
Dersom du er litt lei de ordinære kokte eggene, så kan jo syltede egg være et spennende alternativ. I denne oppskriften har jeg også brukt rødbeter, som både setter farge og gir en litt mer spennende smak på eggene.
Da jeg syltet eggene litt tidligere denne uken, så laget jeg to ulike varianter, en som var helfarget og en marmorert eller krakelert variant. De helfargede eggene ble laget ved å la kokte og skrellede egg litt i laken over natten, mens for den krakelerte varianten knuste jeg forsiktig skallet på de kokte eggene før jeg la de i laken. De helfargede eggene har naturlig nok tatt til seg mer smak fra syltelaken, så det er litt smak og behag.
Jeg lot eggene ligge i laken natten over, og som du ser så ble det rimelig kraftig farge. Hele oppskriften på disse eggene finner du nedenfor. Alt i alt en morsom måte å friske opp frokostbordet på.
Flere oppskrifter med egg til frokostbordet:
Håper du ble inspirert!