Sunn hverdagstaco i salatskåler

Sunn hverdagstaco i salatskåler

Hvem har sagt at taco bare hører helgene til? Hjemme hos oss er det slett ikke uvanlig å spise taco eller annen tex-mex på en hverdag, men da har vi gjerne laget en litt sunnere variant som kan spises med god samvittighet.

Bytt ut noen av de mer usunne ingrediensene i den tradisjonelle tacoen, og du har en enkel og sunn middagsrett som er serveringsklar på ca 20 minutter. Jeg kaller denne retten hverdagstaco, fordi den er så sunn at du kan spise den på en hvilken som helst dag i uka.

Sunn hverdagstaco servert i salatblader

Har du noen ekstra minutter til rådighet anbefaler jeg deg også å lage en enkel og god hjemmelaget guacamole. Den både smaker mye bedre enn ferdigvarianten, inneholder mer guacamole og er mye sunnere. Jeg kan også anbefale å lage tacokrydderet selv, det smaker jo så utrolig mye bedre enn ferdigvariantene.

Foreslått tacotilbehør

Håper oppskriften faller i smak!

Taco servert i salatskåler

  • 27. februar 2017
  • 6 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Sunn hverdagstaco i salatskåler

Ingredienser

  • 600 gram karbonadedeig
  • 2-3 ss tacokrydder
  • 1 hjertesalat
  • 12-15 cherrytomater
  • 1 spisspaprika
  • 1/2 rødløk
  • Tilbehør
  • Lettrømme eller kesam
  • Guacamole
  • Salsa

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å lage guacamole hvis du skal gå for en hjemmelaget variant.
Steg 2
Brun karbonadedeigen i en varm stekepanne. Stek gjerne i to omganger og legg den ferdigstekte karbonadedeigen til side mens du steker neste runde. Ha tacokrydder, enten ferdigkjøpt eller hjemmelaget, sammen med det ferdigstekte kjøttet.
Steg 3
Vask grønnsakene, og del tomater snackpaprika og rødløk i smått. Ta av fine store hele blader av hjertesalaten (beregn ca 12 stk), men behold de hele siden disse skal fungere som “tacoskjell”.
Steg 4
Legg kjøtt, paprika, tomater og rødløk på et salatblad. Avslutt med lettrømme eller mager kesam og litt hjemmelaget guacamole.