Svin stroganoff med potet- og blomkålmos

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel

Svin stroganoff med potet- og blomkålmos

Svin stroganoff er min egen variant av den den vekjente biff stroganoff. Som navnet tilsier så har jeg brukt svin istedenfor storfe, og i tillegg laget en veldig mager variant. Til stroganoffen så synes jeg at potetmos er et selvskreven tilbehør, og har i denne oppskrift laget en potet- og blomkålmos.

Et lite tips på veien! Gresk yoghurt tåler ikke koking, derfor tilsetter jeg det rett før servering.

Andre stroganoff-varianter fra bloggen

Svin stroganoff med potet- og blomkålmos

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • Svin stroganoff
  • 600 gram indrefilet av svin

  • 1 stk gul løk

  • 8 stk små sjampinjonger

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 stk rød paprika

  • 2 ss tomatpuré

  • 2 dl melk

  • 1 stk buljongterning

  • 1 ts dijonsennep

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 1 dl gresk yoghurt

  • 1/2 dl vann

  • 1/2 ss hvetemel

  • Potet- og blomkålmos
  • 300 gram poteter

  • 300 gram blomkål

  • 1/2 dl melk

  • 1/2 ss smør

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Jeg pleier å starte med å sette potetene til koking. De bør koke ca 20-25 minutter avhengige av størrelse. Siste 5-7 minutter av koketiden pleier jeg å ha oppi blomkål, siden den trenger litt mindre koketid.
  • Skjær kjøttet i strimler, og brun det i litt olje i en panne. Legg det over på en tallerken så snart det er ferdig.
  • Løk og paprika kuttes i smått, soppen deles i 4 eller 6 biter og hvitløken finhakkes. Dette surres i en gryte til løken har blitt blank. Tilsett tomatpuré og la det frese ytterligere 1-2 minutter.
  • Ha i kjøtt, melk, kjøttbuljong, sennep og la det småkoke i ca 10-20 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Visp den greske yoghurten sammen med hvetemel og en liten skvett vann. Spe i gryten, og la den koke ytterligere 5 minutter til den tykner og er kvitt melsmaken.
  • Kokt potet og blomkål moses til stappe. Tilsett melk, litt smør og smak til med salt og pepper.
  • Server svin stroganoff og potetmos med god samvittighet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*