• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
8. november 2017

Syltede rødbeter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Syltede rødbeter

Har du noen gang lurt på hvordan man sylter rødbeter? Det er enklere enn du skulle tro, og en fin måte å ta vare på grønnsaker som frister litt mindre akkurat det og da. I tillegg så er det jo noe med at hjemmelaget bestandig smaker litt bedre enn hva man kjøper på butikken, og man kan også tilsette de smakene man selv liker best.

Hva skjedde egentlig med den tradisjonelle brødskiven med leverpostei og rødbeter? En glemt klassiker fra barndommen, eller kanskje det bare er jeg som har glemt av hvor godt jeg likte denne kombinasjonen. Utrolig mange år siden sist jeg smakte det, inntil nå nylig i hver fall. Den siste uken har det nemlig gått ned brødskive med leverpostei og rødbeter på høykant, og det spørs om jeg ikke må lage en ny batch før jul. Dessuten kan jeg tenke meg at syltede rødbeter vil være nydelig på hamburger, som minner meg på at det snart er tid for en ny burgeroppskrift på bloggen.

Brødskive med leverpostei og rødbeter

Oppskriften blir nok til ett stort glass som rommer 1 liter. Jeg har gjort det enkelt denne gangen og krydret med karve, men du må gjerne eksperimentere med andre krydre, som stjerneanis, laurbærblad eller kanskje nellik.

Ps! Hvis du synes brødet ser fristende ut så finner du oppskriften på denne siden.

Så enkelt sylter du rødbeter selv

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 8. november 2017
  • 1 stort glass
  • 1 time(r)
  • Skriv ut
Syltede rødbeter
Ingredienser
  • 2-3 rødbeter
  • 3 dl eddik (7%)
  • 2,5 dl vann
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ts karve
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å koke rødbetene møre i lettsaltet vann, med skallet på. Koketiden er avhengig av størrelsen på rødbetene, men beregn ca 40-60 minutter. Avkjøl og klem av skallet. Bruk en skreller om nødvendig.
Steg 2
Skjær betene i skiver, og legg de i et glass med karve mellom lagene. Glasset mitt rommet 1 liter, men du kan også fordele det i flere glass.
Steg 3
Lag laken ved å koke opp vann, eddik og sukker.
Steg 4
Dersom glasset er tykt og du har varmet opp glasset så kan du helle varm lake over rødbetene. Alternativt bør du vente til laken er litt temperert.
Steg 5
Sett glasset kaldt og la det stå og trekke smak 1-2 uker.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

One pot pasta med pølser
Litt sunnere kanelsnurrer

Relaterte innlegg

Hasselnøttpålegg (sjokoladepålegg)
3. november 2020

Hasselnøttpålegg (sjokoladepålegg)

Enkel hummus
7. oktober 2020

Enkel hummus

Blåbærsyltetøy
3. september 2020

Blåbærsyltetøy

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales