Superenkel tacosalat – uten komfyr eller ovn

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Easy peasy kyllingsalat

Mai er en travel måned og det har dessverre blitt litt mindre tid til bloggen de siste ukene. Men det er ikke bare bloggen som har fått gjennomgå, for middagene har også blitt temmelig lettbeinte. Det har gått i alt fra karbonadesmørbrød, til lettvinte middager fra bloggen, til enkle salater av ferdiggrillet kylling.

En av favorittene akkurat nå har blitt denne superenkle tacosalaten av kylling. Her har jeg kjøpt ferdiggrillet kylling så det er ingenting som krever verken komfyr eller stekeovn. Det er også en fin måte å utnytte hele kyllingen på, og ikke bare bruke kyllingfiletene. Skulle du ha litt ekstra tid så er det ingenting i veien for å erstatte tacosausen med en hjemmelaget salsa, og kanskje ta deg bryet med å lage guacamole.

Håper denne enkle oppskriften faller i smak!

Superenkel tacosalat med kylling

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1/2 stk 1/2 grillet kylling

  • 1/2 ss 1/2 tacokrydder

  • 1 ss 1 olje

  • 1/2 stk 1/2 crispisalat

  • 1 stk 1 spisspaprika

  • 12 stk 12 cherrytomater

  • 3 stk 3 vårløk

  • 1 stk 1 avokado

  • Nachos

  • 4 ss 4 lettrømme

  • Tacosaus

Fremgangsmåte

  • Bruk enten ferdigplukket salatkylling eller kjøp en ferdiggrillet kylling (kjempebillig). Plukk alt kjøttet fra beingrinden og ha det over i en bolle. Det du ikke bruker til denne middagen kan du bruke en annen dag. Eller lag dobbel porsjon av denne tacosalaten og nyt den til flere middager, ta den med som matpakke etc.
  • Del kyllingen i porsjonsbiter og ha de i en pose sammen med olje og tacokrydder. Lag gjerne tacokrydderet selv. Rist posen slik at krydderblandingen blir godt blandet.
  • Skyll salat, paprika, tomater og vårløk. Kutt opp grønnsakene slik du foretrekker. Selv kuttet jeg salaten i smått, paprika og vårløk i tynne skiver og tomatene i to.
  • Avokadoen deles i to, før både stein og skall fjernes med en skje. Del så avokadokjøttet opp i terninger.
  • Bland salaten sammen i en skål, og legg kyllingen over.
  • Server tacosalaten med noen nachoschips, lettrømme og tacosaus. Enkel sunn og god hverdagsmiddag som passer fint når vi går mot varmere tider.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*