Sunnere moussaka med aubergine

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Middels
Moussaka med aubergine

Moussaka har mange likhetstrekk til lasagne, men  inneholder aubergine istedenfor pasta. I tillegg inneholder ostesausen egg. Som regel tilbereder en moussakaen med lammekjøtt, men i denne oppskriften har jeg laget den med karbonadedeig for et sunnere alternativ. Vil du ha en mer autentisk variant kan jeg anbefale denne oppskriften på gresk moussaka.

Visste du at aubergine er kalorifattig, og inneholder noe A-, B- og C- vitaminer samt litt kalsium og jern.

I denne oppskriften har jeg også laget en litt uvanlig (men veldig god) ostesaus med cottage cheese. Jeg har tidligere god erfaring med dette oppskriften på lasagne med ostesaus av cottage cheese og tenkte det også ville passe fint i moussaka. Og det hadde det!

Håper du ble inspirert!

Moussaka med karbonadedeig

Sunnere moussaka med aubergine

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

50

minutter
Steketid

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk auberginer

  • 600 gram karbonadedeig

  • Olivenolje til steking

  • 1 stk gul løk

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 ss tomatpuré

  • 2 ss finhakket bladpersille

  • 1 dl utblandet oksebuljong

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1/2 ss tørket oregano

  • 1 ss rødvinseddik

  • 2 stk laurbærblader

  • Salt og pepper

  • Ostesaus
  • 2 ss smør

  • 2 ss hvetemel

  • 4 dl melk

  • 1/2 ts muskatnøtt

  • 1/2 ts hvit pepper

  • 1 ts salt

  • 1/2 boks mager cottage cheese

  • 2 stk egg

  • Topping
  • 100 gram revet hvitost

  • Forslag til tilbehør
  • Salat

  • Hvitløksbaguetter

Fremgangsmåte

  • Skjær auberginene i 1/2 cm tynne skiver og stek dem kjapt et par minutter på hver side i en tørr og varm stekepanne, til de blir lett gylne. Legg dem til side etter hvert som de er ferdigstekte.
  • Brun karbonadedeigen i en klunk olivenolje i to omganger, i samme stekepanne som du stekte auberginene i. Ha kjøttet over i en gryte etter hvert som det er stekt ferdig.
  • Skrell og finhakk løken og feddet med hvitløk. Surr først løken 2-3 minutter i litt olje i stekepannen du har stekt kjøttet i. Ha så i hvitløken og lag en liten grop i midten til tomatpureen. Stek videre i et halvt minutt.
  • Ha både løk, hvitløk og tomatpuré over i gryten, sammen med finhakket persille, oksebuljong, hermetiske tomater, tørket oregano, rødvinseddik og laurbærblader. La kjøttsausen koke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Sett stekeovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Gå i gang med ostesausen mens kjøttsausen koker. Smelt smøret i en kjele og tilsett hvetemel. Ta kasserollen av platen, og rør inn melken litt etter litt. Kok opp sausen og la småkoke i 3-4 minutter. Smak deg frem med muskatnøtt, hvit pepper og salt. Slå av varmen og ha i cottage cheesen. Visp inn eggene.
  • Fordel halvparten av kjøttsausen i en smurt ildfastform. Legg på halvparten av auberginene, før du så fordeler resten av av kjøttsausen oppå. Legg siste lag med auberginer oppå kjøttsausen og følg på med ostesausen og topp det hele med revet ost.
  • Stek moussakaen midt i ovnen i 30-35 minutter, til den er gyllen og fin på toppen. La moussaken stå 15 minutter på benken før du serverer den. Server den gjerne med en grønn salat og hvitløksbaguetter ved siden av. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*