• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • JUL (NY!)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • TA KONTAKT
  • SØK
29. august 2015

Hjemmelaget tacosalat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Tacosalat

I dag er det fredag og for mange betyr det tacofredag. Selv endte jeg opp med å lage tacosalat, som ikke bare er fantastisk godt, men også et sunnere alternativ til den tradisjonelle fredagstacoen.

Det er ingen fasit på hva man serverer til tacoen, og vi har alle våre preferanser. Noen liker ananas, andre sopp, noen tomater. Selv forsøker jeg å variere litt fra gang til gang, og bruker gjerne anledningen til å rydde i kjøleskapet. Har jeg en åpnet pakke spinat eller har salat liggende, et granateple, kanskje en halv rødløk eller avokado, da er dette ypperlige tacoingredienser. Bruk gjerne derfor ingredienslisten i denne oppskriften til inspirasjon, og benytt samtidig anledningen til å bli kvitt noen grønnsaker fra kjøleskapet.

Tips! Fetaost har mye smak, og jeg behøver derfor ikke så store mengder som jeg ville brukt dersom det hadde vært hvitost.

En sunnere fredagstaco

Har du litt ekstra tid til rådighet anbefaler jeg deg også å lage tacokrydderet selv. Det smaker ikke helt som Old del Paso, og du har kontroll saltinnhold og kan smake deg frem til den smaken du liker best.

Fordel tacosalat og karbonadedeigen på en tallerken, gjerne sammen med en enkel salsa, hjemmelaget guacamole, en liten skje lettrømme eller kesam, og noen nachochips.

Enkel og god hjemmelaget salsa
Hjemmelaget salsa til fredagstacoen

Håper tacosalaten faller i smak!

Hjemmelaget tacosalat

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 29. august 2015
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Tacosalat
Ingredienser
  • 600 gram karbonadedeig
  • 2 ss tacokrydder
  • Salat (crispisalat, isbergsalat el.)
  • 12 cherrytomater
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rødløk
  • 1 spisspaprika
  • 1 boks ananas
  • 1/2 boks mais
  • 1/2 avokado
  • 50 gram fetaost
  • Forslag til tilbehør
  • Nachochips
  • Salsa
  • Guacamole
  • Lettrømme
Slik gjør du det
Steg 1
Brun karbonadedeigen i en panne, gjerne i to omganger for å unngå mye væske.
Steg 2
Bland tacokrydder i karbonadedeigen og la det hele surre noen minutter på lav varme. Mens karbonadedeigen brunes på pannen passer det fint å gå i gang med salaten.
Steg 3
Skyll og kutt opp salaten, som så has i en passende salatbolle. Del tomatene i to og kutt rødløk, agurk og paprika i smått.
Steg 4
Del avokadoen i to, fjern stein og skall, og del den opp i terninger. Has i en salatbolle sammen med resten.
Steg 5
Bland i mais, ananas, og terninger av fetaost.

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kjøleskapsgrøt med blåbær og vanilje
Havregrynsgrøt med cottage cheese

Relaterte innlegg

Krydderstekte kikerter med potetmos
9. desember 2019
0 kommentarer

Krydderstekte kikerter med potetmos

Kyllinggryte med kokosmelk
5. desember 2019
0 kommentarer

Kyllinggryte med kokosmelk

Resteostesmørbrød
2. desember 2019
0 kommentarer

Resteostesmørbrød

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Stikkord

  • BBQ
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • grillmat
  • grillsalat
  • grilltilbehør
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • Kanelsnurrer
  • kjeks
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • milkshake
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • Rundstykker
  • salat
  • salater
  • Salsa
  • Scones
  • slow cooked
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • viltgryte
  • Wok
  • Wrap
Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales