Sticky kylling med cashewnøtter

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Sticky kylling med cashew

I går kunne dere se meg lage en sticky kylling med cashewnøtter på Instagram, og jeg må innrømme at dette ble bare hinsides godt. En annen fordel med denne retten er at den er enkel å lage, og du trenger cirka 20 minutter fra du går i gang og til middagen er klar. Start med andre ord med å koke risen.

Inspirasjonen bak denne oppskriften var en tidligere oppskrift på glasert kylling med honning og hvitløk. Her er honningen byttet ut, jeg har kuttet litt ned på mengden hvitløk, og du vil også se jeg har gjort en del andre justeringer.

Det er heller ingen tvil om at sticky kylling med cashewnøtter er noe dere ønsket oppskrift på. Etter at jeg på Instagram spurte om dere ønsket en oppskrift, så har det kommet inn snart 100 meldinger i innboksen min. Så her var det bare å kaste seg rundt for å få den ut på bloggen, fortere enn svint.

Håper oppskriften står til forventningene!

Glasert kylling med cashewnøtter
Mat du blir glad av - banner

Sticky kylling med cashewnøtter

4.2 fra 182 vurderinger
Type rett: MIddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet

  • 2 ss maizena

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 1 ts paprikakrydder

  • 2 ss smør

  • 1 ss olje

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 stk chili

  • 75 gram cashewnøtter

  • 150 gram sukkererter

  • 4 stk vårløk

  • Sesamfrø

  • Saus
  • 1 dl utblandet kyllingbuljong

  • 3 ss brunt sukker

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ss riseddik

  • 3 ss soyasaus

  • Tilbehør
  • Kokt ris

Fremgangsmåte

  • Start med å koke risen, det er trolig den som tar lengst tid. Ønsker du et litt sunnere alternativ kan du velge byggris eller fullkornsris.
  • Del kyllingfiletene opp i terninger på cirka 2 x 2 cm. Bland maizena, salt, pepper og paprikakrydder i en bolle. Ha den oppskårede kyllingen i bollen og bland godt.
  • Smelt smøret i en varm stekepanne sammen med olje, og stek kyllingen kjapt på høy varme.
  • Samtidig som du steker kyllingen skreller du og finhakker hvitløksfeddene. Kutt chilien opp i ringer. Bland også sammen alle ingrediensene til sausen i en liten skål
  • Når kyllingen er ferdigstekt tilsetter du chilien, hvitløken og cashewnøttene. La de frese i 20-30 sekunder før du så heller sausen i pannen.
  • Bland godt og la sausen koke inn, til den blir karamellisert og klissete i konsistensen. Kutt sukkerertene i to og skjær vårløken i tynne ringer.
  • Rett før servering tilsetter du og blander inn sukkerertene og vårløken. Server sticky kylling med ris som tilbehør, og et dryss med sesamfrø. Håper det smaker!

Notater

  • Glutenfri dersom du velger en glutenfri soyasaus. Sjekk også at kyllingbuljongen ikke inneholder spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

11 Kommentarer

  1. Denne var kjempegod og enkel å lage 🙂 En favoritt her hjemme

  2. Knallbra oppskrift, enkelt og veldig smakfullt🤩🤩

  3. Det var Sticky kylling som ble omtalt😊

    • Ingvild

      Går det bra å bruke eplecidereddik eller noe annet hvis man ikke har riseddik? 🙂

      • Rolf-Anders Vollan

        Det vil jeg tro gpr fint 😊

        • Gledes til middag, da denne skal lages idag!

          Nå er jeg nok super pirkete. Bare la merke til at oppskriften står som glutenfri, noe min mann ed cøliaki digget! Eneste er at vanlig soyasaus inneholder hvete. Nytter selvfølgelig bare ut med glutenfri soyasaus. Tenker bare på de som ikke er obs på det 😊

        • Rolf-Anders Vollan

          Heisann, og tusen takk for bemerkningen. Jeg pleier vanligvis å nevne dette med soyasaus, men ser jeg har glemt det. Har nå bemerket både med dette med soyasaus, og nevnt at kyllingbuljongen også kan inneholde spor av gluten ☺️

  4. Martin Salem

    Kjempegodt!
    La til 1 stk appelsin i terninger på slutten av oppskriften, det var kjempegodt og satte prikken over i’en med en sursøt smak som passet med kicket fra chilien.
    Ps det er ikke spesifisert hvor mye chili i oppskriften men jeg synes det var perfekt med 1 hel chili.

    • Rolf-Anders Vollan

      Kan tenke meg appelsin er godt i oppskriften 🙂 Takk for tips!
      Jeg mener jeg har spesifisert chili i oppskriften, men her må man jo bare prøve seg litt frem. Styrken på chilien kan jo også variere i stor grad 🙂

  5. Susanne

    Veldig godt! Men kva skal oljen brukast til, det står ikkje noko om i oppskrifta, berre på lista over ingrediansar!

    • Rolf-Anders Vollan

      Hyggelig å høre 😊 til steking, men ser det ikke var spesifisert i oppskriften 😅 Har korrigert nå, men ingen krise om du bare brukte smør 😊

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*