Svinefilet med pesto og søtpotetpuré

Lages på: 40 minutter Nivå: Middels
Svinerull med pesto og rosenkål

Før var svinefilet en av mine “go to”-retter når jeg skulle lage noe sunt og lettvint til middag, men nå har det blitt alt for lenge siden sist. Derfor er det gledelig å i dag kunne dele en oppskrift på svinefilet fylt med pesto servert med søtpotetpuré.

  • Se oppskrift på hjemmelaget pesto, eller kjøp et ferdig glass om du ikke tar deg de minuttene det tar å lage selv.

Jeg hadde også litt rosenkål liggende i kjøleskapet, som passet utrolig godt til resten. Planen var å plukke av bladene på rosenkålen og steke disse kjapt i en panne. Dette viste seg å være mer krevende enn jeg hadde forutsett, så jeg endte opp med å dele en del av rosenkålen i to, og steke de i pannen. Men uansett fasong på rosenkålen, dette ble en skikkelig smashing middagsrett. Topp det hele med noen granateplekjerner, som tilfører litt syre og friskhet, eller server den slik den er.

Håper du ble inspirert!

Fylt svinefilet med søtpotetpuré

Pestofylt svinefilet med søtpotetpuré

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 600 gram ytre- eller indrefilet av svin

  • 5 ss pesto

  • Søtpotetpuré
  • 1 stk stor (600) gram søtpotet

  • Litt melk

  • 1/2 ss smør

  • Salt og pepper

  • Stekt rosenkål
  • 150 gram rosenkål

  • Smør til steking

  • Salt og pepper

  • Garnityr
  • Granateple (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Snitt i svinefileten slik at det danner seg en lomme hvor du kan fylle i pestoen. Fordel pestoen, enten den er hjemmelaget eller kjøpt, og lukk svinefileten igjen. Er det vanskelig å lukke fileten igjen kan du enten bruke tannpirkere til å holde den sammen igjen, eller surre noen skiver spekeskinker eller bacon rundt.
  • Legg svinefileten i en smurt ildfastform og sett et steketermometer i den tykkeste delen av svinefileten. Sett formen midt i ovnen, og la den steke til kjernetemperaturen er 60-63 grader. Temperaturen i kjøttet vil stige ytterligere noen grader etter at fileten er tatt ut av ovnen. Svinefilet bær få hvile i cirka 10 minutter før du skjærer i det.
  • Mens svinefileten står i ovnen kan du gå i gang med søtpotetpuréen. Skrell søtpoteten og del den opp i jevnstore terninger på cirka 2×2 cm. Kok søtpoteten i usaltet vann, til den er mør. Hell av kokevannet, ha i en liten klatt smør og bittelitt melk og bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en fin og jevn puré. Smak til med salt og pepper.
  • Plukk bladene av rosenkålen eller del de i to. Stek rosenkålen i smør i en varm panne, krydre de så med salt og pepper.
  • Server den pestofylte svinefileten, med søtpotetpuré, stekt rosenkål og et dryss av granateplekjerner. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*