Skal du lage noe kjapt og enkelt til kaffen eller kanskje en skikkelig god lunsj? Hva med å lage sveler? Du behøver ikke å ha en takke for å lage disse, men en stekepanne med godt non-stick belegg holder lenge.
Sveler er gode enten de serveres med rørte blåbær, eller bare med smør og sukker!
Sveler
- 6. september 2020
- 10-14 stk
- 30 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 3 ss smør
- 3 egg
- 4 ss sukker
- 6 dl hvetemel
- 1/2 ts natron
- 1 ts hornsalt
- 1 ts vaniljesukker
- 6 dl kefir
Slik gjør du det
- Steg 1
- Smelt smøret og sett det til side mens du gjør resten.
- Steg 2
- Visp egg og sukker luftig.
- Steg 3
- Bland sammen hvetemel, natron, hornsalt og vaniljesukker. Ha i melblandingen og kefir vekselsvis i eggeblandingen, under omrøring. Ha i det smeltede smøret helt til slutt.
- Steg 4
- Stek svelerøren på en takke eller i en stekepanne.
- Steg 5
- Server svelene med smør og sukker, med syltetøy, brunost eller hva du foretrekker. Håper det smaker!