
Har du noen gang lurt på hvordan man sylter rødbeter? Det er enklere enn du skulle tro, og en fin måte å ta vare på grønnsaker som frister litt mindre akkurat det og da. I tillegg så er det jo noe med at hjemmelaget bestandig smaker litt bedre enn hva man kjøper på butikken, og man kan også tilsette de smakene man selv liker best.
Hva skjedde egentlig med den tradisjonelle brødskiven med leverpostei og rødbeter? En glemt klassiker fra barndommen, eller kanskje det bare er jeg som har glemt av hvor godt jeg likte denne kombinasjonen. Utrolig mange år siden sist jeg smakte det, inntil nå nylig i hver fall. Den siste uken har det nemlig gått ned brødskive med leverpostei og rødbeter på høykant, og det spørs om jeg ikke må lage en ny batch før jul. Dessuten kan jeg tenke meg at syltede rødbeter vil være nydelig på hamburger, som minner meg på at det snart er tid for en ny burgeroppskrift på bloggen.

Oppskriften blir nok til ett stort glass som rommer 1 liter. Jeg har gjort det enkelt denne gangen og krydret med karve, men du må gjerne eksperimentere med andre krydre, som stjerneanis, laurbærblad eller kanskje nellik.
Ps! Hvis du synes brødet ser fristende ut så finner du oppskriften på denne siden.