Taco (eller i dette tilfellet tacogryte) behøver slett ikke være så usunt. Basert på ingredienslisten over så mener jeg ikke at dette er en stor synder, sammenlignet med mye annet man spiser i helgene. Man må så klart ikke overdrive med mengden nachoschips, men jeg synes denne oppskriften viser hvordan man kan lage en god og litt sunnere tex-mex variant.

Noen tips for å gjøre tacoen eller tacogryten litt sunnere:

  • Velg karbonadedeig. Karbonadedeig inneholder mindre fett enn vanlig kjøttdeig.
  • Bruk mager kesam som et sunnere alternativ til rømme.
  • Ikke glem det grønne. Salat og grønnsaker tilføyer mange flere smaker og beriker smaksopplevelsen.
  • Selv bruker jeg ikke ost på taco eller fajitas. Men om du føler det er nødvendig, så velg en lettere variant eller fetaost (som har mye smak).
  • Bytt ut ferdigposene med fajitas- og tacoskrydder med en enkel hjemmelaget krydderblanding.
  • Planer om å lage hjemmelaget guacamole? Da anbefaler jeg deg å lage denne litt sunnere varianten.

Hjemmelaget tacogryte av karbonadedeig

Se andre tex-mex favoritter som ligger ute på bloggen, deriblant tacosalat og tacowraps.

Legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden dersom du har noen spørsmål til denne oppskriften på hjemmelaget tacogryte

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.