• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
31. oktober 2015

Svin stroganoff med potet- og blomkålmos

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Svin stroganoff med potet- og blomkålmos

Svin stroganoff er min egen variant av den den vekjente biff stroganoff. Som navnet tilsier så har jeg brukt svin istedenfor storfe, og i tillegg laget en magrere utgave. Til stroganoffen så synes jeg at potetmos er et selvskreven tilbehør, og har i denne oppskrift laget en potet- og blomkålmos.

Et lite tips på veien! Gresk yoghurt tåler ikke koking, derfor tilsetter jeg det rett før servering.

Andre stroganoff-varianter fra bloggen

  • Kyllingstroganoff med pasta
  • Pølsestroganoff

Svin stroganoff med potet- og blomkålmos

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 31. oktober 2015
  • 4 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Svin stroganoff med potet og blomkålmos
Ingredienser
  • Stroganoff
  • 600 gram indrefilet av svin
  • 1 gul løk
  • 8 små sjampinjonger
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 rød paprika
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl melk
  • 1 terning buljong
  • 1 ts dijonsennep
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 dl gresk yoghurt
  • Potet- og blomkålmos
  • 300 gram poteter
  • 300 gram blomkål
  • 1/2 dl melk
  • 1/2 ss smør
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Jeg pleier å starte med å sette potetene til koking. De bør koke ca 20-25 minutter avhengige av størrelse.
Steg 2
Siste 5-7 minutter av koketiden pleier jeg å ha oppi blomkål, siden den trenger litt mindre koketid.
Steg 3
Skjær kjøttet i strimler, og brun det i litt olje i en panne. Legg det over på en tallerken så snart det er ferdig.
Steg 4
Løk og paprika kuttes i smått, soppen deles i 4 eller 6 biter og hvitløken finhakkes. Dette surres i en gryte til løken har blitt blank.
Steg 5
Tilsett tomatpuré og la det frese ytterligere 1-2 minutter.
Steg 6
Ha oppi kjøtt, melk, kjøttbuljong, sennep og la det småkoke i ca 10-20 minutter.
Steg 7
Smak til med salt og pepper.
Steg 8
Ta gryten av platen og tilsett gresk yoghurt rett før servering.
Steg 9
Kokt potet og blomkål moses til stappe.
Steg 10
Tilsett melk, litt smør og smak til med salt og pepper.

Stikkord

  • gryterett
  • svin

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Rørte sukkerfrie jordbær med chiafrø
Soyamarinert laks med spinat og frisk råkost

Relaterte innlegg

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales