Syltede egg

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Enkel
Syltede egg

Dersom du er litt lei de ordinære kokte eggene, så kan jo syltede egg være et spennende alternativ. I denne oppskriften har jeg også brukt rødbeter, som både setter farge og gir en litt mer spennende smak på eggene.

Da jeg syltet eggene litt tidligere denne uken, så laget jeg to ulike varianter, en som var helfarget og en marmorert eller krakelert variant. De helfargede eggene ble laget ved å la kokte og skrellede egg litt i laken over natten, mens for den krakelerte varianten knuste jeg forsiktig skallet på de kokte eggene før jeg la de i laken. De helfargede eggene har naturlig nok tatt til seg mer smak fra syltelaken, så det er litt smak og behag.

Jeg lot eggene ligge i laken natten over, og som du ser så ble det rimelig kraftig farge. Hele oppskriften på disse eggene finner du nedenfor. Alt i alt en morsom måte å friske opp frokostbordet på.

Flere oppskrifter med egg til frokostbordet:

Håper du ble inspirert!

Syltede egg

0 fra 0 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

5

egg
Tilberedning

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 5 stk 5 egg

  • 1 dl 1 eddik

  • 1,5 dl 1,5 sukker

  • 3 dl 3 vann

  • 1 stk 1 laurbærblad

  • 1 stk 1 rødbete

Fremgangsmåte

  • Lag laken til eggene. Ha eddik, sukker og vann i en kasserolle. Kok opp og rør til sukkeret har løst seg opp.
  • Mens du venter på at laken skal koke har du tid til å gjøre klar beten. Skrell den under rennende kaldt vann eller bruk hansker, så slipper du misfarging på hendene. Del rødbeten opp i tynne skiver eller staver.
  • Når sukkeret i laken har løst seg opp tilsetter du rødbeten og laurbærblad, og trekker samtidig kasserollen bort fra varmen. La laken avkjøle seg mens du går videre med eggene.
  • Kok eggene slik de ønsker de. Jeg liker de litt smilende, og koker de derfor i 8 minutter. Koketiden vil også variere ut fra størrelsen på eggene. Hell av kokevannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
  • Ønsker du helfargede egg kan du skrellet eggene. Ønsker du et mer krakelert/marmorert mønster kan du knuse skallet, men beholde det på.
  • Legg så eggene i den avkjølte laken og la de stå natten over i kjøleskapet. Serveres neste dag.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*