Sukkerfri rabarbralimonade

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Sukkerfri rabarbralimonade

Rabarbrasesongen er i gang og jeg har begynt å se litt på hvordan jeg kan utnytte denne fantastiske planten på kjøkkenet. Som svært mange andre så minnes jeg godt da jeg fikk rabarbra som barn. Den syrlige smaken som kunne få ørene til å nærmest flagre, men ved å dyppe de sure stilkene i en kopp sukker så smakte det som himmelen. Lurer på om barn i dag vokser opp med de samme gode opplevelsene som jeg gjorde, jeg håper det!

I nyhetsbrevet jeg sendte ut på i helga så nevnte jeg at det i sommer ville være ekstra mye fokus på leskende drikker, grillmat og -tilbehør, og sesongråvarer. Om du ikke fikk med deg dette så kan du lese det via denne lenken. Du kan også melde deg på e-postlisten min nederst på siden.

Jeg har allerede publisert noen sommerlige oppskrifter, deriblant en deilig isté med jordbær og sitron og for å ikke glemme de hjemmelagede pølsebrødene som fikk bein å gå på. Nå er det en sukkerfri rabarbralimonade som står for tur. Utrolig god, frisk og søt på samme sted, og det eneste jeg angret på er at jeg ikke laget en større batch når jeg først var i gang. Heldigvis var det kjapt å lage, så det er veldig stor sjans for at det blir en ny runde med denne herlige sommerdrikken senere denne uken.

Sukkerfri rabarbralimonade
Rabarbralimonade – perfekt på varme dager

Jeg kunne absolutt unngått å lage rabarbralimonaden sukkerfri, den hadde muligens også smakt enda litt bedre. Men nå kan jeg i hvert fall drikke saft litt oftere uten å ha noe spesielt dårlig samvittighet, og den er også mye bedre enn de sukkerfrie safttypene vi vanligvis kjøper på butikken. Jeg har brukt Sukrin+ (søtere og bedre enn vanlig Sukrin), men du kan også erstatte mengden med cirka 50-60 gram vanlig sukker hvis du ikke vil ha en sukkerfri variant.

Oppskriften gir cirka 7-8 dl drikkeklar limonade. Bland sukkerfri rabarbralimonade med like mange deler vann (1:1 forhold). Server gjerne drikken i glass med knust is, eller sammen med hele rabarbrabiter.

Banner - Mat du blir glad av

Rabarbralimonade – perfekt på varme dager

4 fra 14 vurderinger
Type rett: DrikkeNivå: Enkel
Porsjoner

8

dl
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram 250 rabarbra

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • 50 gram 50 sukrin+

  • 1/2 stk 1/2 sitron

Fremgangsmåte

  • Vask rabarbrastilkene og skjær de opp i skiver.
  • Kok bitene av rabarbra sammen med vann, Sukrin+ og saften fra en halv sitron.
  • La koke i cirka 10 minutter under lokk. Ta kjelen så bort fra platen og la den avkjøle med lokket på.
  • Sil saften i en sikt og ha over på en passende flaske. Oppbevares kjølig.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*