Vafler er ikke et alt for sjelden innslag på frokostmenyen enten på lørdager eller søndager, og jeg forsøker å variere litt på oppskrift fra gang til gang. Dette er oppskriften på litt sunnere havrevafler med cottage cheese, helgevaflene som kan nytes med litt bedre samvittighet.
Jeg synes havregryn setter en god smak på vaflene, men så skal det sies at jeg ikke er så glad i helt fine bakverk. Havregryn og cottage cheese inneholder også en god del proteiner, noe som gir en langvarig metthetsfølelse. Perfekt hvis man har planlagt å være litt aktiv utover dagen.
Har du lyst til på litt mer inspirasjon til helgefrokosten? Her er noen flere tips:
- Dutch baby
- Shakshuka med krydrete pølser
- Proteinrike frokostpannekaker
- Brødblings med skinke, brie og druer
Tips! Siden denne oppskriften inneholder en god del mindre mel enn en ordinær oppskrift så kan det være lurt å lage røren litt tykkere enn normalt. Mel inneholder nemlig gluten, som er et naturlig bindemiddel.
Nyt havrevaflene med det pålegget du foretrekker. Et vaffeljern med lettrømme og nyrørte bær slår aldri feil.
Enjoy!

Kjempegode vafler. Tilsatte også litt vaniljeyoghurt i.