
Det er mange grunner til at jeg synes du må forsøke å lage hummus. Ikke bare har det et litt morsomt navn, men det smaker også fantastisk godt og kan brukes til omentrent alt. Du kan servere det som en deilig dip, ha det på brødskiven eller kanskje bruke det som et deilig tilbehør til middagen. Hummus har en svært kremete og myk konsistens, og hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg faktisk gjettet på at dette ikke var sunt.
Denne oppskriften på hummus er også mitt bidrag til månedens bloggutfordring hvor temaet er #CookforSyria. Målet bak denne kampanjen er å skape oppmerksomhet rundt det syriske kjøkken og få inn penger til det britiske UNICEFs arbeid med barn i og fra Syria. Med seg på laget har de fått kokker og bloggere verden over, og akkurat denne måneden har det dukket opp flere syriske retter på menyene rundt om i verden.
Hummusen kan oppbevares i et glass i kjøleskapet i hvert fall en liten uke. Den kan sikkert stå lengre, men jeg har selv ikke greid å ligge unna den såpass lenge at jeg har fått testet holdbarheten noe utover dette.
Håper hummusen smaker!
Så du sier at hummus ikke er sunt?
Oi, her har jeg misset én “ikke” ser jeg. Jeg mener så absolutt at hummus er et sunt og godt alternativ. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på denne stygge utelatelsen! 🙂
Fort gjort ☺ Tror jeg må prøve å lage denne, tror den kan falle i smak her hjemme.
Det må du gjøre, og fortell meg gjerne om den falt i smak eller ikke 🙂 Her ble spist som dip på dag 1, og restene ble spist på ristet brød i løpet av de neste dagene 🙂