Sticky kjøttdeig med chili og ingefær

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Sticky kjøttdeig med ingefær og chili

Sticky kjøttdeig med chili og ingefær er stekt kjøttdeig og grønnsaker proppet full av mye god smak. Utgangspunktet for oppskriften er den populære oppskriften på sticky kylling med cashewnøtter, men har gjort en god del tilpasninger i denne oppskriften. Kyllingen er er erstattet med kjøttdeig, og jeg har også lagt til litt ekstra grønnsaker i denne retten. Om du ønsker en enda sunnere rett, kan du også erstatte den hvite risen med fullkornsris eller byggris.

Hemmeligheten bak denne retten er den sausen, som virkelig er proppfull av smak. Får du ikke tak i riseddik, kan du også bruke en annen eddikvariant (eksempelvis eplecidereddik eller hvitvinseddik om du har). Sesamoljen setter også en nydelig smak på retten, men er det vanskelig å få tak i kan du ha i en spiseskje med sesamfrø. Ikke glem maizenaen, den spiller en viktig rolle for å få den klissete konsistensen.

Håper du vil teste denne retten!

Sticky kjøttdeig med chili og ingefær

4 fra 19 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koke-/Steketid

20

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 kjøttdeig eller karbonadedeig

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 5 cm 5 ingefær

  • 1 stk 1 gulrot

  • 1 stk 1 brokkoli

  • 4 stilker 4 vårløk

  • Olje til steking

  • Saus
  • 1/2 dl 1/2 soyasaus

  • 1 ss 1 maizena

  • 1 ss 1 riseddik

  • 1/2 ss 1/2 sesamolje

  • 1 dl 1 utblandet oksebuljong

  • 3 ss 3 brun farin

  • Tilbehør
  • Ris

Fremgangsmåte

  • Start med å koke risen, det er trolig den som tar lengst tid. Velg byggris eller fullkornsris for et sunnere alternativ.
  • Stek kjøttdeigen eller karbonadedeigen i litt olje i en varm stekepanne, i to omganger. Legg det stekte kjøttet over på et fat etter hvert som det er ferdigstekt. Mens kjøttet steker går du i gang med å skrelle og finhakke du både løk og feddene med hvitløk. Del chilien i to, skrap ut frøene, og finhakk den så. Skrell ingefæren (bruk gjerne en skje), og finhakk eller riv den fint. Skrell gulrøttene og del dem opp i terninger, mens brokkolien deles i små buketter. Vårløk skjæres i tynne ringer.
  • Stek løken i litt mer olje i stekepannen, til den begynner å bli blank og myk. Tilsett hvitløk, chili og ingefær, og stek videre et lite minutt.
  • Bland sammen ingrediensene til sausen i en liten skål. Jeg synes det er enklest å blande soyasaus og maizenaen aller først.
  • Ha det stekte kjøttet tilbake i stekepannen, sammen med sausen. La det frese godt i et par minutter, til sausen tykner, og til sett deretter oppskårede gulrøtter og brokkoli. La det koke i 4-5 minutter.
  • Blant inn vårløk rett før servering og server den sticky kjøttdeigen med ønsket valg av ris. Håper det smaker!

Notater

  • Glutenfri ved å bruke glutenfri soyasaus og servere med vanlig hvit ris.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

5 Kommentarer

  1. Anbefales! Masse god smak og relativt enkel.

  2. Eva allal

    Kjøpte boken hos Nordli i går.Nå blir det innkjøp til middag.Flotte oppskrifter !!

    • Rolf-Anders Vollan

      Jippi, så glad for å høre at boken min har blitt tilgjengelig i så mange Norli-butikker 🙂

  3. Kjersti Bjerklund Grønås

    Veldig og enkel. Ga meg troa på at jeg kan lage soyabasert saus sjøl. Vi velger å bruke sausen over nudler, siden ris ikke er en favoritt i heimen. Funker fjell!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*