Sticky svin med sweet chili og cashew

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Sticky svin med chili og cashew

Sticky middagsretter har blitt en gjenganger hos oss det siste halve året, og denne gangen har turen kommet til sticky svin med sweet chili og cashew. En kjapp og enkel middagsrett, full av smak.

Jeg har tidligere publisert flere lignende oppskrifter, som blant annet sticky kjøttdeig med chili og ingefær, glasert kylling med honning og hvitløk og soyaglasert laks, men denne gangen hadde jeg lyst til å finne på en ny variant med svinekjøtt. Har du ikke akkurat de grønnsakene jeg har opplyst om i ingredienslisten er det ingen grunn til panikk. Det er ingen fasit på hvilke grønnsaker du må bruke, både gulrot, gul løk og brokkoli passer eksempelvis godt til denne oppskriften. Har du ikke balsamicoeddik kan du bruke riseddik eller saften av en halv lime.

Håper denne oppskriften er til glede og inspirasjon!

Sticky svin med sweet chili og cashew

4 fra 5 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: AsiatiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koke-/Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 indrefilet av svin

  • 1/2 ts 1/2 natron

  • 1 ss 1 vann

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 2 ss 2 maizena

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1 ss 1 soyasaus

  • 1 ss 1 olje

  • 1 ss 1 smør

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 1 stk 1 rødløk

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 1 pakke 1 sukkererter

  • 3 stk 3 vårløk

  • 75 Gram 75 cashewnøtter

  • Saus
  • 1 dl 1 kyllingbuljong

  • 4 ss 4 sweet chili

  • 1 ss 1 balsamicoeddik

  • 1 ss 1 honning

  • 1/2 ts 1/2 maizena

  • Tilbehør
  • Ris

Fremgangsmåte

  • Skjær indrefileten opp i tynne skiver eller strimler. Ha strimlene i en bolle. Tilsett natron og vann og bland godt. Finhakk chilien og ha deretter maizena, salt, soyasaus og og chili sammen med kjøttet. Bland på nytt.
  • Sett risen på kok, før du går i gang med å steke kjøttet.
  • Stek kjøttet i en blanding av olje og smør i en varm stekepanne.
  • Skrell og finhakk hvitløksfeddene mens kjøttet steker. Skrell rødløken og skjær både den og paprikaen i halvmåner. Del sukkerertene i to og vårløken i tynne ringer.
  • Bland sammen alle ingrediensene til sausen (kyllingbuljong, sweet chili, balsamicoeddik, honning og maizena) i en liten skål. Har du ikke balsamicoeddik kan du eksempelvis bruke riseddik eller saften fra en halv lime istedenfor.
  • Når kjøttet er ferdigstekt har du hvitløken, rødløken og paprikaen i pannen med kjøttet. Stek videre et lite minutt før du så heller i sausen og blander godt. La sausen koke inn, til den blir karamellisert og klissete i konsistensen. Ha så i sukkerertene, vårløken og cashewnøttene.  
  • Server sticky svin med ris som tilbehør, og et dryss med sesamfrø. Håper det smaker!

Notater

  • Glutenfri ved å bruke glutenfri soyasaus. Sjekk også at kyllingbuljongen ikke inneholder spor av gluten.
  • Melkefri ved å bytte smøret ut med olje eller bruke et melkefritt alternativ.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Kan en bruke potetmel istedet for maizena?

    • Rolf-Anders Vollan

      I sausen går det nok greit, men bittelitt usikker på hvordan det blir for å vende kjøttet i. Mulig det går helt fint altså, har bare ikke prøvd 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*