Tacoburger

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel
Tacoburger

Sjekk denne burgeren! Jeg har kalt den for en tacoburger, men tex-mex burger eller burger Hawaii kunne den også hett. Navnet kommer av at jeg har blandet inn tacokrydder i selve burgeren, i tillegg så ble den blant annet servert med fersk ananas, tomat, salat og ost. Med andre ord flere andre likheter til fredagstacoen. Guacamole og sopp hadde nok også passet godt på burgeren, men det får bli en annen gang.

Lager du tacokrydderet selv har jeg en oppskrift på hjemmelaget tacokrydder. Det jeg liker ved hjemmelaget kryyder er at da bestemmer jeg smakene selv, og unngår alt for mye selv. Lag gjerne dobbel porsjon, så har du en stund.

Denne tacoburgeren er serveringsklar på 20 minutter. Siden jeg ønsket å bruke kort tid på kjøkkenet så brukte jeg ferdige grove burgerbrød, men du kan også finne en oppskrift på grove burgerbrød på bloggen.

Hawaii burger

I modus for litt burgerinspirasjon? Her er flere andre burgeroppskrifter fra bloggen:

Håper du ble inspirert!

Tacoburger

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

burgere
Tilberedning

15

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 600 gram karbonadedeig eller kjøttdeig

  • 3 ss hjemmelaget tacokrydder eller pose

  • 4 stk baconkiver

  • 4 stk hamburgerbrød

  • 8 stk salatblader

  • 1 stk bifftomat

  • 4 skiver cheddar

  • 1/2 stk ananas

  • Ketchup

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 190 grader over- og undervarme.
  • Kna sammen kald karbonadedeig eller kjøttdeig med tacokrydder. Beregn cirka 2-3 ss hjemmelaget tacokrydder eller en pose.
  • Stek først baconet i en varm stekepanne. Legg det over på et bakepapir når det er ferdigstekt, så holder det seg sprøtt.
  • Del karbonadedeigen i fire like store deler og form hver av delene til runde kuler på et bakepapir eller et annet underlag. Press de flate med en stekespade eller hendene, og stek de i litt olje i en varm stekepanne. Snu burgerne etter cirka 4 minutter og legg på en skive ost på hver av de.
  • Mens tacoburgerne steker gjør du klar salat og annet grønt, og legger burgerbrødene i stekeovnen etter anvisning på pakken. Behold gjerne hele blader av salaten, mens tomaten skjæres i skiver. Skjær av skallet av ananasen og skjær den i skiver. Skjær ut stilken i midten.
  • Smør litt ketchup på hamburgerbrødet. Følg så på med salatblader, burger, bacon, tomat og fersk ananas. Legg på topplokket av burgerbrødet og nyt umiddelbart! Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*