Tacograteng med linser og bønner

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Kjøttfri tacograteng med linser og bønner
Kjøttfri tacograteng med linser og bønner

Tex-mex oppskrifter er populære oppskrifter på bloggen og denne gangen står det en kjøttfri tacograteng med linser og bønner på menyen. Det er så klart ikke noe i veien for å tilsette til stekt karbonadedeig i gratengen, men det er slett ikke nødvendig.

Den ferdigstekte tacogratengen toppes med oppskåret vårløk og cherrytomater, og nytes gjerne sammen med deilig guacamole og kesam/lettrømme. Om du ikke ble overbevist av denne kjøttfrie varianten så kan du sjekke denne enkle tacogratengen med karbonadedeig, eller se på noen av de tex-mex oppskriftene finner på bloggen.

Håper denne kjøttfrie tacogratengen med linser og bønner falt i smak!

Tacograteng med linser og bønner

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 1 stk gul løk

  • 1 stk paprika

  • 2 fedd hvitløk

  • 4 stk sjampinjonger

  • 1 ts tørket oregano

  • 1,5 ts spisskummen

  • 1/2 ts chilipulver

  • 1/4 ts kajennepepper

  • 1/2 ts salt

  • 400 gram hermetiske tomater

  • 1 boks grønne linser

  • 1 boks sorte bønner

  • 1 neve revet hvitost

  • 8 stk cherrytomater

  • 2 stk vårløk

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.
  • Vask/rens/børst paprika, løk, hvitløk og sopp. Skjær løk og paprika i små terninger, finhakk hvitløk og del soppen opp i tynne skiver.
  • Surr løk og paprika noen minutter i en gryte i litt olje. Ha så i soppen og surr videre noen minutter før du tilsetter krydrene (oregano, spisskummen, chilipulver, kajennepepper og salt). La krydrene frese i gryten sammen med det andre i et minutt eller to for å frigjøre litt av aromaen i krydrene.
  • Tilsett en boks med hermetiske tomater og la tex-mex gryten småputre i cirka 5 minutter.
  • Skyll bønnene og linsene i et dørslag og ha de i sammen med resten. Kok opp.
  • Ha gryten over i en ildfastform og strø over en liten neve med ost.
  • Sett tacogratengen midt i ovnen og la den steke i cirka 20 minutter, til osten begynner å bli gyllen og det putrer i formen.
  • Mens gratengen steker har du nok av tid til å kutte opp vårløk og tomater, til å strø over den ferdigstekte gratengen, og til å lage en utrolig god guacamole.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*