Sunn og lettvint granola

Enkel og sunnere granola

Granola er bare så utrolig godt, men kan fort inneholde veldig mye sukker som man kanskje bør unngå på hverdagene. I tillegg så legger mange av oppskriftene opp til å steke den rundt én time i ovnen, som gjerne blir et litt for langtekkelig når jeg plutselig får lyst på granola. Har du tiden til rådighet kan jeg anbefale denne oppskriften på hjemmelaget granola.

Derfor har jeg kommet frem til en enkel og sunnere variant av den tradisjonelle granolaen. Det tar cirka 15 minutter å lage den (+ tid til avkjøling), den er fortsatt søt, men mye færre kalorier. Om du ikke vil bruke kunstig søtning så kan du fint bruke brunt sukker istedenfor (kutt litt ned på mengden), men for meg som gjerne vil spise dette hver dag til frokost så er sukrin gold et godt alternativ.

Granola med nøtter og bær

Server granolaen med melk, yoghurt eller skyr. En av favorittene mine er å bruke den greske yoghurten med kokos 🙂  Strø gjerne over litt friske bær eller oppskåret frukt. Håper du liker oppskriften!

Sunn og enkel granola

Lettvint granola på få minutter

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 neve mandler
  • 1/2 dl solsikkekjerner
  • 4 ss sukrin gold
  • 2 klyper maldonsalt
  • 1 neve gresskarkjerner
  • Forslag til frukt og bær
  • Tørkede aprikoser
  • Tørkede tranebær
  • Kokosmasse
  • Rosiner

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha havregryn i en tørr og varm stekepanne, og rist havren noen minutter i den varme pannen til du ser en antydning til litt mer farge. Jeg pleier også å måle opp solsikkekjerner, gresskarkjerner og grovhakke en neve med mandler, som jeg rister de sammen med havregrynet. Vær forsiktig så du ikke brenner det.
Steg 2
Bland inn et par små klyper maldonsalt.
Steg 3
Skru ned varmen litt og tilsett sukrin gold. Du vil se at sukkeret (sukrin gold) smelter på den varme pannen, så da er det bare å bland det godt sammen med et plast- eller treredskap.
Steg 4
Sett granolaen til avkjøling. Vil du det skal gå litt ekstra fort så kan du eksempelvis ha det utover en ren og kald stekeplate eller i en stor ildfastform.
Steg 5
Bland inn eventuell frukt og bær når granolaen har blitt helt kald. Oppbevares i tette glass i romtemperatur.