Svin stroganoff er min egen variant av den den vekjente biff stroganoff. Som navnet tilsier så har jeg brukt svin istedenfor storfe, og i tillegg laget en magrere utgave. Til stroganoffen så synes jeg at potetmos er et selvskreven tilbehør, og har i denne oppskrift laget en potet- og blomkålmos.
Et lite tips på veien! Gresk yoghurt tåler ikke koking, derfor tilsetter jeg det rett før servering.
Andre stroganoff-varianter fra bloggen
Svin stroganoff med potet- og blomkålmos
- 31. oktober 2015
- 4 porsjoner
- 45 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Stroganoff
- 600 gram indrefilet av svin
- 1 gul løk
- 8 små sjampinjonger
- 1 fedd hvitløk
- 1 rød paprika
- 2 ss tomatpuré
- 2 dl melk
- 1 terning buljong
- 1 ts dijonsennep
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1 dl gresk yoghurt
- Potet- og blomkålmos
- 300 gram poteter
- 300 gram blomkål
- 1/2 dl melk
- 1/2 ss smør
- Salt og pepper
Slik gjør du det
- Steg 1
- Jeg pleier å starte med å sette potetene til koking. De bør koke ca 20-25 minutter avhengige av størrelse.
- Steg 2
- Siste 5-7 minutter av koketiden pleier jeg å ha oppi blomkål, siden den trenger litt mindre koketid.
- Steg 3
- Skjær kjøttet i strimler, og brun det i litt olje i en panne. Legg det over på en tallerken så snart det er ferdig.
- Steg 4
- Løk og paprika kuttes i smått, soppen deles i 4 eller 6 biter og hvitløken finhakkes. Dette surres i en gryte til løken har blitt blank.
- Steg 5
- Tilsett tomatpuré og la det frese ytterligere 1-2 minutter.
- Steg 6
- Ha oppi kjøtt, melk, kjøttbuljong, sennep og la det småkoke i ca 10-20 minutter.
- Steg 7
- Smak til med salt og pepper.
- Steg 8
- Ta gryten av platen og tilsett gresk yoghurt rett før servering.
- Steg 9
- Kokt potet og blomkål moses til stappe.
- Steg 10
- Tilsett melk, litt smør og smak til med salt og pepper.