Sunn og enkel kyllingform

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Kyllingform med soltørkede tomater

Middager som trenger noen minutter i stekeovnen før servering er noen av mine favoritter, både til hverdags og i helgen. De tar kanskje litt lengre tid å lage, men samtidig så bruker jeg jo steketiden til å ta oppvask, dekke bord eller kanskje tømme oppvaskmaskinen.

Slike form-retter er også en ypperlig måte å rydde i kjøleskapet på. Hiv litt stekt kylling eller svin i en form, sleng over de grønnsakene du ønsker og topp det med litt revet ost og kanskje en jevning om du ønsker.

I dag deler jeg en oppskrift på en sunn og enkel kyllingform med blant annet paprika og soltørkede tomater, perfekt til hverdags. Tidligere form-oppskrifter jeg har publisert kan du finne på denne siden.

Tips! Bruk gjerne noen andre grønnsaker hvis ønsker. Har du noen gulrøtter, litt brokkoli eller blomkål liggende er det perfekt å ha i formen.

Håper det smaker!

Sunn og enkel kyllingform

4 fra 22 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Steketid

15

minutter

Ingredienser

  • Kyllingform
  • 600 gram kylling

  • 1 stk rødløk

  • 1 stk rød paprika

  • 1/2 stk purreløk

  • 10 stk soltørkede tomater

  • 1 stilk stangselleri

  • Salt og pepper

  • 1 neve revet hvitost

  • Jevning
  • 2 dl matfløte

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss maizena

  • 1 dl melk

  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Del opp hver kyllingfilet i ca 4-5 biter. Ha salt og pepper på kyllingen og stek den kjapt i en stekepanne. Sett ferdigstekt kylling til side.
  • Mens kyllingen steker gjør du klar grønnsakene. Skjær rødløk og paprika i strimler, og del opp en halv purre, noen soltørkede tomater og en liten stangselleri i passe biter.
  • Jevningen laget jeg svært enkel. Bland maizena ut med matfløte og melk, og ha det i en kasserolle med finhakket hvitløk og soyasaus i en kasserolle. La det hele koke 2-3 minutter. Smak til med salt.
  • Fordel ferdigstekt kylling og grønnsaker i en ildfastform og hell over jevningen. Strø litt revet ost på toppen, og krydre lett med salt og pepper.
  • Stek i 15 minutter på 210 grader på vanlig over og undervarme.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Den jevningen var magisk god!! Gjorde hele formen komplett:) brukte mozzarella istedetfor vanlig ost, ble skikkelig godt!

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen takk for tilbakemelding, det er utrolig hyggelig å høre 🙂 Kan tenke meg at mozzarella passet godt i kyllingformen 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*