Tacograteng med linser og bønner

Tacograteng med linser og bønner

Tex-mex oppskrifter er populære oppskrifter på bloggen og denne gangen står det en kjøttfri tacograteng med linser og bønner på menyen. Det er så klart ikke noe i veien for å tilsette til stekt karbonadedeig i gratengen, men det er slett ikke nødvendig.

Den ferdigstekte tacogratengen toppes med oppskåret vårløk og cherrytomater, og nytes gjerne sammen med deilig guacamole og kesam/lettrømme. Om du ikke ble overbevist av denne kjøttfrie varianten så kan du sjekke denne enkle tacogratengen med karbonadedeig, eller se på noen av de tex-mex oppskriftene finner på bloggen.

Kjøttfri tacograteng med linser og bønner
Kjøttfri tacograteng med linser og bønner

Håper denne kjøttfrie tacogratengen med linser og bønner falt i smak!

Kjøttfri tacograteng med linser og bønner

Kjøttfri tacograteng med linser og bønner

Ingredienser

  • 1 gul løk
  • 1 paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 3-4 sjampinjonger
  • 1 ts tørket oregano
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 1/2 ts salt
  • 400 gram hermetiske tomater
  • 1 boks grønne linser
  • 1 boks sorte bønner
  • 1 neve revet hvitost
  • 6-8 cherrytomater
  • 2 vårløk

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 2
Vask/rens/børst paprika, løk, hvitløk og sopp. Skjær løk og paprika i små terninger, finhakk hvitløk og del soppen opp i tynne skiver.
Steg 3
Surr løk og paprika noen minutter i en gryte i litt olje. Ha så i soppen og surr videre noen minutter før du tilsetter krydrene (oregano, spisskummen, chilipulver, kajennepepper og salt). La krydrene frese i gryten sammen med det andre i et minutt eller to for å frigjøre litt av aromaen i krydrene.
Steg 4
Tilsett en boks med hermetiske tomater og la tex-mex gryten småputre i cirka 5 minutter.
Steg 5
Skyll bønnene og linsene i et dørslag og ha de i sammen med resten. Kok opp.
Steg 6
Ha gryten over i en ildfastform og strø over en liten neve med ost.
Steg 7
Sett tacogratengen midt i ovnen og la den steke i cirka 20 minutter, til osten begynner å bli gyllen og det putrer i formen.
Steg 8
Mens gratengen steker har du nok av tid til å kutte opp vårløk og tomater, til å strø over den ferdigstekte gratengen, og til å lange en deilig guacamole.