• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
21. juli 2016

BBQ-cheeseburger med hamburgerbrød av speltmel

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

BBQ-cheeseburger av speltmel

Jeg lager egentlig alt for sjeldent hamburger. Innbiller meg at det tar så lang tid å lage, men når jeg ser bort i fra hevetiden til hamburgerbrødene så er det egentlig bare plankekjøring. Denne gangen har jeg laget litt  BBQ-cheeseburger med burgerbrød av speltmel. Tar du ikke deg tiden til å lage burgerbrødene selv så kan du kjøpe de ferdige på butikken, men kjøp gjerne noen som er litt ekstra gode.

Du kan gjøre som meg og steke disse saftige burgerne på grillen, eller du kan bruke stekepannen dersom du enten ikke har grill eller at du er uheldig med været.

Ta gjerne også og en titt på en av de mange andre burger-oppskriftene her på bloggen.

BBQ-cheeseburger med hamburgerbrød av speltmel

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 21. juli 2016
  • 2 burgere
  • 2 time(r)
  • Skriv ut
BBQ-cheeseburger av speltmel
Ingredienser
  • Hamburgerbrød av speltmel
  • 140 gram speltmel
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts salt
  • 1 ts tørrgjær
  • cirka 1/2 dl vann
  • 1/2 ss olivenolje
  • 1 egg
  • Eggehvite til pensling
  • Sesamfrø
  • BBQ-burger
  • 600 gram karbonadedeig eller
  • 1/2 dl BBQ-saus
  • Salt og pepper
  • 1 stor tomat
  • 2 skiver chedder
  • 4 blader crispisalat
  • 6-8 skiver rødløk
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å sette deig til hamburgerbrødene. Bland mel, salt, tørrgjær og sukker i en bolle. Tilsett så fingervarmt vann, sammen med olivenolje og egg, og elt det hele sammen til du har en smidig men litt klissete deig. Blir deigen for tørr tilsetter du litt ekstra vann, blir den for klissete tilsetter du mer speltmel. La heve i ca 45-60 minutter under lokk eller et klede.
Steg 2
Når deigen har hevet ferdig velver du den ut på et melet underlag. Del deigen i to emner som du ruller til baller. Trykk hver ball til ca 1 cm tykke sirkler på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev ca 20-30 minutter under plast eller klede.
Steg 3
Pensle burgerbrødene med eggehvite og strø over sesamfrø. Brødene stekes på 220 grader i ca 10-12 minutter
Steg 4
Mens burgerbrødene står til etterheving pleier jeg i gå i gang med selve burgerne og kutte opp grønnsaker. Kna inn BBQ-saus i kald karbonadedeig sammen med pepper. Form karbonadedeigen til to store runde burgere, som du trykker litt flate med håndflaten din. Krydre de med salt, og stek de så på en varm grill (ca 210-230 grader) i ca 4-6 minutter på hver side. Alternativt kan du steke burgerne i en medium varm stekepanne i litt olivenolje, i ca 3-5 minutter på hver side. Steketiden avhenger så klart i hvor godt stekt du liker burgeren.
Steg 5
Del ferdigstekte burgerbrød i to. Legg så salat på nederste del, og legg burgeren oppå. Ha på en skive cheddarost, en halv spisesskje BBQ-saus, noen skiver tomater og rødløk, legg på «lokket» og nyt. Håper det smaker!

 

Stikkord

  • BBQ
  • burger
  • Hamburger

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Avokadomilkshake med banan
Sommersalat med jordbær og spekeskinke

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales