Sursild

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Sursild

Noe av det beste med julen er juledagsfrokostene. Da diskes det opp med både laks og eggerøre, ulike typer kjøttpålegg og for å ikke glemme ulike varianter av sursild. Ellers i året spiser jeg det ikke, men akkurat til jul, da må også sursilden på bordet.

Jeg må innrømme at jeg aldri hadde laget sursild før, så da en følger spurte meg om jeg kunne legge ut en oppskrift så var jeg ikke vanskelig å be. Og gjett om det ble godt! Kommer definitivt til å gjenta dette, for som med så mye annet så smaker jo hjemmelaget definitivt best. Det var også forholdsvis enkelt å lage, det største problemet var i grunn å få tak i spekesildfileter og å gi silden noen dager før jeg kunne smake. Ja, for sursilden må gjerne stå et par-tre dager før du smaker på den, slik at smakene får satt seg.

Forslag til annet pålegg du kan lage til jul:

Lykke til!

Sursild

4.6 fra 9 vurderinger
Type rett: PåleggNivå: Enkel
Porsjoner

1

glass
Tilberedning

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk spekesildfileter

  • 1/2 stk rødløk

  • 1 liten gulrot

  • 1 cm ingefær

  • Lake
  • 1,5 dl vann

  • 1,75 dl sukker

  • 1 dl eplecidereddik

  • 1/2 ss hel pepper

  • 1/2 ts hel nellik

  • 1/2 ts sennepsfrø

  • 1 stk laurbærblad

Fremgangsmåte

  • Smak på sildfiletene. Er de veldig salte kan du legge de i vann i 30-60 minutter før du skjærer de opp. Kutt så opp sildefiletene på tvers, i cirka 2 cm tykke skiver. Skrell gulrot, rødløk og ingefær. Rødløken deles opp i tynne ringer, og gulrot og ingefær i tynne skiver. Har du en mandolin så kan du gjerne bruke den på gulroten, slik at du får tynnest mulig skiver.
  • Lag laken. Kok opp vann og sukker. Tilsett eplecidereddik, pepper, nellik, sennepsfrø og laurbærblad. La laken avkjøle.
  • Legg spekesild, rødløk, gulrot og ingefær lagvis i en glasskrukke.
  • Hell laken over silden, og legg på et lokk. La silden trekke i 2-3 døgn i kjøleskapet før den spises. Håper det smaker!

Notater

  • Sursilden holder cirka 2 uker i kjøleskapet, i et tett glass.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*