Sterk pizzasaus 🌶

Pizzasaus med chili

På samme måte som at jeg pleier å variere toppingen på pizzaen så synes jeg det er gøy å variere pizzasausen også. Jeg har laget flere varianter av den røde tomatsausen (se lenker lengre ned), laget en del hvite pizzaer, brukt pesto og mye annet spennende som skaper en spennende pizzaopplevelse. I dag har turen kommet til en oppskrift på rød pizzasaus med harissa, med andre ord en ganske sterk pizzasaus med mye smak. Det er ikke første gangen jeg lager denne sausen, for faktisk så har det blitt flere runder av den den siste tiden, men det er først nå jeg deler oppskriften.

pizzasaus med harissa og hvitløk

Det jeg liker med akkurat denne oppskriften er at med en såpass smaksrik pizzasaus, så behøver man ikke bruke topping med mye smak. Da kan det være like godt å gå for en helt enkel pizza, hvor mye av smaken kommer fra pizzasausen.

Tips! Frys ned rester av pizzasausen til neste gang du lager pizza.

Andre pizzasauser du kan eksperimentere deg med:

Håper denne sterke pizzasausen faller i smak!

Pizzasaus med harissa

  • 6. september 2019
  • 2-4 pizzaer
  • 20 min
  • Skriv ut
Sterk pizzasaus med chili

Ingredienser

  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 10-15 blader fersk basilikum
  • 2-3 ts harissa
  • 1/2 ts salt
  • Pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Rens hvitløken og kjør sammen alle ingrediensene ved hjelp av en stavmikser.
Steg 2
Ha pizzasausen over i en kasserolle og kok den ned (reduser) i cirka 15.30 minutter. Jo lengre du koker, jo tykkere og kraftigere blir den. Dette skyldes at vannet fordamper fra sausen.
Steg 3
Avkjøl pizzasausen noe, og den er klar til bruk.