Tacofylte paprika

Serveringsklare tacofylte paprika
Serveringsklare tacofylte paprika

Jeg hadde lyst til å servere tacoen på en ny måte og laget tacofylte paprika. Det er egentlig veldig enkelt å lage. Hul ut noen vanlige paprikaer og fyll de med tacofyll. Ha så over litt revet hvitost og gratinerer det i ovnen til de er klare. En morsom måte å servere tacoen på, og mye sunnere enn de tradisjonelle tacoskjellene eller tortillaslefsene.

Se også oppskrift på hjemmelaget tacokrydder

Tacofylte paprika

  • 25. mai 2018
  • 4 fylte paprikaer
  • 40 min
  • Skriv ut
Fylt paprika

Ingredienser

  • Tacofylte paprika
  • 4 store paprika
  • 500 gram karbonadedeig
  • 1 gul løk
  • 2 ss tacokrydder
  • 1 dl vann
  • 2 never revet hvitost
  • Serveringsforslag
  • Salsa
  • Guacamole
  • Nachos
  • Salat

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 220 grader, vanlig over og undervarme
Steg 2
Stek karbonadedeigen i en stekepanne. Når den nærmer seg ferdigstekt blander du inn gul løk oppskåret i små terninger.
Steg 3
Surr videre i noen minutter til løken begynner å bli myk. Bland så inn tacokrydder, gjerne hjemmelaget om du vil. Jeg skal innrømme at jeg jukset denne gangen og hadde kjøpt en pose på butikken.
Steg 4
Spe på med litt vann og la det putre i noen minutter mens du huler ut paprikaen.
Steg 5
Kutt av toppen på paprikaen (se bilde nederst), og fjern innmaten med frø etc.
Steg 6
Sjekk at du greier å sette paprikaen fra deg med hullet opp uten at det tipper over ende. Skjær eventuelt av bitteitt av bunnen, slik at du greier å balansere paprikaen. Fyll de så med ferdigstekt tacofyll og plasser de ved siden av hverandre i en smurt ildfastform.
Steg 7
Toppes med revet hvitost. Du kan også trykke ned litt hvitost i en grop i midten av tacofyllet, slik at du får ost hele veien ned.
Steg 8
Plasser ildfastformen midt i ovnen og la paprikaen steke i cirka 15-20 minutter.
Steg 9
Server tacofylte paprika mens de fortsatt er varme, gjerne sammen med litt salsa, guacamole og noen nachoschips ved siden av. Håper det smaker!