderinger
Type rett: SausNivå: Enkel
Porsjoner

4

pizzaer
Tilberedning

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 15 blader 15 fersk basilikum

  • 2-3 ts harissa

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Rens hvitløken og kjør sammen alle ingrediensene ved hjelp av en stavmikser.
  • Ha pizzasausen over i en kasserolle og kok den ned (reduser) i cirka 15.30 minutter. Jo lengre du koker, jo tykkere og kraftigere blir den. Dette skyldes at vannet fordamper fra sausen.
  • Avkjøl pizzasausen noe, og den er klar til bruk.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*