For å få litt variasjon på den tradisjonelle tacoen så tenkte jeg å vise hvordan man kjapt og enkelt kan lage en god tacogryte. Man behøver slett ikke ty til de klassiske ferdigposene eller kjøpe ferdig krydderblanding for å lage et godt tex-mex måltid. Har du spisskummen og chilipulver stående i et skap så er du faktisk allerede langt på vei til å få en velsmakende tacogryte. Har du allerede laget et glass med hjemmelaget tacokrydder, så sparer du også litt tid ved å bruke dette i tacogryten.
Taco (eller i dette tilfellet tacogryte) behøver slett ikke være så usunt. Bruker du magert kjøtt, og styrer unna fete melkeprodukter så er du allerede godt på vei. I denne oppskriften har jeg forsøkt å vise hvordan man kan lage en både god og litt sunnere tex-mex variant. Her er noen flere tips til hvordan du kan gjøre tacoen litt sunnere:
- Velg karbonadedeig. Karbonadedeig inneholder mindre fett enn vanlig kjøttdeig.
- Bruk mager kesam eller den ekstra lette rømmevarianten.
- Ikke glem det grønne. Salat og grønnsaker tilføyer mange flere smaker og beriker smaksopplevelsen.
- Selv bruker jeg ikke ost på taco eller fajitas. Men om du synes det er et must, så velg gjerne en lettere variant eller fetaost (som har mye smak).
- Bytt ut ferdigposene med fajitas- og tacoskrydder med en enkel hjemmelaget krydderblanding.
- Planer om å lage hjemmelaget guacamole? Da anbefaler jeg deg å lage denne litt sunnere varianten.
Se andre tex-mex favoritter som ligger ute på bloggen, deriblant tacosalat og tacowraps.