Syltet rødløk er overraskende godt tilbehør til grillede pølser og overraskende enkelt å lage. 20-30 minutter var alt jeg trengte på å sylte rødløken og i mellomtiden hadde jeg nok av tid til å varme opp grillen og gjøre klar en deilig mangosalsa med mynte. Spiser du ikke opp alt sammen kan du enten oppbevare den i lukkede glass i kjøleskapet og ha de på stekte karbonader eller i salater. Smaker også veldig godt på brødskive med leverpostei.

Denne gangen tilsatte jeg bare hele pepperkorn da jeg syltet rødløken, men du kan også tilsette andre spennende smaker som ingefær, chili, urter eller andre krydder for en mer spennende variant.
Syltet rødløk
- 21. mai 2018
- 6 porsjoner
- 25 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 2 rødløk
- 1,5 dl vann
- 1 dl eplecidereddik
- 1 dl sukker
- 1/2 ts hel pepper
Slik gjør du det
- Steg 1
- Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Rens og skjær opp rødløken i ringer i mellomtiden.
- Steg 2
- Ha oppskåret rødløk i en bolle eller et glass som tåler varme, sammen med hele pepperkorn.
- Steg 3
- Hell den varme eddikblandingen over og avkjøl i 20-30 minutter eller mer.
Håper det smaker!
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.
Hei! Herrigud, så mange digge oppskrifter! Lurer bare på hvor lenge disse sylta rødløkene holder seg i kjøleskap? (Sylta mat holder kanskje en stund..?)
Ha en fin dag videre!
Tusen takk, så hyggelig å høre 😀
Det holder i minst to uker i kjøleskap. Du kan også øke holdbarheten dersom du har i rødløken rett i et sterilt syltetøyglass og helle over den kokvarme væsken (varm gjerne opp glasset først, slik at det ikke sprekker). Fyll opp glasset med væsken, skru igjen lokket og la glasset stå opp-ned i et par minutter. La glasset stå på benken til det er avkjølt, før du oppbevarer det kjølig. Så lenge lokket er helt tett vil du nå kunne oppbevare den syltede rødløken MYE lengre.