Sunnere moussaka med aubergine

Moussaka med aubergine

Moussaka har mange likhetstrekk til lasagne, men  inneholder aubergine istedenfor pasta. I tillegg inneholder ostesausen egg, og noen velger å benytte kjøttdeig av lammekjøtt  i kjøttsausen.

Visste du at aubergine er kalorifattig, og inneholder noe A-, B- og C- vitaminer samt litt kalsium og jern.

Nye oppskrifter synes jeg bestandig er veldig gøy, og dette var faktisk første gang jeg laget moussaka. For et litt sunnere alternativ har jeg benyttet karbonadedeig, mager hvitost og cottage cheese i oppskriften.

Håper det smaker!

Sunnere moussaka med aubergine

  • 10. oktober 2015
  • 6 porsjoner
  • 1 hr 20 min
  • Skriv ut
Moussaka

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 600 gram karbonadedeig
  • 1,5 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 bunt persille
  • 1 buljongterning
  • 1 dl vann
  • 1 ss fersk oregano
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 laurbærblader
  • Salt og pepper
  • Ostesaus
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1/4 ts muskatnøtt
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 1/2 boks mager cottage cheese
  • 3 egg
  • Topping
  • Cirka 100 gram revet mager hvitost

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med auberginene. Skjær de i ca 1/2 cm tynne skiver og stek de ca 4 minutter på hver side i en tørr panne.
Steg 2
Fortsett deretter med kjøttsausen. Brun karbonadedeigen i to omganger. Tilsett strimlet løk, hvitløk, persille, hakkede tomater, tomatpuré, laurbærblad, oregano, vann og buljong.
Steg 3
La kjøttsausen koke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Steg 4
Gå i gang med ostesausen. Smelt smør i en kasserolle og tilsett hvetemel. Ta kasserollen av platen, og rør inn melken litt etter litt. Kok opp sausen og la småkoke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Steg 5
Ta sausen av platen og tilsett en halv boks mager cottage cheese og 2 sammenvispede egg.
Steg 6
Legg kjøttsaus og aubergine lagvis i en smurt ildfastform. Avslutt med ostesaus og topp med litt revet hvitost.
Steg 7
Stekes midt i ovnen på 190 grader, i ca 35 minutter. La moussaken stå 15 minutter på benken før du serverer den. Ha gjerne en grønn salat ved siden av. Vel bekomme!