Svinerullade med kremost

Lages på: 40 minutter
Svinerullade med kremost

I dag tenkte jeg å dele oppskriften på en enkel hverdagsrett, nemlig svinerullade med kremostfyll. Dette er rett og slett en fylt svinefilet som er stekt i ovnen.

Tidligere var indrefilet og ytrefilet av svin en gjenganger på hverdagsmenyen hos oss, men de siste årene har det blitt lengre mellom hver gang. Egentlig litt synd, siden det er så enkelt å lage.

Det finnes to måter å fylle svinefileten på. Enten kan du snitte fileten horisontalt, mens du ruller den utover, slik at du får brettet den utover på et vis. Nå kan fyllet smøres utover, før du så ruller den sammen igjen. Det andre alternativet, som er mye enklere, er å gå for en mer tradisjonell variant hvor du bare skjærer en lomme i fileten, til å ha fyllet i.

Når du skal fylle svinefileten kan det være en fordel å velge et kjøttstykke som har litt tykkelse. Velg derfor gjerne en litt tykk ytrefilet om du får tak i.

Svinerullade med kremost

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 ytrefilet av svin

  • 2 ss 2 kremost

  • 1 ss 1 fersk timian

  • 1 ss 1 fersk basilikum

  • 2 stk 2 soltørkede tomater

  • Forslag til tilbehør
  • Stekte potetbåter

  • Salat

  • Paprika

  • Cherrytomater

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 130 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Gjør klart kremostfyllet. Del opp soltørkede tomater i små terninger og finhakk blader av basilikum og timian. Bland tomater og urter sammen med kremost.
  • Det er som tidligere nevnt to måter å fylle ytrefileten på.
    Første metode (mest komplisert): Legg ytrefileten på en fjøl. Skjær parallelt med skjærefjølen. Kutt i fileten 1/3 fra nederste del av fileten, uten å skjære helt gjennom fileten. Brett ytrefileten utover og fortsett å skjære i resten av stykket, uten å skjære helt gjennom. Du skal nå sitte igjen med et stykke bred svinefilet. Smør utover kremostfyllet , rull svinefileten sammen og surr en bomullstråd rundt for at den ikke åpner seg ved steking.
    Andre metode: Snitt i svinefileten slik at du får en lomme til å fylle med kremostfyllet. Legg i fyllet og surr en bomullstråd rundt fileten.
  • Brun svinefileten kjapt i en stekepanne i litt smør, slik at den får litt farge. Sett i et steketermometer i den tykkeste delen av fileten, pass på at termometeret ikke står i en lomme med fyll.
  • Stek ytrefileten midt i ovnen på 130 grader, til kjøttet har nådd en kjernetemperatur på rundt 60 grader. Kjernetemperaturen kommer også til å øke noen grader etter at du tar den ut av ovnen. Kjøttet bør også hvile 10-15 minutter før du serverer det.
  • Mens kjøttet står i ovnen har du tid til å steke potetene. Vask og del potetene i like store båter, men de bør ikke være for tykke. Stek de i en god klunk olje i en stekepanne. Jeg brukte poteter med tynt skall, og stekte de derfor med skallet på.
  • Snu potetene underveis, slik at de ikke blir for brune. Når potene begynner å få fin farge på begge sidene, og begynner å bli møre tvers gjennom, kan du krydre de med salt og pepper. Dersom potetene blir ferdige før svinekjøttet har stekt og hvilt ferdig kan du legge de over på tørkepapir. Da bevarer de den sprø skorpen.
    Er det vanskelig å få potetene gjennomstekte i stekepannen kan du ha de over på et bakepapirkledd stekebrett når kjøttet er tatt ut av ovnen. Sett på varmluft 200 grader, og la potetene steke seg ferdige i ovnen.
  • Skyll salat og grønnsaker og del de opp i passe biter.
  • Fjern tråden fra kjøttet, og del det opp i skiver. Server fylt svinerullade med pannestekte poteter og salat ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*