Syrisk hummus

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Syrisk hummus

Det er mange grunner til at jeg synes du må forsøke å lage hummus. Ikke bare har det et litt morsomt navn, men det smaker også fantastisk godt og kan brukes til omentrent alt. Du kan servere det som en deilig dip, ha det på brødskiven eller kanskje bruke det som et deilig tilbehør til middagen. Hummus har en svært kremete og myk konsistens, og hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg faktisk gjettet på at dette ikke var sunt.

Denne oppskriften på hummus er også mitt bidrag til månedens bloggutfordring hvor temaet er #CookforSyria. Målet bak denne kampanjen er å skape oppmerksomhet rundt det syriske kjøkken og få inn penger til det britiske UNICEFs arbeid med barn i og fra Syria. Med seg på laget har de fått kokker og bloggere verden over, og akkurat denne måneden har det dukket opp flere syriske retter på menyene rundt om i verden.

Hummusen kan  oppbevares i et glass i kjøleskapet i hvert fall en liten uke. Den kan sikkert stå lengre, men jeg har selv ikke greid å ligge unna den såpass lenge at jeg har fått testet holdbarheten noe utover dette.

Håper hummusen smaker!

Syrisk hummus

0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørKjøkken: SyriskNivå: Enkel
Porsjoner

1

skål
Tilberedning

20

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 boks 1 kikerter

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • 4 ss 4 tahini

  • 5 fedd 5 hvitløk

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 1 ts 1 spisskummen

  • 1 ts 1 salt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 grader.
  • Start med hvitløken. Legg 5 fedd med skallet på et lite stykke aluminiumsfolie i en liten ildfastform. Ha over 1 ss med olivenolje og stek hvitløken i ca 10-15 minutter midt i ovnen, til den begynner å bli gylden. Ved å bake hvitløken i ovnen blir hvitløkssmaken ikke så intens.
  • La hvitløken avkjøle før du fjerner skallet.
  • Ha hvitløk, kikerter, sitron, tahini, 1 ss olivenolje, spisskummen og salt i en matmølle, stavmikser eller foodprosessor. Kjør det hele sammen til du har en helt fin masse.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

4 Kommentarer

  1. Så du sier at hummus ikke er sunt?

    • Rolf-Anders

      Oi, her har jeg misset én “ikke” ser jeg. Jeg mener så absolutt at hummus er et sunt og godt alternativ. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på denne stygge utelatelsen! 🙂

  2. Fort gjort ☺ Tror jeg må prøve å lage denne, tror den kan falle i smak her hjemme.

    • Rolf-Anders

      Det må du gjøre, og fortell meg gjerne om den falt i smak eller ikke 🙂 Her ble spist som dip på dag 1, og restene ble spist på ristet brød i løpet av de neste dagene 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*