
Jeg pleier vanligvis ikke å spise dessert eller kaker sånn midt i uken, men da jeg oppdaget at det var kommet norske jordbær i butikken, og til en grei pris, så kunne jeg ikke motstå fristelsen lengre. Jordbærene nøt jeg slik jeg liker de aller best, det vil si toppet med hjemmelaget vaniljesaus. Å skrive “toppet med hjemmelaget vaniljesaus” blir nok en sterk underdrivelse i mitt tilfelle (men høres veldig pent ut da), for jeg nærmest badet de røde bærene i sausen. Vaniljesaus er nemlig noe av det beste jeg vet, og jeg er sikker på at jeg kunne drukket litervis av ren saus. Derfor laget jeg en sukkerfri vaniljesaus denne gangen, fordi da kan jeg ha litt ekstra saus på jordbærene med litt bedre samvittighet, selv om det er en hverdag.

I denne oppskriften på vaniljesaus har jeg brukt sukrin+ som et alternativ for vanlig sukker. Sukrin+ er søtere enn vanlig sukrin, og fås kjøpt på helsekostbutikker og noen dagligvarebutikker. Dersom du ikke har sukrin+ eller ønsker å lage en ordinær vaniljesaus, så kan du i oppskriften erstatte det med 100 gram vanlig hvitt sukker. Utover dette er fremgangsmåten lik som beskrevet under.
Håper vaniljesausen faller i smak!
Ser nydelig ut! Kan man fryse denne sausen hvis man ikke spiser opp hele?
Tusen takk:) hmm, det er jeg faktisk litt usikker på hvor bra det går. Ville kanskje heller vurdert å halvere porsjonen:)
Er ikke poenget med å lage en sukkerhinne i bunn av kasserollen, at man ikke skal røre i melken før den koker? Sukkeret hindrer melken i å brenne seg.
Hei,
Du har så rett så rett. Enten må man la sukkeret danne en hinne i bunnen av kasserollen, eller så må man passe på å røre regelmessig under oppkok.