• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
5. januar 2021

Svinefilet med pesto og søtpotetpuré

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Fylt svinefilet med søtpotetpuré

Før var svinefilet en av mine «go to»-retter når jeg skulle lage noe sunt og lettvint til middag, men nå har det blitt alt for lenge siden sist. Derfor er det gledelig å i dag kunne dele en oppskrift på svinefilet fylt med pesto servert med søtpotetpuré.

  • Se oppskrift på hjemmelaget pesto, eller kjøp et ferdig glass om du ikke tar deg de minuttene det tar å lage selv.

Jeg hadde også litt rosenkål liggende i kjøleskapet, som passet utrolig godt til resten. Planen var å plukke av bladene på rosenkålen og steke disse kjapt i en panne. Dette viste seg å være mer krevende enn jeg hadde forutsett, så jeg endte opp med å dele en del av rosenkålen i to, og steke de i pannen. Men uansett fasong på rosenkålen, dette ble en skikkelig smashing middagsrett. Topp det hele med noen granateplekjerner, som tilfører litt syre og friskhet, eller server den slik den er.

Håper du ble inspirert!

Svinerull med pesto og rosenkål

Pestofylt svinefilet med søtpotetpuré

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 5. januar 2021
  • 4 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Svinerull med pesto og søtpotetpuré
Ingredienser
  • 600 gram ytre- eller indrefilet av svin
  • 4-5 ss pesto
  • Søtpotetpuré
  • 1 stor (600) gram søtpotet
  • Litt melk
  • 1/2 ss smør
  • Salt og pepper
  • Stekt rosenkål
  • 150 gram rosenkål
  • Smør til steking
  • Salt og pepper
  • Garnityr
  • Granateple (valgfritt)
Slik gjør du det
Steg 1
Forvarm stekeovnen til 170 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Snitt i svinefileten slik at det danner seg en lomme hvor du kan fylle i pestoen. Fordel pestoen, enten den er hjemmelaget eller kjøpt, og lukk svinefileten igjen. Er det vanskelig å lukke fileten igjen kan du enten bruke tannpirkere til å holde den sammen igjen, eller surre noen skiver spekeskinker eller bacon rundt.
Steg 3
Legg svinefileten i en smurt ildfastform og sett et steketermometer i den tykkeste delen av svinefileten. Sett formen midt i ovnen, og la den steke til kjernetemperaturen er 60-63 grader. Temperaturen i kjøttet vil stige ytterligere noen grader etter at fileten er tatt ut av ovnen. Svinefilet bær få hvile i cirka 10 minutter før du skjærer i det.
Steg 4
Mens svinefileten står i ovnen kan du gå i gang med søtpotetpuréen. Skrell søtpoteten og del den opp i jevnstore terninger på cirka 2×2 cm. Kok søtpoteten i usaltet vann, til den er mør. Hell av kokevannet, ha i en liten klatt smør og bittelitt melk og bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en fin og jevn puré. Smak til med salt og pepper.
Steg 5
Plukk bladene av rosenkålen eller del de i to. Stek rosenkålen i smør i en varm panne, krydre de så med salt og pepper.
Steg 6
Server den pestofylte svinefileten, med søtpotetpuré, stekt rosenkål og et dryss av granateplekjerner. Håper det smaker!

Stikkord

  • Indrefilet
  • svin
  • ytrefilet

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ukemeny – uke 1/2021
Ungarsk gulasj

Relaterte innlegg

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple
1. desember 2020
0 kommentarer

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple

Ribbe
21. november 2020
2 kommentarer

Ribbe

One pot pasta med chorizo
11. november 2020
0 kommentarer

One pot pasta med chorizo

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales