Syrisk hummus

Syrisk hummus

Det er mange grunner til at jeg synes du må forsøke å lage hummus. Ikke bare har det et litt morsomt navn, men det smaker også fantastisk godt og kan brukes til omentrent alt. Du kan servere det som en deilig dip, ha det på brødskiven eller kanskje bruke det som et deilig tilbehør til middagen. Hummus har en svært kremete og myk konsistens, og hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg faktisk gjettet på at dette ikke var sunt.

Denne oppskriften på hummus er også mitt bidrag til månedens bloggutfordring hvor temaet er #CookforSyria. Målet bak denne kampanjen er å skape oppmerksomhet rundt det syriske kjøkken og få inn penger til det britiske UNICEFs arbeid med barn i og fra Syria. Med seg på laget har de fått kokker og bloggere verden over, og akkurat denne måneden har det dukket opp flere syriske retter på menyene rundt om i verden.

Det var Vidar, personen bak bloggen Et kjøkken i Istanbul, som tok initiativet til denne månedens utfordring.  Bloggen hans er utrolig flott og inspirerende, og jeg anbefaler deg å ta en  titt innom bloggen hans. Det var ikke uten grunn at bloggen hans ble kåret til  Årets nisjeblogg. Ellers har Salt i grøten laget en spennende Syrisk lammegryte, Vidar (Et kjøkken i Istanbul) har servert Syriske linser og Kristin koker laget bakt flate brød med teff og koriander.

Hummusen kan  oppbevares i et glass i kjøleskapet i hvert fall en liten uke. Den kan sikkert stå lengre, men jeg har selv ikke greid å ligge unna den såpass lenge at jeg har fått testet holdbarheten noe utover dette.

Syrisk hummus

Hummus som dip

Ingredienser

  • 1 boks kikerter
  • 1/2 sitron
  • 4 ss tahini
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 230 grader.
Steg 2
Start med hvitløken. Legg 5 fedd med skallet på et lite stykke aluminiumsfolie i en liten ildfastform. Ha over 1 ss med olivenolje og stek hvitløken i ca 10-15 minutter midt i ovnen, til den begynner å bli gylden. Ved å bake hvitløken i ovnen blir hvitløkssmaken ikke så intens.
Steg 3
La hvitløken avkjøle før du fjerner skallet.
Steg 4
Ha hvitløk, kikerter, sitron, tahini, 1 ss olivenolje, spisskummen og salt i en matmølle, stavmikser eller foodprosessor. Kjør det hele sammen til du har en helt klumpefri masse.

Så du sier at hummus ikke er sunt?