
Jeg hadde lyst til å servere tacoen på en ny måte og laget tacofylte paprika. Det er egentlig veldig enkelt å lage. Hul ut noen vanlige paprikaer og fyll de med tacofyll. Ha så over litt revet hvitost og gratinerer det i ovnen til de er klare. En morsom måte å servere tacoen på, og mye sunnere enn de tradisjonelle tacoskjellene eller tortillaslefsene.
Se også oppskrift på hjemmelaget tacokrydder
Tacofylte paprika
- 25. mai 2018
- 4 fylte paprikaer
- 40 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Tacofylte paprika
- 4 store paprika
- 500 gram karbonadedeig
- 1 gul løk
- 2 ss tacokrydder
- 1 dl vann
- 2 never revet hvitost
- Serveringsforslag
- Salsa
- Guacamole
- Nachos
- Salat
Fremgangsmåte
- Steg 1
- Sett ovnen på 220 grader, vanlig over og undervarme
- Steg 2
- Stek karbonadedeigen i en stekepanne. Når den nærmer seg ferdigstekt blander du inn gul løk oppskåret i små terninger.
- Steg 3
- Surr videre i noen minutter til løken begynner å bli myk. Bland så inn tacokrydder, gjerne hjemmelaget om du vil. Jeg skal innrømme at jeg jukset denne gangen og hadde kjøpt en pose på butikken.
- Steg 4
- Spe på med litt vann og la det putre i noen minutter mens du huler ut paprikaen.
- Steg 5
- Kutt av toppen på paprikaen (se bilde nederst), og fjern innmaten med frø etc.
- Steg 6
- Sjekk at du greier å sette paprikaen fra deg med hullet opp uten at det tipper over ende. Skjær eventuelt av bitteitt av bunnen, slik at du greier å balansere paprikaen. Fyll de så med ferdigstekt tacofyll og plasser de ved siden av hverandre i en smurt ildfastform.
- Steg 7
- Toppes med revet hvitost. Du kan også trykke ned litt hvitost i en grop i midten av tacofyllet, slik at du får ost hele veien ned.
- Steg 8
- Plasser ildfastformen midt i ovnen og la paprikaen steke i cirka 15-20 minutter.
- Steg 9
- Server tacofylte paprika mens de fortsatt er varme, gjerne sammen med litt salsa, guacamole og noen nachoschips ved siden av. Håper det smaker!