Suksessterte i liten langpanne

Lages på: 2 timer Nivå: Middels
Suksessterte i langpanne

Vi er over i et nytt år, og jeg innser jo at jeg er alt for sent ute med å publisere en oppskrift på suksessterte. Mange er kanskje allerede litt på tanken om å rydde bort julepynten, og har kanskje allerede begynt å drømme om et sunnere 2021.

Til deg som fortsatt har lyst til å kose deg litt ekstra i starten av det nye året, så deler jeg i dag en oppskriften på en suksessterte i en liten langpanne. Formen jeg brukte var på cirka 23 x 34 centimeter.

Rester av årets julekake? Her er oppskrift på ostekake av julens kjeks?

suksessterte langpanne

 

Suksessterte i liten langpanne

5 fra 1 vurdering
Type rett KakerNivå: MIddels
Mengde

1

kake
Tilberedning

1

time 

30

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

2

timer 

Ingredienser

  • Mandelbunn
  • 6 stk eggehvite

  • 225 gram melis

  • 225 gram mandler

  • 1 ts bakepulver

  • Suksesstertekrem
  • 6 stk eggeplomme

  • 1,5 dl kremfløte

  • 150 gram sukker

  • 1,5 ts vaniljesukker

  • 225 gram romtemperert smør

  • Pynt
  • Mørk sjokolade

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 170 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Skill eggehvitene fra eggeplommene. Ha eggeplommene i en liten bolle, de får du bruk for i suksessterte-kremen. Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle. Det er svært viktig at du ikke har fått med deler av eggeplommene, og at bollen og vispen er helt ren og fettfri. Pisk gjerne på middels høy hastighet.
  • Mens eggehvitene pisker maler du mandlene. Har du ikke en mandelkvern kan du også bruke hakkebeholderen til stavmikseren (matmøllen), men mandelmassen kan bli litt grovere. Bland malte mandler, melis og bakepulver i en bolle.
  • Dekk til en liten langpanne/ovnsform på cirka 23×34 cm med bakepapir. Fyll formen med røren og sett den midt i ovnen. Stekes i cirka 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
  • Rør sammen eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en kasserolle. Varm det forsiktig opp under kontinuerlig omrøring, slik at det ikke brenner seg. Varm opp kremen til kokepunktet, og den har blitt tykk. Avkjøl kremen, først på benken til den er romtemperert, deretter 10-15 minutter i kjøleskapet.
  • Visp inn romtemperert smør i kremen. Bre suksesstertekremen utover den avkjølte mandelbunnen. Riv over litt mørk sjokolade om du ønsker. Oppbevar suksessterten i kjøleskapet frem til den skal serveres.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*