Vafler er ikke et alt for sjelden innslag på frokostmenyen enten på lørdager eller søndager, og jeg forsøker å variere litt på oppskrift fra gang til gang. Dette er oppskriften på litt sunnere havrevafler med cottage cheese, helgevaflene som kan nytes med litt bedre samvittighet.
Jeg synes havregryn setter en god smak på vaflene, men så skal det sies at jeg ikke er så glad i helt fine bakverk. Havregryn og cottage cheese inneholder også en god del proteiner, noe som gir en langvarig metthetsfølelse. Perfekt hvis man har planlagt å være litt aktiv utover dagen.
Har du lyst til på litt mer inspirasjon til helgefrokosten? Her er noen flere tips:
- Dutch baby
- Shakshuka med krydrete pølser
- Proteinrike frokostpannekaker
- Brødblings med skinke, brie og druer
Tips! Siden denne oppskriften inneholder en god del mindre mel enn en ordinær oppskrift så kan det være lurt å lage røren litt tykkere enn normalt. Mel inneholder nemlig gluten, som er et naturlig bindemiddel.
Nyt havrevaflene med det pålegget du foretrekker. Et vaffeljern med lettrømme og nyrørte bær slår aldri feil.
Enjoy!
Grove og sunnere havrevafler
- 18. august 2018
- 7-8 vaffelplater
- 35 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Havrevafler
- 4 egg
- 3 ss sukker
- 1/2 boks mager cottage cheese
- 1 ts vaniljesukker
- 4 dl melk
- 2 dl havregryn
- 2 dl fullkornshvetemel eller finmalt hvete
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 1 ss smeltet smør
Slik gjør du det
- Steg 1
- Ha egg, sukker, cottage cheese, melk, havregryn og vaniljesukker i en bolle
- Steg 2
- Lag en jevn blanding ved hjelp av en stavmikser.
- Steg 3
- Bland sammen mel, bakepulver og salt. som vispes inn til en klumpefri røre. Tilsett også en spiseskje med smeltet smør.
- Steg 4
- La vaffelrøren stå og svelle i ca 15-20 minutter før du setter i gang med stekingen.
- Steg 5
- Legg de ferdigstekte havrevaflene over på en rist etter hvert som de kommer ut av jernet.
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.