Havrevafler med cottage cheese

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel

Vafler med havregryn

Vafler er ikke et alt for sjelden innslag  på frokostmenyen enten på lørdager eller søndager, og jeg forsøker å variere litt på oppskrift fra gang til gang. Dette er oppskriften på litt sunnere havrevafler med cottage cheese, helgevaflene som kan nytes med litt bedre samvittighet.

Jeg synes havregryn setter en god smak på vaflene, men så skal det sies at jeg ikke er så glad i helt fine bakverk. Havregryn og cottage cheese inneholder også en god del proteiner, noe som gir en langvarig metthetsfølelse. Perfekt hvis man har planlagt å være litt aktiv utover dagen.

Nystekte havrevafler

Har du lyst til på litt mer inspirasjon til helgefrokosten? Her er noen flere tips:

Tips! Siden denne oppskriften inneholder en god del mindre mel enn en ordinær oppskrift så kan det være lurt å lage røren litt tykkere enn normalt. Mel inneholder nemlig gluten, som er et naturlig bindemiddel.

Nyt havrevaflene med det pålegget du foretrekker. Et vaffeljern med lettrømme og nyrørte bær slår aldri feil.

Enjoy!

Havrevafler med cottage cheese

5 fra 4 vurderinger
Type rett Frokost, LunsjNivå: Enkel
Antall

8

jern
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • Havrevafler
  • 4 stk egg

  • 3 ss sukker

  • 1/2 boks mager cottage cheese

  • 1 ts vaniljesukker

  • 4 dl melk

  • 2 dl havregryn

  • 2 dl fullkornshvetemel eller finmalt hvete

  • 1 ts bakepulver

  • 1 klype salt

  • 1 ss smeltet smør

Fremgangsmåte

  • Ha egg, sukker, cottage cheese, melk, havregryn og vaniljesukker i en bolle
  • Lag en jevn blanding ved hjelp av en stavmikser.
  • Bland sammen mel, bakepulver og salt. som vispes inn til en klumpefri røre. Tilsett også en spiseskje med smeltet smør.
  • La vaffelrøren stå og svelle i minst 15-20 minutter før du setter i gang med stekingen, gjerne lengre om du har tid.
  • Legg de ferdigstekte havrevaflene over på en rist etter hvert som de kommer ut av jernet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*