Syltet rødløk

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Syltet rødløk

Syltet rødløk er overraskende godt tilbehør til grillede pølser og overraskende enkelt å lage. 20-30 minutter var alt jeg trengte på å sylte rødløken og i mellomtiden hadde jeg nok av tid til å varme opp grillen og gjøre klar en deilig mangosalsa med mynte. Spiser du ikke opp alt sammen kan du enten oppbevare den i lukkede glass i kjøleskapet og ha de på stekte karbonader eller i salater. Smaker også veldig godt på brødskive med leverpostei.

Chunky mangosalsa - Deilig pølsetilbehør
Chunky mangosalsa – Deilig pølsetilbehør

Denne gangen tilsatte jeg bare hele pepperkorn da jeg syltet rødløken, men du kan også tilsette andre spennende smaker som ingefær, chili, urter eller andre krydder for en mer spennende variant.

Håper det smaker!

Syltet rødløk

0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 rødløk

  • 1,5 dl 1,5 vann

  • 1 dl 1 eplecidereddik

  • 1 dl 1 sukker

  • 1/2 ts 1/2 hel pepper

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Rens og skjær opp rødløken i ringer i mellomtiden.
  • Ha oppskåret rødløk i en bolle eller et glass som tåler varme, sammen med hele pepperkorn.
  • Hell den varme eddikblandingen over og avkjøl i 20-30 minutter eller mer. Så enkelt er det å lage syltet rødløk helt selv.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Hei! Herrigud, så mange digge oppskrifter! Lurer bare på hvor lenge disse sylta rødløkene holder seg i kjøleskap? (Sylta mat holder kanskje en stund..?)
    Ha en fin dag videre!

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen takk, så hyggelig å høre 😀
      Det holder i minst to uker i kjøleskap. Du kan også øke holdbarheten dersom du har i rødløken rett i et sterilt syltetøyglass og helle over den kokvarme væsken (varm gjerne opp glasset først, slik at det ikke sprekker). Fyll opp glasset med væsken, skru igjen lokket og la glasset stå opp-ned i et par minutter. La glasset stå på benken til det er avkjølt, før du oppbevarer det kjølig. Så lenge lokket er helt tett vil du nå kunne oppbevare den syltede rødløken MYE lengre.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*