• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
27. februar 2017

Sunn hverdagstaco i salatskåler

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Sunn hverdagstaco i salatskåler

Hvem har sagt at taco bare hører helgene til? Hjemme hos oss er det slett ikke uvanlig å spise taco eller annen tex-mex på en hverdag, men da har vi gjerne laget en litt sunnere variant som kan spises med god samvittighet.

Bytt ut noen av de mer usunne ingrediensene i den tradisjonelle tacoen, og du har en enkel og sunn middagsrett som er serveringsklar på ca 20 minutter. Jeg kaller denne retten hverdagstaco, fordi den er så sunn at du kan spise den på en hvilken som helst dag i uka.

Sunn hverdagstaco servert i salatblader

Har du noen ekstra minutter til rådighet anbefaler jeg deg også å lage en enkel og god hjemmelaget guacamole. Den både smaker mye bedre enn ferdigvarianten, inneholder mer guacamole og er mye sunnere. Jeg kan også anbefale å lage tacokrydderet selv, det smaker jo så utrolig mye bedre enn ferdigvariantene.

Foreslått tacotilbehør

  • Utrolig god guacamole
  • Salsa med basilikum

Håper oppskriften faller i smak!

Taco servert i salatskåler

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 27. februar 2017
  • 6 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Sunn hverdagstaco i salatskåler
Ingredienser
  • 600 gram karbonadedeig
  • 2-3 ss tacokrydder
  • 1 hjertesalat
  • 12-15 cherrytomater
  • 1 spisspaprika
  • 1/2 rødløk
  • Tilbehør
  • Lettrømme eller kesam
  • Guacamole
  • Salsa
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å lage guacamole hvis du skal gå for en hjemmelaget variant.
Steg 2
Brun karbonadedeigen i en varm stekepanne. Stek gjerne i to omganger og legg den ferdigstekte karbonadedeigen til side mens du steker neste runde. Ha tacokrydder, enten ferdigkjøpt eller hjemmelaget, sammen med det ferdigstekte kjøttet.
Steg 3
Vask grønnsakene, og del tomater snackpaprika og rødløk i smått. Ta av fine store hele blader av hjertesalaten (beregn ca 12 stk), men behold de hele siden disse skal fungere som «tacoskjell».
Steg 4
Legg kjøtt, paprika, tomater og rødløk på et salatblad. Avslutt med lettrømme eller mager kesam og litt hjemmelaget guacamole.

Stikkord

  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pastinakk- og sellerirotsuppe med purre
Vårens prosjekt og februarfavoritter

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
23delinger