• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
29. januar 2021

Tacobowl (tacobolle)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Tacobowl

Blir ikke helgen helt det samme uten taco? Da er kanskje denne oppskriften på tacobowl midt i blinken.

Tacobowl er en slags tacogryte servert i en stor skål, toppet med det du måtte ønske. Agurk, avokado, ananas, nachos og eventuelt lettrømme er noe av det du kan toppe tacoen med, men her er det bare å være kreativ. Litt hjemmelaget guacamole høres heller ikke feil ut.

Skal du være ekstra flink kan du også lage tacokrydderet selv. Da har du full kontroll på saltinnholdet og kan fremheve de smakene du liker aller best.

Håper det smaker!

Tacobowl

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 29. januar 2021
  • 4 porsjoner
  • Skriv ut
Tacobolle
Ingredienser
  • 400 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 liten løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili (valgfritt)
  • 5 sjampinjonger
  • 1 pose tacokrydder
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 6 dl utblandet kjøttbuljong
  • 1 liten boks mais
  • 1 boks røde linser
  • Topping
  • 1/2 agurk
  • 1 avokado
  • Ananas
  • Nachos
  • Lettrømme
Slik gjør du det
Steg 1
Stek karbonadedeigen kjapt i en varm panne eller gryte.
Steg 2
Finhakk løk, hvitløk og chili (fjern gjerne steinene), mens soppen kuttes opp i skiver. Has sammen med karbonadedeigen når den begynner å nærmer seg ferdigstekt. Stek videre noen minutter til løken begynner å bli myk.
Steg 3
Bland inn tacokrydder, enten det er ferdigkjøpt eller hjemmelaget. Tilsett hermetiske tomater, utblandet kjøttbuljong og en boks mais (uten væske) og la tacogryten koke i cirka 10 minutter. Hold gjerne igjen 1-2 dl av buljongen, så kan du heller spe på med den dersom gryten blir tykk. Mens det koker kan du gjøre klar toppingen. Kutt agurk, avokado og eventuelt ananas i jevnstore terninger.
Steg 4
Hell en boks med røde linser over i et dørslag, og skyll linsene til de slutter å skumme. Ha linsene (uten væske) over i tacogryten og kok opp.
Steg 5
Øse opp tacogryten i en dyp skål. Topp den med oppskåret agurk, avokado, ananas, en klatt rømme og eventuelt nachos. Server og nyt!

Stikkord

  • gryter
  • gryterett
  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Gnocchi
Ukemeny uke 5/2021

Relaterte innlegg

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Gratinert pastaform
25. februar 2021

Gratinert pastaform

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales