• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
18. august 2018

Havrevafler med cottage cheese

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Vafler med havregryn

Vafler er ikke et alt for sjelden innslag  på frokostmenyen enten på lørdager eller søndager, og jeg forsøker å variere litt på oppskrift fra gang til gang. Dette er oppskriften på litt sunnere havrevafler med cottage cheese, helgevaflene som kan nytes med litt bedre samvittighet.

Jeg synes havregryn setter en god smak på vaflene, men så skal det sies at jeg ikke er så glad i helt fine bakverk. Havregryn og cottage cheese inneholder også en god del proteiner, noe som gir en langvarig metthetsfølelse. Perfekt hvis man har planlagt å være litt aktiv utover dagen.

Nystekte havrevafler

Har du lyst til på litt mer inspirasjon til helgefrokosten? Her er noen flere tips:

  • Dutch baby
  • Shakshuka med krydrete pølser
  • Proteinrike frokostpannekaker
  • Brødblings med skinke, brie og druer

Tips! Siden denne oppskriften inneholder en god del mindre mel enn en ordinær oppskrift så kan det være lurt å lage røren litt tykkere enn normalt. Mel inneholder nemlig gluten, som er et naturlig bindemiddel.

Nyt havrevaflene med det pålegget du foretrekker. Et vaffeljern med lettrømme og nyrørte bær slår aldri feil.

Enjoy!

Grove og sunnere havrevafler

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 18. august 2018
  • 7-8 vaffelplater
  • 35 min
  • Skriv ut
Havrevafler
Ingredienser
  • Havrevafler
  • 4 egg
  • 3 ss sukker
  • 1/2 boks mager cottage cheese
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl fullkornshvetemel eller finmalt hvete
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 ss smeltet smør
Slik gjør du det
Steg 1
Ha egg, sukker, cottage cheese, melk, havregryn og vaniljesukker i en bolle
Steg 2
Lag en jevn blanding ved hjelp av en stavmikser.
Steg 3
Bland sammen mel, bakepulver og salt. som vispes inn til en klumpefri røre. Tilsett også en spiseskje med smeltet smør.
Steg 4
La vaffelrøren stå og svelle i ca 15-20 minutter før du setter i gang med stekingen.
Steg 5
Legg de ferdigstekte havrevaflene over på en rist etter hvert som de kommer ut av jernet.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • vafler

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Lun tomat- og mozzarellasalat
Ovnsbakt middagsomelett

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021
0 kommentarer

Halvgrove proteinscones

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales