• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
12. januar 2018

Tacograteng med linser og bønner

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Tacograteng med linser og bønner

Tex-mex oppskrifter er populære oppskrifter på bloggen og denne gangen står det en kjøttfri tacograteng med linser og bønner på menyen. Det er så klart ikke noe i veien for å tilsette til stekt karbonadedeig i gratengen, men det er slett ikke nødvendig.

Den ferdigstekte tacogratengen toppes med oppskåret vårløk og cherrytomater, og nytes gjerne sammen med deilig guacamole og kesam/lettrømme. Om du ikke ble overbevist av denne kjøttfrie varianten så kan du sjekke denne enkle tacogratengen med karbonadedeig, eller se på noen av de tex-mex oppskriftene finner på bloggen.

Kjøttfri tacograteng med linser og bønner
Kjøttfri tacograteng med linser og bønner

Håper denne kjøttfrie tacogratengen med linser og bønner falt i smak!

Kjøttfri tacograteng med linser og bønner

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 12. januar 2018
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Kjøttfri tacograteng med linser og bønner
Ingredienser
  • 1 gul løk
  • 1 paprika
  • 2 fedd hvitløk
  • 3-4 sjampinjonger
  • 1 ts tørket oregano
  • 1,5 ts spisskummen
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 1/2 ts salt
  • 400 gram hermetiske tomater
  • 1 boks grønne linser
  • 1 boks sorte bønner
  • 1 neve revet hvitost
  • 6-8 cherrytomater
  • 2 vårløk
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 2
Vask/rens/børst paprika, løk, hvitløk og sopp. Skjær løk og paprika i små terninger, finhakk hvitløk og del soppen opp i tynne skiver.
Steg 3
Surr løk og paprika noen minutter i en gryte i litt olje. Ha så i soppen og surr videre noen minutter før du tilsetter krydrene (oregano, spisskummen, chilipulver, kajennepepper og salt). La krydrene frese i gryten sammen med det andre i et minutt eller to for å frigjøre litt av aromaen i krydrene.
Steg 4
Tilsett en boks med hermetiske tomater og la tex-mex gryten småputre i cirka 5 minutter.
Steg 5
Skyll bønnene og linsene i et dørslag og ha de i sammen med resten. Kok opp.
Steg 6
Ha gryten over i en ildfastform og strø over en liten neve med ost.
Steg 7
Sett tacogratengen midt i ovnen og la den steke i cirka 20 minutter, til osten begynner å bli gyllen og det putrer i formen.
Steg 8
Mens gratengen steker har du nok av tid til å kutte opp vårløk og tomater, til å strø over den ferdigstekte gratengen, og til å lange en deilig guacamole.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • mat i form
  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Sunn og lettvint granola
Kjøttkaker i brun saus med kålstuing

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales