Tex-mex oppskrifter er populære oppskrifter på bloggen og denne gangen står det en kjøttfri tacograteng med linser og bønner på menyen. Det er så klart ikke noe i veien for å tilsette til stekt karbonadedeig i gratengen, men det er slett ikke nødvendig.
Den ferdigstekte tacogratengen toppes med oppskåret vårløk og cherrytomater, og nytes gjerne sammen med deilig guacamole og kesam/lettrømme. Om du ikke ble overbevist av denne kjøttfrie varianten så kan du sjekke denne enkle tacogratengen med karbonadedeig, eller se på noen av de tex-mex oppskriftene finner på bloggen.

Håper denne kjøttfrie tacogratengen med linser og bønner falt i smak!
Kjøttfri tacograteng med linser og bønner
- 12. januar 2018
- 4 porsjoner
- 30 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 1 gul løk
- 1 paprika
- 2 fedd hvitløk
- 3-4 sjampinjonger
- 1 ts tørket oregano
- 1,5 ts spisskummen
- 1/2 ts chilipulver
- 1/4 ts kajennepepper
- 1/2 ts salt
- 400 gram hermetiske tomater
- 1 boks grønne linser
- 1 boks sorte bønner
- 1 neve revet hvitost
- 6-8 cherrytomater
- 2 vårløk
Slik gjør du det
- Steg 1
- Sett ovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.
- Steg 2
- Vask/rens/børst paprika, løk, hvitløk og sopp. Skjær løk og paprika i små terninger, finhakk hvitløk og del soppen opp i tynne skiver.
- Steg 3
- Surr løk og paprika noen minutter i en gryte i litt olje. Ha så i soppen og surr videre noen minutter før du tilsetter krydrene (oregano, spisskummen, chilipulver, kajennepepper og salt). La krydrene frese i gryten sammen med det andre i et minutt eller to for å frigjøre litt av aromaen i krydrene.
- Steg 4
- Tilsett en boks med hermetiske tomater og la tex-mex gryten småputre i cirka 5 minutter.
- Steg 5
- Skyll bønnene og linsene i et dørslag og ha de i sammen med resten. Kok opp.
- Steg 6
- Ha gryten over i en ildfastform og strø over en liten neve med ost.
- Steg 7
- Sett tacogratengen midt i ovnen og la den steke i cirka 20 minutter, til osten begynner å bli gyllen og det putrer i formen.
- Steg 8
- Mens gratengen steker har du nok av tid til å kutte opp vårløk og tomater, til å strø over den ferdigstekte gratengen, og til å lange en deilig guacamole.
Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.