• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
17. juli 2020

Tacopizza med tortillachips

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Tex mex pizza med tortillachips

Tacopizza! Du har sikkert opp gjennom årene sett flere varianter av såkalte tacopizzaer i frysedisken. I dag tenkte jeg derimot å dele min egen tolkning av tacopizza. Bunnen og pizzasausen er laget etter vanlig oppskrift. Videre har jeg toppet pizzaen med tacoboller, tortillachips og ruccolasalat. Lag gjerne også en hjemmelaget hjemmelaget salsa og  guacamole, som du serverer sammen med pizzaen. Så kan være enkelt toppe pizzaen sin med ønsket topping.

Håper du lot deg friste til å prøve denne oppskriften på tacopizzaen!

Pizza med taco og tortillacips

Tacopizza

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 17. juli 2020
  • 2 pizzaer
  • 3 time(r)
  • Skriv ut
Tacopizza
Ingredienser
  • Pizzadeig
  • 3 dl hvetemel
  • 2,5 dl fullkornshvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/3 pose tørrgjær
  • 2,5 dl vann
  • Pizzasaus
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts flaksalt
  • 1 neve fersk basilikum
  • Pizzatopping
  • Revet hvitost
  • 200 gram kjøttdeig
  • 2 ss tacokrydder
  • Tortillachips
  • Ruccolasalat
  • Salsa
  • Guacamole
  • Lettrømme
Slik gjør du det
Steg 1
Start med pizzadeigen. Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett kaldt vann og elt deigen i en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok (eller for hånd), til du har en god og smidig deig. Beregn rundt 20 minutters eltetid med kjøkkenmaskin. Elter du for hånd kan du gjerne beregne litt ekstra lang tid.
Steg 2
Dekk bollen til med et lokk eller plast. La deigen heve til dobbel størrelse (cirka 1,5 time)
Steg 3
Lag pizzasausen mens deigen hever. Ha hermetiske tomater, hvitløk, olivenolje og litt salt i en blender (eller bruk en stavmikser) og kjør blenderen i 15-20 sekunder til du har en fin tomatsaus. Hell pizzasausen over i en kasserolle og kok den i 15-20 minutter for en tykkere og mer konsentrert pizzasaus. Smak til med evenyuelt mer salt, og ha i grovhakket basilikum.
Steg 4
Kna kjøttdeigen sammen med tacokrydderet. Sett kjøttfarsen i kjøleskapet.
Steg 5
Forvarm stekeovnen til 275 grader. Har du pizzastein eller pizzastål så kan jeg anbefale deg å bruke det foran vanlig stekebrett. Sett det i så fall inn midterst eller nest øverst i ovnen, mens du varmer opp ovnen. Sett på stekeovnen minimum 30-45 minutter før pizzaen skal inn i ovnen.
Steg 6
Hvelv pizzadeigen over på en melet flate. Strø over litt mel ved behov. Del deigen i to like store deler og trykk eller kjevle hver av emnene utover til flate bunner.
Steg 7
Ta kjøttfarsen ut av kjøleskapet, og form/trill den til små boller som du legger klart på et fat. Fordel pizzasausen utover bunnene. Strø over ost og følg på med revet hvitost og kjøttbollene.
Steg 8
Flytt pizzaen over på pizzasteinen eller stekebrett, og stek den i 7-9 minutter i ovnen, til du ser at osten begynner å bli gyllen. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
Steg 9
Fordel tortillachips og ruccolasalat over den nystekte tacopizzaen og server umiddelbar. Sett frem skåler med guacamole, salsa og rømme, som hver kan ha over pizzaen. Håper det smaker

Stikkord

  • Pizza
  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Potetsalat
Jordbærsorbet med basilikum

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Det glade kjøkkens pizzasaus
9. januar 2021
0 kommentarer

Det glade kjøkkens pizzasaus

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales