Syltede rødbeter

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Syltede rødbeter

Har du noen gang lurt på hvordan man sylter rødbeter? Det er enklere enn du skulle tro, og en fin måte å ta vare på grønnsaker som frister litt mindre akkurat det og da. I tillegg så er det jo noe med at hjemmelaget bestandig smaker litt bedre enn hva man kjøper på butikken, og man kan også tilsette de smakene man selv liker best.

Hva skjedde egentlig med den tradisjonelle brødskiven med leverpostei og rødbeter? En glemt klassiker fra barndommen, eller kanskje det bare er jeg som har glemt av hvor godt jeg likte denne kombinasjonen. Utrolig mange år siden sist jeg smakte det, inntil nå nylig i hver fall. Den siste uken har det nemlig gått ned brødskive med leverpostei og rødbeter på høykant, og det spørs om jeg ikke må lage en ny batch før jul. Dessuten kan jeg tenke meg at syltede rødbeter vil være nydelig på hamburger, som minner meg på at det snart er tid for en ny burgeroppskrift på bloggen.

Brødskive med leverpostei og rødbeter

Oppskriften blir nok til ett stort glass som rommer 1 liter. Jeg har gjort det enkelt denne gangen og krydret med karve, men du må gjerne eksperimentere med andre krydre, som stjerneanis, laurbærblad eller kanskje nellik.

Ps! Hvis du synes brødet ser fristende ut så finner du oppskriften på denne siden.

Syltede rødbeter

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: PåleggNivå: Enkel
Porsjoner

1

stort glass
Tilberedning

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2-3 rødbeter

  • 3 dl eddik (7%)

  • 2,5 dl vann

  • 1,5 dl sukker

  • 1 ts karve

Fremgangsmåte

  • Start med å koke rødbetene møre i lettsaltet vann, med skallet på. Koketiden er avhengig av størrelsen på rødbetene, men beregn ca 40-60 minutter. Avkjøl og klem av skallet. Bruk en skreller om nødvendig.
  • Skjær betene i skiver, og legg de i et glass med karve mellom lagene. Glasset mitt rommet 1 liter, men du kan også fordele det i flere glass.
  • Lag laken ved å koke opp vann, eddik og sukker.
  • Dersom glasset er tykt og du har varmet opp glasset så kan du helle varm lake over rødbetene. Alternativt bør du vente til laken er litt temperert.
  • Sett glasset kaldt og la det stå og trekke smak 1-2 uker.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*