• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. september 2019

Sterk pizzasaus 🌶

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pizzasaus med chili

På samme måte som at jeg pleier å variere toppingen på pizzaen så synes jeg det er gøy å variere pizzasausen også. Jeg har laget flere varianter av den røde tomatsausen (se lenker lengre ned), laget en del hvite pizzaer, brukt pesto og mye annet spennende som skaper en spennende pizzaopplevelse. I dag har turen kommet til en oppskrift på rød pizzasaus med harissa, med andre ord en ganske sterk pizzasaus med mye smak. Det er ikke første gangen jeg lager denne sausen, for faktisk så har det blitt flere runder av den den siste tiden, men det er først nå jeg deler oppskriften.

pizzasaus med harissa og hvitløk

Det jeg liker med akkurat denne oppskriften er at med en såpass smaksrik pizzasaus, så behøver man ikke bruke topping med mye smak. Da kan det være like godt å gå for en helt enkel pizza, hvor mye av smaken kommer fra pizzasausen.

Tips! Frys ned rester av pizzasausen til neste gang du lager pizza.

Andre pizzasauser du kan eksperimentere deg med:

  • Enkel pizzasaus uten koking
  • Pizzasaus med soltørkede tomater
  • Den beste pizzasausen

Håper denne sterke pizzasausen faller i smak!

Pizzasaus med harissa

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 6. september 2019
  • 2-4 pizzaer
  • 20 min
  • Skriv ut
Sterk pizzasaus med chili
Ingredienser
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 10-15 blader fersk basilikum
  • 2-3 ts harissa
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Rens hvitløken og kjør sammen alle ingrediensene ved hjelp av en stavmikser.
Steg 2
Ha pizzasausen over i en kasserolle og kok den ned (reduser) i cirka 15.30 minutter. Jo lengre du koker, jo tykkere og kraftigere blir den. Dette skyldes at vannet fordamper fra sausen.
Steg 3
Avkjøl pizzasausen noe, og den er klar til bruk.

Stikkord

  • Pizza
  • pizzasaus

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kyllingfilet fylt med mozzarella og soltørkede tomater
Viltgryte med reinsdyrskav

Relaterte innlegg

Det glade kjøkkens pizzasaus
9. januar 2021
0 kommentarer

Det glade kjøkkens pizzasaus

Hjemmelaget tahini
5. oktober 2020
0 kommentarer

Hjemmelaget tahini

Helstekt ytrefilet med deilig sjampinjongsaus
31. juli 2020
0 kommentarer

Helstekt ytrefilet med deilig sjampinjongsaus

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales