Tacobowl (tacobolle)

Tacobowl

Blir ikke helgen helt det samme uten taco? Da er kanskje denne oppskriften på tacobowl midt i blinken.

Tacobowl er en slags tacogryte servert i en stor skål, toppet med det du måtte ønske. Agurk, avokado, ananas, nachos og eventuelt lettrømme er noe av det du kan toppe tacoen med, men her er det bare å være kreativ. Litt hjemmelaget guacamole høres heller ikke feil ut.

Skal du være ekstra flink kan du også lage tacokrydderet selv. Da har du full kontroll på saltinnholdet og kan fremheve de smakene du liker aller best.

Håper det smaker!

Tacobowl

Tacobolle

Ingredienser

  • 400 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 liten løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili (valgfritt)
  • 5 sjampinjonger
  • 1 pose tacokrydder
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 6 dl utblandet kjøttbuljong
  • 1 liten boks mais
  • 1 boks røde linser
  • Topping
  • 1/2 agurk
  • 1 avokado
  • Ananas
  • Nachos
  • Lettrømme

Fremgangsmåte

Steg 1
Stek karbonadedeigen kjapt i en varm panne eller gryte.
Steg 2
Finhakk løk, hvitløk og chili (fjern gjerne steinene), mens soppen kuttes opp i skiver. Has sammen med karbonadedeigen når den begynner å nærmer seg ferdigstekt. Stek videre noen minutter til løken begynner å bli myk.
Steg 3
Bland inn tacokrydder, enten det er ferdigkjøpt eller hjemmelaget. Tilsett hermetiske tomater, utblandet kjøttbuljong og en boks mais (uten væske) og la tacogryten koke i cirka 10 minutter. Hold gjerne igjen 1-2 dl av buljongen, så kan du heller spe på med den dersom gryten blir tykk. Mens det koker kan du gjøre klar toppingen. Kutt agurk, avokado og eventuelt ananas i jevnstore terninger.
Steg 4
Hell en boks med røde linser over i et dørslag, og skyll linsene til de slutter å skumme. Ha linsene (uten væske) over i tacogryten og kok opp.
Steg 5
Øse opp tacogryten i en dyp skål. Topp den med oppskåret agurk, avokado, ananas, en klatt rømme og eventuelt nachos. Server og nyt!