Sveler

Sveler

Skal du lage noe kjapt og enkelt til kaffen eller kanskje en skikkelig god lunsj? Hva med å lage sveler? Du behøver ikke å ha en takke for å lage disse, men en stekepanne med godt non-stick belegg holder lenge.

Sveler er gode enten de serveres med rørte blåbær, eller bare med smør og sukker!

Sveler

Sveler

Oppskrift sveler

Ingredienser

  • 3 ss smør
  • 3 egg
  • 4 ss sukker
  • 6 dl hvetemel
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts hornsalt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 dl kefir

Fremgangsmåte

Steg 1
Smelt smøret og sett det til side mens du gjør resten.
Steg 2
Visp egg og sukker luftig.
Steg 3
Bland sammen hvetemel, natron, hornsalt og vaniljesukker. Ha i melblandingen og kefir vekselsvis i eggeblandingen, under omrøring. Ha i det smeltede smøret helt til slutt.
Steg 4
Stek svelerøren på en takke eller i en stekepanne.
Steg 5
Server svelene med smør og sukker, med syltetøy, brunost eller hva du foretrekker. Håper det smaker!