
I dag drister jeg meg til å dele en ny oppskrift på surdeigspizza med dere lesere. Jeg innser at det begynner å bli utrolig lenge siden sist jeg delte litt surdeigsglede her på bloggen, og det skyldes rett og slett sløvhet fra min side. Stort sett hver helg henter jeg frem surdeigsstarteren min, som jeg nå har holdt liv i over 3 år! Jeg mater ham kvelden i forveien slik at den skal være bakeklar neste morgen. Neste morgen bruker jeg noen spiseskjeer av ham i helgens pizzadeig, og lar deigen og heve frem til den skal brukes senere samme dag.
For noen helger siden var det klart for en ny runde med surdeigen. Denne gangen bestemte jeg meg for å lage en surdeigspizza med salchicha og vårløk. Jeg må innrømme at jeg trodde jeg egentlig hadde kjøpt en pakke med salsiccia, men fant fort ut at dette ikke stemte etter litt googling.
Salsiccia er en italiensk pølse av svin. Den er ofte grovkvernet, er godt krydret (ofte med fennikel) og kjøpes gjerne rå. Jeg på min side kjøpte en pølse som het Salchicha fra Grilstad. Jeg tenkte dette bare var produsentens navn på produktet, men fant fort ut dette var en slags meksikansk pølse. Uansett, salsiccia eller salchicha, pizzaen ble utrolig god. Har du ikke salchicha eller salsiccia, så er det ikke noe i veien med å bruke en vanlig pepperonipølse eller chorizo (min favoritt).
Er du også svært glad i krydrede pølser på pizzaen? Ta gjerne også en titt på disse oppskriftene:
Håper surdeigspizzaen faller i smak!
PS! Har du laget din egen surdeigsstarter er det viktig å gjøre den bakeklar kvelden i forveien (eller 6 timer i forkant). Her er et innlegg med tips for pleie av surdeigen din.
