
Syltet rødløk er overraskende godt tilbehør til grillede pølser og overraskende enkelt å lage. 20-30 minutter var alt jeg trengte på å sylte rødløken og i mellomtiden hadde jeg nok av tid til å varme opp grillen og gjøre klar en deilig mangosalsa med mynte. Spiser du ikke opp alt sammen kan du enten oppbevare den i lukkede glass i kjøleskapet og ha de på stekte karbonader eller i salater. Smaker også veldig godt på brødskive med leverpostei.
Denne gangen tilsatte jeg bare hele pepperkorn da jeg syltet rødløken, men du kan også tilsette andre spennende smaker som ingefær, chili, urter eller andre krydder for en mer spennende variant.
Håper det smaker!
Hei! Herrigud, så mange digge oppskrifter! Lurer bare på hvor lenge disse sylta rødløkene holder seg i kjøleskap? (Sylta mat holder kanskje en stund..?)
Ha en fin dag videre!
Tusen takk, så hyggelig å høre 😀
Det holder i minst to uker i kjøleskap. Du kan også øke holdbarheten dersom du har i rødløken rett i et sterilt syltetøyglass og helle over den kokvarme væsken (varm gjerne opp glasset først, slik at det ikke sprekker). Fyll opp glasset med væsken, skru igjen lokket og la glasset stå opp-ned i et par minutter. La glasset stå på benken til det er avkjølt, før du oppbevarer det kjølig. Så lenge lokket er helt tett vil du nå kunne oppbevare den syltede rødløken MYE lengre.