Sunnere moussaka med aubergine

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Middels
Moussaka med aubergine

Moussaka har mange likhetstrekk til lasagne, men  inneholder aubergine istedenfor pasta. I tillegg inneholder ostesausen egg, og noen velger å benytte kjøttdeig av lammekjøtt  i kjøttsausen.

Visste du at aubergine er kalorifattig, og inneholder noe A-, B- og C- vitaminer samt litt kalsium og jern.

Nye oppskrifter synes jeg bestandig er veldig gøy, og dette var faktisk første gang jeg laget moussaka. For et litt sunnere alternativ har jeg benyttet karbonadedeig, mager hvitost og cottage cheese i oppskriften.

Håper det smaker!

Sunnere moussaka med aubergine

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

50

minutter
Steketid

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 auberginer

  • 600 gram 600 karbonadedeig

  • 1,5 stk 1,5 gul løk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 bunt 1 persille

  • 1 stk 1 buljongterning

  • 1 dl 1 vann

  • 1 ss 1 fersk oregano

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 2 ss 2 tomatpuré

  • 2 stk 2 laurbærblader

  • Salt og pepper

  • Ostesaus
  • 2 ss 2 smør

  • 2 ss 2 hvetemel

  • 4 dl 4 melk

  • 1/4 ts 1/4 muskatnøtt

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 hvit pepper

  • 1/2 boks 1/2 mager cottage cheese

  • 3 stk 3 egg

  • Topping
  • 100 gram 100 revet hvitost (gjerne lettvariant)

Fremgangsmåte

  • Start med auberginene. Skjær de i ca 1/2 cm tynne skiver og stek de ca 4 minutter på hver side i en tørr panne.
  • Fortsett deretter med kjøttsausen. Brun karbonadedeigen i to omganger. Tilsett strimlet løk, hvitløk, persille, hakkede tomater, tomatpuré, laurbærblad, oregano, vann og buljong.
  • La kjøttsausen koke i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Gå i gang med ostesausen. Smelt smør i en kasserolle og tilsett hvetemel. Ta kasserollen av platen, og rør inn melken litt etter litt. Kok opp sausen og la småkoke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Ta sausen av platen og tilsett en halv boks mager cottage cheese og 2 sammenvispede egg.
  • Legg kjøttsaus og aubergine lagvis i en smurt ildfastform. Avslutt med ostesaus og topp med litt revet hvitost.
  • Stekes midt i ovnen på 190 grader, i ca 35 minutter. La moussaken stå 15 minutter på benken før du serverer den. Ha gjerne en grønn salat ved siden av. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*