BBQ-cheeseburger med hamburgerbrød av speltmel

Lages på: 2 timer Nivå: Middels
BBQ-cheeseburger av speltmel

Jeg lager egentlig alt for sjeldent hamburger. Innbiller meg at det tar så lang tid å lage, men når jeg ser bort i fra hevetiden til hamburgerbrødene så er det egentlig bare plankekjøring. Denne gangen har jeg laget litt  BBQ-cheeseburger med burgerbrød av speltmel. Tar du ikke deg tiden til å lage burgerbrødene selv så kan du kjøpe de ferdige på butikken, men kjøp gjerne noen som er litt ekstra gode.

Du kan gjøre som meg og steke disse saftige burgerne på grillen, eller du kan bruke stekepannen dersom du enten ikke har grill eller at du er uheldig med været.

Ta gjerne også og en titt på en av de mange andre burger-oppskriftene her på bloggen.

BBQ-cheeseburger med hamburgerbrød av speltmel

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

2

store burgere
Tilberedning

2

timer 

Ingredienser

  • Hamburgerbrød av speltmel
  • 140 gram speltmel

  • 1/2 ts salt

  • 2 ts sukker

  • 1 ts tørrgjær

  • cirka 0,75 dl vann

  • 1/2 ss olivenolje

  • 1 stk egg

  • Eggehvite til pensling

  • Sesamfrø

  • BBQ-burger
  • 500 gram karbonadedeig eller

  • 1/2 dl BBQ-saus

  • Salt og pepper

  • 1 stk stor tomat

  • 2 skiver cheddar

  • 4 blader crispisalat

  • 6 skiver rødløk

Fremgangsmåte

  • Start med å sette deig til hamburgerbrødene. Bland mel, salt, tørrgjær og sukker i en bolle. Tilsett så fingervarmt vann, sammen med olivenolje og egg, og elt det hele sammen til du har en smidig men litt klissete deig. Blir deigen for tørr tilsetter du litt ekstra vann, blir den for klissete tilsetter du mer speltmel. La heve i ca 45-60 minutter under lokk eller et klede.
  • år deigen har hevet ferdig velver du den ut på et melet underlag. Del deigen i to emner som du ruller til baller. Trykk hver ball til ca 1 cm tykke sirkler på et bakepapirkledd stekebrett. Etterhev ca 20-30 minutter under plast eller klede.
  • Pensle burgerbrødene med eggehvite og strø over sesamfrø. Brødene stekes på 220 grader i ca 10-12 minutter
  • Mens burgerbrødene står til etterheving pleier jeg i gå i gang med selve burgerne og kutte opp grønnsaker. Kna inn BBQ-saus i kald karbonadedeig sammen med pepper. Form karbonadedeigen til to store runde burgere, som du trykker litt flate med håndflaten din. Krydre de med salt, og stek de så på en varm grill (ca 210-230 grader) i ca 4-6 minutter på hver side. Alternativt kan du steke burgerne i en medium varm stekepanne i litt olivenolje, i ca 3-5 minutter på hver side. Steketiden avhenger så klart i hvor godt stekt du liker burgeren.
  • Del ferdigstekte burgerbrød i to. Legg så salat på nederste del, og legg burgeren oppå. Ha på en skive cheddarost, en halv spisesskje BBQ-saus, noen skiver tomater og rødløk, legg på “lokket” og nyt. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*