Tacogryte

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel

Tacogryte

For å få litt variasjon på den tradisjonelle tacoen så tenkte jeg å vise hvordan man kjapt og enkelt kan lage en god tacogryte. Man behøver slett ikke ty til de klassiske ferdigposene eller kjøpe ferdig krydderblanding for å lage et godt tex-mex måltid. Har du spisskummen og chilipulver stående i et skap så er du faktisk allerede langt på vei til å få en velsmakende tacogryte. Har du allerede laget et glass med hjemmelaget tacokrydder, så sparer du også litt tid ved å bruke dette i tacogryten.

Taco (eller i dette tilfellet tacogryte) behøver slett ikke være så usunt. Bruker du magert kjøtt, og styrer unna fete melkeprodukter så er du allerede godt på vei. I denne oppskriften har jeg forsøkt å vise hvordan man kan lage en både god og litt sunnere tex-mex variant. Her er noen flere tips til hvordan du kan gjøre tacoen litt sunnere:

  • Velg karbonadedeig. Karbonadedeig inneholder mindre fett enn vanlig kjøttdeig.
  • Bruk mager kesam eller den ekstra lette rømmevarianten.
  • Ikke glem det grønne. Salat og grønnsaker tilføyer mange flere smaker og beriker smaksopplevelsen.
  • Selv bruker jeg ikke ost på taco eller fajitas. Men om du synes det er et must, så velg gjerne en lettere variant eller fetaost (som har mye smak).
  • Bytt ut ferdigposene med fajitas- og tacoskrydder med en enkel hjemmelaget krydderblanding.
  • Planer om å lage hjemmelaget guacamole? Da anbefaler jeg deg å lage denne litt sunnere varianten.

Se andre tex-mex favoritter som ligger ute på bloggen, deriblant tacosalat og tacowraps.

Tacogryte

4 fra 3 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 600 gram karbonadedeig

  • 1 stk gul løk

  • 1 stk rød paprika

  • 4 stk sjampinjonger (valgfritt)

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss maizena

  • 1 boks hermetiske cherrytomater

  • 1 ss spisskummen

  • 2 ts chilipulver

  • 1/2 ts chiliflak

  • 1/2 ts salt

  • 3 dl utblandet buljong

  • 1/2 boks mais

  • Tilbehør
  • Salat

  • Cherrytomater

  • Agurk

  • Lettrømme/mager kesam

  • Rundstykker eller nachos

Fremgangsmåte

  • Brun kjøttdeig eller karbonadedeig, gjerne i to omganger, og ha den over i en passende gryte etter hvert som den er ferdigstekt.
  • Finhakk hvitløk og skjær løk, paprika, sopp i smått. Surr grønnsakene på middels varme i en panne til løken er blank og has så i gryten sammen med den ferdigstekte kjøttdeigen.
  • Bland maizena ut med en liten skvett vann, som has i gryten sammen med hakkede tomater, krydder, utblandet buljong og mais. La gryten koke mens du lager en enkel salat som tilbehør.
  • Server gjerne tacogryten sammen med en liten skje mager kesam eller lettrømme, noen nystekte grove rundstykker eller kanskje litt nachos. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*