• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
2. januar 2021

Suksessterte i liten langpanne

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Suksessterte i langpanne

Vi er over i et nytt år, og jeg innser jo at jeg er alt for sent ute med å publisere en oppskrift på suksessterte. Mange er kanskje allerede litt på tanken om å rydde bort julepynten, og har kanskje allerede begynt å drømme om et sunnere 2021.

Til deg som fortsatt har lyst til å kose deg litt ekstra i starten av det nye året, så deler jeg i dag en oppskriften på en suksessterte i en liten langpanne. Formen jeg brukte var på cirka 23 x 34 centimeter.

Rester av årets julekake? Her er oppskrift på ostekake av julens kjeks?

suksessterte langpanne

Suksessterte i liten langpanne

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 2. januar 2021
  • 1 langpanne
  • 2 time(r)
  • Skriv ut
Suksessterte
Ingredienser
  • Mandelbunn
  • 6 stk eggehvite
  • 225 gram melis
  • 225 gram mandler
  • 1 ts bakepulver
  • Suksesstertekrem
  • 6 stk eggeplomme
  • 1,5 dl kremfløte
  • 150 gram sukker
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 225 gram romtemperert smør
  • Pynt
  • Mørk sjokolade
Slik gjør du det
Steg 1
Forvarm ovnen til 170 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Skill eggehvitene fra eggeplommene. Ha eggeplommene i en liten bolle, de får du bruk for i suksessterte-kremen. Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle. Det er svært viktig at du ikke har fått med deler av eggeplommene, og at bollen og vispen er helt ren og fettfri. Pisk gjerne på middels høy hastighet.
Steg 3
Mens eggehvitene pisker maler du mandlene. Har du ikke en mandelkvern kan du også bruke hakkebeholderen til stavmikseren (matmøllen), men mandelmassen kan bli litt grovere. Bland malte mandler, melis og bakepulver i en bolle.
Steg 4
Dekk til en liten langpanne/ovnsform på cirka 23×34 cm med bakepapir. Fyll formen med røren og sett den midt i ovnen. Stekes i cirka 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Steg 5
Rør sammen eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kasserolle. Varm det forsiktig opp under kontinuerlig omrøring, slik at det ikke brenner seg. Varm opp kremen til kokepunktet, og den har blitt tykk. Avkjøl kremen, først på benken til den er romtemperert, deretter 10-15 minutter i kjøleskapet.
Steg 6
Visp inn romtemperert smør i kremen. Bre suksesstertekremen utover den avkjølte mandelbunnen. Riv over litt mørk sjokolade om du ønsker. Oppbevar suksessterten i kjøleskapet frem til den skal serveres.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Et tilbakeblikk på bloggåret 2020
Ukemeny – uke 1/2021

Relaterte innlegg

Vepsebol
19. desember 2020
0 kommentarer

Vepsebol

Julesnurrer (juleskillings)
9. desember 2020
0 kommentarer

Julesnurrer (juleskillings)

Kokosmakroner
5. desember 2020
0 kommentarer

Kokosmakroner

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales