Svin stroganoff med potet- og blomkålmos

Svin stroganoff med potet- og blomkålmos

Svin stroganoff er min egen variant av den den vekjente biff stroganoff. Som navnet tilsier så har jeg brukt svin istedenfor storfe, og i tillegg laget en magrere utgave. Til stroganoffen så synes jeg at potetmos er et selvskreven tilbehør, og har i denne oppskrift laget en potet- og blomkålmos.

Et lite tips på veien! Gresk yoghurt tåler ikke koking, derfor tilsetter jeg det rett før servering.

Andre stroganoff-varianter fra bloggen

Svin stroganoff med potet- og blomkålmos

  • 31. oktober 2015
  • 4 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Svin stroganoff med potet og blomkålmos

Ingredienser

  • Stroganoff
  • 600 gram indrefilet av svin
  • 1 gul løk
  • 8 små sjampinjonger
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl melk
  • 1 terning buljong
  • 1 ts dijonsennep
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 dl gresk yoghurt
  • Potet- og blomkålmos
  • 300 gram poteter
  • 300 gram blomkål
  • 1/2 dl melk
  • 1/2 ss smør
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Jeg pleier å starte med å sette potetene til koking. De bør koke ca 20-25 minutter avhengige av størrelse.
Steg 2
Siste 5-7 minutter av koketiden pleier jeg å ha oppi blomkål, siden den trenger litt mindre koketid.
Steg 3
Skjær kjøttet i strimler, og brun det i litt olje i en panne. Legg det over på en tallerken så snart det er ferdig.
Steg 4
Løk og paprika kuttes i smått, soppen deles i 4 eller 6 biter og hvitløken finhakkes. Dette surres i en gryte til løken har blitt blank.
Steg 5
Tilsett tomatpuré og la det frese ytterligere 1-2 minutter.
Steg 6
Ha oppi kjøtt, melk, kjøttbuljong, sennep og la det småkoke i ca 10-20 minutter.
Steg 7
Smak til med salt og pepper.
Steg 8
Ta gryten av platen og tilsett gresk yoghurt rett før servering.
Steg 9
Kokt potet og blomkål moses til stappe.
Steg 10
Tilsett melk, litt smør og smak til med salt og pepper.