Suppe med søtpotet og gulrot

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Suppe med gulrot og søtpotet

Suppe med søtpotet og gulrot er en deilig krydret suppe som passer godt til lunsj, forrett eller lettvint middag. Denne kan lages på cirka 30 minutter. Oppskriften er helt uten kjøtt, men det er jo ikke noe i veien for å ha i stekt kylling om du ønsker å tilsette mer proteiner.

Jeg må innrømme at søtpotet i mange tilfeller ikke har vært blant mine favorittingredienser. Men sammen med gulrot, ingefær, chili og garam masala så blir dette en sunn og god suppe. Fløten kan også erstattes med kokosmelk i denne oppskriften, om du ønsker et laktosefritt alternativ.

Andre varmende supper som kan være verdt å sjekke ut:

Suppe med søtpotet og gulrot

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Forrett, MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 1 stk medium stor søtpotet

  • 150 gram gulrøtter

  • 1/2 stk rødløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 1/2 ss revet ingefær

  • 1 ts garam masala

  • 5 dl utblandet grønnsaksbuljong

  • 1,5 dl fløte

  • 1 stk lime

  • Salt og pepper

  • Olivenolje til steking

  • Vårløk

  • Tilbehør
  • Brød

Fremgangsmåte

  • Skrell gulrot, søtpotet, rødløk og hvitløk. Kutt opp gulrøtter og søtpotet i små terningene. Del chilien i to og fjern steinene inni. Gulrøttene og søtpotetene deles opp i små terninger, løk og chili finhakkes. Skrell ingefæret og riv den på et råkostjern.
  • Surr de oppskårede grønnsakene i en klunk olivenolje, i 4-5 minutter, til grønnsakene begynner å bli myke. Krydre med garam masala og bland godt. Tilsett så utblandet grønnsaksbuljong og fløte og la suppen koke i 15-20 minutter, til grønnsakene er skikkelig møre.
  • Ha suppen over i en blender og kjør den sammen til en fin suppe. Du kan også bruke en stavmikser om du ønsker, men det er enklere å få den fine konsistensen med en god blender.
  • Kok opp suppen igjen. Skvis i saften av en lime og smak den til med salt og pepper.
  • Server suppen med godt brød ved siden av, og med et dryss vårløk oppskåret i tynne skiver. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*