Wok med saus av ingefær, hvitløk og chili

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Wok med ingefær, hvitløk og chili

Har du noen halvslappe grønnsaker i kjøleskapet som du gjerne skulle blitt kvitt, så er wok en glimrende måte å gjøre litt dugnadsarbeid på. Nesten alle grønnsaker egner seg godt til å woke, alt fra blomstrende brokkolier til en litt bløt (men ikke muggen) paprika. Når det gjelder type kjøtt så bruker jeg ofte kylling eller svin når jeg woker, men også laks og storfekjøtt egner seg godt i en wok. Hemmeligheten til en god wok ligger i woksausen, og i dag har jeg laget en enkel saus av ingefær, hvitløk og chili.

Server woken slik den er, eller med byggris eller vanlig ris som tilbehør. Enkel og godt hverdagsmiddag som kan nytes med ekstra god samvittighet.

Wok med saus av ingefær, hvitløk og chili

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter

Ingredienser

  • Wok
  • 500 gram indrefilet av svin

  • 1 stk rødløk

  • 1 stk rød paprika

  • 1/2 stk grønn paprika

  • 1/2 stk blomkål

  • 2 stk gulrøtter

  • Woksaus
  • 2 ss finhaket ingefær

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 stk lime

  • 3 ss soyasaus

  • 5 ss sweet chilisaus

  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Start med woksausen. Del chilien på langs og fjern steinene som ligger inni, skrap av skallet av et stykke ingefær ved hjelp av en skje. Finhakk chili, ingefær og hvitløk, og ha det i en liten skål. Klem over saften av en halv lime.
  • Tilsett soyasaus og sweet chili og bland det sammen med en teskje. La stå mens du går i gang med å woke kjøtt og grønnsaker.
  • Fortsett med kjøtt og grønnsaker. Skjær kjøttet i strimler og wok det kjapt i 5-6 minutter til det er gjennomstekt, gjerne i to omganger
  • Samtidig som du steker kjøttet så kan du også gå i gang med å vaske og gjør klar grønnsakene. Del paprika og løk i strimler, blomkål i små buketter og skrellet gulrot i staver. Er du ikke så god på multitasking kan du gjør klar grønnsakene før du setter i gang med å steke kjøttet.
  • Det ferdigstekte kjøttet legges til side på en tallerken, og du kan fortsette å steke grønnsakene. Beregn ca 4-5 minutter på grønnsakene, slik at de fortsatt beholder litt av spensten.
  • Bland kjøtt sammen med ferdigstekte grønnsaker på pannen. Hell over woksausen og la dette koke sammen i et par minutter.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*