Tacopizza med tortillachips

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Tex mex pizza med tortillachips

Tacopizza! Du har sikkert opp gjennom årene sett flere varianter av såkalte tacopizzaer i frysedisken. I dag tenkte jeg derimot å dele min egen tolkning av tacopizza. Bunnen og pizzasausen er laget etter vanlig oppskrift. Videre har jeg toppet pizzaen med tacoboller, tortillachips og ruccolasalat. Lag gjerne også en hjemmelaget hjemmelaget salsa og  guacamole, som du serverer sammen med pizzaen. Så kan være enkelt toppe pizzaen sin med ønsket topping.

Håper du lot deg friste til å prøve denne oppskriften på tacopizzaen!

Pizza med taco og tortillacips

Tacopizza

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Middels
Mengde

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

30

minutter
Steketid (pr stk)

7

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzadeig
  • 3 dl 3 hvetemel

  • 2,5 dl 2,5 fullkornshvetemel

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/3 pose 1/3 tørrgjær

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • Pizzasaus
  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 1 ts 1 flaksalt

  • 1 neve 1 fersk basilikum

  • Pizzatopping
  • Revet hvitost

  • 200 gram 200 kjøttdeig

  • 2 ss 2 tacokrydder

  • Tortillachips

  • Ruccolasalat

  • Salsa

  • Guacamole

  • Lettrømme

Fremgangsmåte

  • Start med pizzadeigen. Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett kaldt vann og elt deigen i en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok (eller for hånd), til du har en god og smidig deig. Beregn rundt 20 minutters eltetid med kjøkkenmaskin. Elter du for hånd kan du gjerne beregne litt ekstra lang tid.
  • Dekk bollen til med et lokk eller plast. La deigen heve til dobbel størrelse (cirka 1,5 time)
  • Lag pizzasausen mens deigen hever. Ha hermetiske tomater, hvitløk, olivenolje og litt salt i en blender (eller bruk en stavmikser) og kjør blenderen i 15-20 sekunder til du har en fin tomatsaus. Hell pizzasausen over i en kasserolle og kok den i 15-20 minutter for en tykkere og mer konsentrert pizzasaus. Smak til med evenyuelt mer salt, og ha i grovhakket basilikum.
  • Kna kjøttdeigen sammen med tacokrydderet. Sett kjøttfarsen i kjøleskapet.
  • Forvarm stekeovnen til 275 grader. Har du pizzastein eller pizzastål så kan jeg anbefale deg å bruke det foran vanlig stekebrett. Sett det i så fall inn midterst eller nest øverst i ovnen, mens du varmer opp ovnen. Sett på stekeovnen minimum 30-45 minutter før pizzaen skal inn i ovnen.
  • Hvelv pizzadeigen over på en melet flate. Strø over litt mel ved behov. Del deigen i to like store deler og trykk eller kjevle hver av emnene utover til flate bunner.
  • Ta kjøttfarsen ut av kjøleskapet, og form/trill den til små boller som du legger klart på et fat. Fordel pizzasausen utover bunnene. Strø over ost og følg på med revet hvitost og kjøttbollene.
  • Flytt pizzaen over på pizzasteinen eller stekebrett, og stek den i 7-9 minutter i ovnen, til du ser at osten begynner å bli gyllen. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
  • Fordel tortillachips og ruccolasalat over den nystekte tacopizzaen og server umiddelbar. Sett frem skåler med guacamole, salsa og rømme, som hver kan ha over pizzaen. Håper det smaker

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*