Surdeigspizza med marinerte biffstrimler

Lages på: Mer enn 12 timer Nivå: Middels
Surdeigspizza med marinerte biffstrimler

Det har blitt en del nye pizzaoppskrifter på bloggen i det siste, så jeg håper du ikke er lei pizza (som om det skulle være mulig). I dag tenkte jeg nemlig at jeg skulle dele en oppskrift på surdeigspizza med marinerte biffstrimler. Denne stod nemlig på fredagsmenyen hos oss i går, og er rett og slett en fantastisk god pizza. Du kan se bilder av prosessen på storyen på Instagram, følg meg gjerne der om du ikke allerede følger meg.

Det som tar lengst tid med denne pizzaen er jo å lage surdeigspizza bunn. Først må surdeigen mates, slik at den blir bakeklar, deretter kan gjerne deigen til bunnen settes 10-12 timer i forkant. Det tar jo litt tid, men det er jo så verdt det. Det har liksom blitt en fast rutine hos oss, på torsdags kveld mater jeg surdeigen, og fredags morgen (før jobb) så bruker jeg 5 minutter på å røre sammen deigen. Da er den bakeklar til kvelden. Har du ikke så god tid som meg, så er det ikke noe i veien for å lage en vanlig pizzadeig. Har jeg litt dårlig tid pleier jeg av og til å bruke enda mer surdeigsstarter i deigen (cirka 150 gram), og kanskje gir deigen et bittelitte ekstra punch med å tilsette 1/4 ts tørrgjær.

Når det gjelder pizzasausen på denne pizzaen så laget jeg en stor batch av Det glade kjøkkens pizzasaus. Dette har blitt favoritten den siste tiden, og jeg laget derfor en dobbel porsjon slik at jeg kunne fryse ned. Har du en annen favoritt så bruker du den. Ellers kan jeg anbefale å marinere biffstrimlene noen timer før du skal bake ut pizzaen. Det bruker du cirka 5 minutter på, og kan også gjøres allerede når du setter pizzadeigen.

Håper du ble inspirert til å teste ut denne oppskriften på surdeigspizza med marinerte biffstrimler.

Surdeigspizza med marinerte biffstrimler

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: Italiensk, Nordisk
Porsjoner

2

pizzaer
Totalt

13

timer 

Ingredienser

  • Pizzabunn av surdeig
  • 3,5 dl hvetemel

  • 2 dl fullkornsmel eller sammalt hvete (finmalt)

  • 1 ts salt

  • 2,5 dl vann

  • 2 ss surdeigsstarter

  • Marinerte biffstrimler
  • 200 gram biffstrimler

  • 3 ss olivenolje

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 skvis sitronsaft

  • 1 ts salt

  • Øvrig pizzatopping
  • 4 ss pizzasaus

  • 250 gram revet hvitost eller mozzarella

  • Cherrytomater

  • Rødløk

  • Fersk basilikum

Fremgangsmåte

  • Gå i gang med pizzabunnen av surdeig. Ha alt det tørre i en bolle. Bland 2 store spiseskjeer av bakeklar surdeigsstarter ut i kaldt vann. Tilsett vannet med surdeigen sammen med resten, og elt deigen sammen i 3-4 minutter. Siden deigen skal heve såpass lenge så kutter jeg ned på eltingen. La gjerne deigen være litt mindre klissete enn du vanligvis ville hatt den.
  • Dekk til bollen med plast eller et lokk, og la den heve i 10-12 timer i romtemperatur.
  • Mariner biffstrimlene. Ha finhakket hvitløk og chili (uten frø) i en liten bolle. Tilsett salt, olivenolje og skvis over litt sitronsaft. Bland biffstrimlene godt inn i marinaden. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet frem til pizzaen bakes ut.
  • Hvis du lager pizzasausen selv kan du gjøre det en liten time før utbakingen. Jeg anbefaler å følge Det glade kjøkkens pizzasaus.
  • Utbaking. Ha den ferdighevede pizzadeigen over på et melet underlag, og elt den lett sammen. Strø på med mer mel ved behov. Del deigen i to og trill hver del til runde baller. Trykk hvert deigemne lett utover eller bruk et kjevle. Kjevle så deigen utover til to runde fine pizzabunner. La bunnene få ligge å hvile i 30-40 minutter før du har på fyllet. I mellomtiden setter du stekeovnen på 275 grader. La gjerne stekebrett eller pizzastein/-stål stå i ovnen, som du senere kan flytte pizzaen over på. Hvis du er redd for å brenne deg unnlater du dette.
  • Fordel pizzasaus og ost utover hver av bunnene. Følg på med marinerte biffstrimler, oppskåret cherrytomater og rødløk i strimler.
  • Stek pizzaen i ovnen i 7-9 minutter, til den begynner å bli lett gyllen oppå. Dryss over fersk basilikum og server pizzaen umiddelbart. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*