• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
10. oktober 2015

Sunnere moussaka med aubergine

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Moussaka med aubergine

Moussaka har mange likhetstrekk til lasagne, men  inneholder aubergine istedenfor pasta. I tillegg inneholder ostesausen egg, og noen velger å benytte kjøttdeig av lammekjøtt  i kjøttsausen.

Visste du at aubergine er kalorifattig, og inneholder noe A-, B- og C- vitaminer samt litt kalsium og jern.

Nye oppskrifter synes jeg bestandig er veldig gøy, og dette var faktisk første gang jeg laget moussaka. For et litt sunnere alternativ har jeg benyttet karbonadedeig, mager hvitost og cottage cheese i oppskriften.

Håper det smaker!

Sunnere moussaka med aubergine

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 10. oktober 2015
  • 6 porsjoner
  • 1 time(r) 20 min
  • Skriv ut
Moussaka
Ingredienser
  • 2 auberginer
  • 600 gram karbonadedeig
  • 1,5 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 bunt persille
  • 1 buljongterning
  • 1 dl vann
  • 1 ss fersk oregano
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 laurbærblader
  • Salt og pepper
  • Ostesaus
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1/4 ts muskatnøtt
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 1/2 boks mager cottage cheese
  • 3 egg
  • Topping
  • Cirka 100 gram revet mager hvitost
Slik gjør du det
Steg 1
Start med auberginene. Skjær de i ca 1/2 cm tynne skiver og stek de ca 4 minutter på hver side i en tørr panne.
Steg 2
Fortsett deretter med kjøttsausen. Brun karbonadedeigen i to omganger. Tilsett strimlet løk, hvitløk, persille, hakkede tomater, tomatpuré, laurbærblad, oregano, vann og buljong.
Steg 3
La kjøttsausen koke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Steg 4
Gå i gang med ostesausen. Smelt smør i en kasserolle og tilsett hvetemel. Ta kasserollen av platen, og rør inn melken litt etter litt. Kok opp sausen og la småkoke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Steg 5
Ta sausen av platen og tilsett en halv boks mager cottage cheese og 2 sammenvispede egg.
Steg 6
Legg kjøttsaus og aubergine lagvis i en smurt ildfastform. Avslutt med ostesaus og topp med litt revet hvitost.
Steg 7
Stekes midt i ovnen på 190 grader, i ca 35 minutter. La moussaken stå 15 minutter på benken før du serverer den. Ha gjerne en grønn salat ved siden av. Vel bekomme!

Stikkord

  • mat i form
  • Moussaka

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ovnspannekake med spekeskinke
Hvit pizza med skinke og chorizo

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales