• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
15. november 2016

Syrisk hummus

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Syrisk hummus

Det er mange grunner til at jeg synes du må forsøke å lage hummus. Ikke bare har det et litt morsomt navn, men det smaker også fantastisk godt og kan brukes til omentrent alt. Du kan servere det som en deilig dip, ha det på brødskiven eller kanskje bruke det som et deilig tilbehør til middagen. Hummus har en svært kremete og myk konsistens, og hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg faktisk gjettet på at dette ikke var sunt.

Denne oppskriften på hummus er også mitt bidrag til månedens bloggutfordring hvor temaet er #CookforSyria. Målet bak denne kampanjen er å skape oppmerksomhet rundt det syriske kjøkken og få inn penger til det britiske UNICEFs arbeid med barn i og fra Syria. Med seg på laget har de fått kokker og bloggere verden over, og akkurat denne måneden har det dukket opp flere syriske retter på menyene rundt om i verden.

Det var Vidar, personen bak bloggen Et kjøkken i Istanbul, som tok initiativet til denne månedens utfordring.  Bloggen hans er utrolig flott og inspirerende, og jeg anbefaler deg å ta en  titt innom bloggen hans. Det var ikke uten grunn at bloggen hans ble kåret til  Årets nisjeblogg. Ellers har Salt i grøten laget en spennende Syrisk lammegryte, Vidar (Et kjøkken i Istanbul) har servert Syriske linser og Kristin koker laget bakt flate brød med teff og koriander.

Hummusen kan  oppbevares i et glass i kjøleskapet i hvert fall en liten uke. Den kan sikkert stå lengre, men jeg har selv ikke greid å ligge unna den såpass lenge at jeg har fått testet holdbarheten noe utover dette.

Syrisk hummus

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 15. november 2016
  • 1 skål
  • 30 min
  • Skriv ut
Hummus som dip
Ingredienser
  • 1 boks kikerter
  • 1/2 sitron
  • 4 ss tahini
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts salt
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 230 grader.
Steg 2
Start med hvitløken. Legg 5 fedd med skallet på et lite stykke aluminiumsfolie i en liten ildfastform. Ha over 1 ss med olivenolje og stek hvitløken i ca 10-15 minutter midt i ovnen, til den begynner å bli gylden. Ved å bake hvitløken i ovnen blir hvitløkssmaken ikke så intens.
Steg 3
La hvitløken avkjøle før du fjerner skallet.
Steg 4
Ha hvitløk, kikerter, sitron, tahini, 1 ss olivenolje, spisskummen og salt i en matmølle, stavmikser eller foodprosessor. Kjør det hele sammen til du har en helt klumpefri masse.

Håper hummusen smaker!

Stikkord

  • dip
  • Midtøsten

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Grønnkålchips
Reinsdyrwraps med tyttebærkesam

Relaterte innlegg

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020
0 kommentarer

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Enkel hummus
7. oktober 2020
0 kommentarer

Enkel hummus

4 comments

  • Siri
    16. november 2016

    Så du sier at hummus ikke er sunt?

    Reply
    • Rolf-Anders
      16. november 2016

      Oi, her har jeg misset én «ikke» ser jeg. Jeg mener så absolutt at hummus er et sunt og godt alternativ. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på denne stygge utelatelsen! 🙂

      Reply
  • Siri
    18. november 2016

    Fort gjort ☺ Tror jeg må prøve å lage denne, tror den kan falle i smak her hjemme.

    Reply
    • Rolf-Anders
      19. november 2016

      Det må du gjøre, og fortell meg gjerne om den falt i smak eller ikke 🙂 Her ble spist som dip på dag 1, og restene ble spist på ristet brød i løpet av de neste dagene 🙂

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales