Sunnere burritos med kylling og bønner

Sunnere burritos med kylling og bønner

Glad i tex-mex? I dag kan jeg friste med en litt sunnere burritos med kylling og bønner som et alternativ til den vanlige fredagstacoen.

I denne oppskriften på burritos har jeg brukt fullkorntortillas, kyllingfileter, bønner og mager kesam som gjør at denne retten for mange kanskje blir et litt sunnere alternativ til fredagstacoen. Server gjerne burritos med en enkel salat, hjemmelaget salsa og en liten skje mager kesam eller lettrømme, og nyt fredagskvelden!

Sunnere burritos med kylling

Sunnere burritos med kylling

Ingredienser

  • 4 tortillas (fullkorn)
  • 400 gram kyllingfilet
  • 2 ss fajitaskrydder
  • 1/2 rødløk
  • 1 grønn paprika
  • 1/2 rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 boks kidneybønner
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 neve revet hvitost
  • Olje til steking
  • TIlbehør
  • Mager kesam eller lettrømme
  • Salsa
  • Salat

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å skjære kyllingen i små strimler og brun den kjapt i en varm panne.
Steg 2
Skjær paprika og rødløk i mindre strimler, og hakk hvitløk og chili i smått. La disse surre noen minutter sammen med kyllingen i pannen, til løk og paprika har blitt myk.
Steg 3
Tilsett enten 2 ss hjemmelaget fajitaskrydder eller én pose av ferdigkrydder, og bland inn én boks med hakkede tomater.
Steg 4
La dette småkoke et par minutter i pannen og tilsett kidneybønnene.
Steg 5
Fordel fyllet i 4 fullkornstortillas, rull de sammen, og snu de med skjøten ned i en ildfastform
Steg 6
Strø litt ost over de 4 tortillaene, og gratiner de midt i ovnen på 220 grader i ca 10-15 minutter (til osten er gyllen).