Tacofylte paprika

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Serveringsklare tacofylte paprika
Serveringsklare tacofylte paprika

Jeg hadde lyst til å servere tacoen på en ny måte og laget tacofylte paprika. Det er egentlig veldig enkelt å lage. Hul ut noen vanlige paprikaer og fyll de med tacofyll. Ha så over litt revet hvitost og gratinerer det i ovnen til de er klare. En morsom måte å servere tacoen på, og mye sunnere enn de tradisjonelle tacoskjellene eller tortillaslefsene.

Se også oppskrift på hjemmelaget tacokrydder

Banner - Mat du blir glad av

Tacofylte paprika

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

fylte paprikaer
Tilberedning

20

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Tacofylte paprika
  • 4 stk 4 store paprika

  • 500 gram 500 karbonadedeig

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 ss 2 tacokrydder

  • 1 dl 1 vann

  • 2 never 2 revet hvitost

  • Serveringsforslag
  • Salsa

  • Guacamole

  • Nachos

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 220 grader, vanlig over og undervarme
  • Stek karbonadedeigen i en stekepanne. Når den nærmer seg ferdigstekt blander du inn gul løk oppskåret i små terninger.
  • Surr videre i noen minutter til løken begynner å bli myk. Bland så inn tacokrydder, gjerne hjemmelaget om du vil. Jeg skal innrømme at jeg jukset denne gangen og hadde kjøpt en pose på butikken. Spe på med litt vann og la det putre i noen minutter mens du huler ut paprikaen.
  • Kutt av toppen på paprikaen (se bilde nederst), og fjern innmaten med frø etc.
  • Sjekk at du greier å sette paprikaen fra deg med hullet opp uten at det tipper over ende. Skjær eventuelt av bitteitt av bunnen, slik at du greier å balansere paprikaen. Fyll de så med ferdigstekt tacofyll og plasser de ved siden av hverandre i en smurt ildfastform.
  • Toppes med revet hvitost. Du kan også trykke ned litt hvitost i en grop i midten av tacofyllet, slik at du får ost hele veien ned.
  • Plasser ildfastformen midt i ovnen og la paprikaen steke i cirka 15-20 minutter.
  • Server tacofylte paprika mens de fortsatt er varme, gjerne sammen med litt salsa, guacamole og noen nachoschips ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*