Sveler

Lages på: 35 minutter Nivå: Enkel
Sveler

Skal du lage noe kjapt og enkelt til kaffen eller kanskje en skikkelig god lunsj? Hva med å lage sveler? Du behøver ikke å ha en takke for å lage disse, men en stekepanne med godt non-stick belegg holder lenge.

Sveler er gode enten de serveres med rørte blåbær, eller bare med smør og sukker!

Sveler

4.3 fra 3 vurderinger
Type rett: Til kaffenKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

12

stk
Tilberedning

15

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3 ss ss smør

  • 3 stk egg

  • 4 ss sukker

  • 6 dl hvetemel

  • 1/2 ts natron

  • 1 ts hornsalt

  • 1 ts vaniljesukker

  • 6 dl kefir

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og sett det til side mens du gjør resten.
  • Visp egg og sukker luftig.
  • Bland sammen hvetemel, natron, hornsalt og vaniljesukker. Ha i melblandingen og kefir vekselsvis i eggeblandingen, under omrøring. Ha i det smeltede smøret helt til slutt.
  • Stek svelerøren på en takke eller i en stekepanne.
  • Server svelene med smør og sukker, med syltetøy, brunost eller hva du foretrekker. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*