• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
21. mai 2018

Syltet rødløk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Syltet rødløk

Syltet rødløk er overraskende godt tilbehør til grillede pølser og overraskende enkelt å lage. 20-30 minutter var alt jeg trengte på å sylte rødløken og i mellomtiden hadde jeg nok av tid til å varme opp grillen og gjøre klar en deilig mangosalsa med mynte. Spiser du ikke opp alt sammen kan du enten oppbevare den i lukkede glass i kjøleskapet og ha de på stekte karbonader eller i salater. Smaker også veldig godt på brødskive med leverpostei.

Chunky mangosalsa - Deilig pølsetilbehør
Chunky mangosalsa – Deilig pølsetilbehør

Denne gangen tilsatte jeg bare hele pepperkorn da jeg syltet rødløken, men du kan også tilsette andre spennende smaker som ingefær, chili, urter eller andre krydder for en mer spennende variant.

Syltet rødløk

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 21. mai 2018
  • 6 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Syltet rødløk
Ingredienser
  • 2 rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1/2 ts hel pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Rens og skjær opp rødløken i ringer i mellomtiden.
Steg 2
Ha oppskåret rødløk i en bolle eller et glass som tåler varme, sammen med hele pepperkorn.
Steg 3
Hell den varme eddikblandingen over og avkjøl i 20-30 minutter eller mer.

Håper det smaker!


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • sylting
  • Tilbehør til grillmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pizza med limemarinert kylling og parmesan
Isté med jordbær og sitron

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

2 comments

  • Linn
    20. mai 2020

    Hei! Herrigud, så mange digge oppskrifter! Lurer bare på hvor lenge disse sylta rødløkene holder seg i kjøleskap? (Sylta mat holder kanskje en stund..?)
    Ha en fin dag videre!

    • Rolf-Anders Vollan
      20. mai 2020

      Tusen takk, så hyggelig å høre 😀
      Det holder i minst to uker i kjøleskap. Du kan også øke holdbarheten dersom du har i rødløken rett i et sterilt syltetøyglass og helle over den kokvarme væsken (varm gjerne opp glasset først, slik at det ikke sprekker). Fyll opp glasset med væsken, skru igjen lokket og la glasset stå opp-ned i et par minutter. La glasset stå på benken til det er avkjølt, før du oppbevarer det kjølig. Så lenge lokket er helt tett vil du nå kunne oppbevare den syltede rødløken MYE lengre.

Comments are closed.

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales