Syltet rødløk

Syltet rødløk

Syltet rødløk er overraskende godt tilbehør til grillede pølser og overraskende enkelt å lage. 20-30 minutter var alt jeg trengte på å sylte rødløken og i mellomtiden hadde jeg nok av tid til å varme opp grillen og gjøre klar en deilig mangosalsa med mynte. Spiser du ikke opp alt sammen kan du enten oppbevare den i lukkede glass i kjøleskapet og ha de på stekte karbonader eller i salater. Smaker også veldig godt på brødskive med leverpostei.

Chunky mangosalsa - Deilig pølsetilbehør
Chunky mangosalsa – Deilig pølsetilbehør

Denne gangen tilsatte jeg bare hele pepperkorn da jeg syltet rødløken, men du kan også tilsette andre spennende smaker som ingefær, chili, urter eller andre krydder for en mer spennende variant.

Syltet rødløk

Syltet rødløk

Ingredienser

  • 2 rødløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1/2 ts hel pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Rens og skjær opp rødløken i ringer i mellomtiden.
Steg 2
Ha oppskåret rødløk i en bolle eller et glass som tåler varme, sammen med hele pepperkorn.
Steg 3
Hell den varme eddikblandingen over og avkjøl i 20-30 minutter eller mer.

Hei! Herrigud, så mange digge oppskrifter! Lurer bare på hvor lenge disse sylta rødløkene holder seg i kjøleskap? (Sylta mat holder kanskje en stund..?)
Ha en fin dag videre!