Hjemmelaget tacosalat

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Tacosalat

I dag er det fredag og for mange betyr det tacofredag. Selv endte jeg opp med å lage tacosalat, som ikke bare er fantastisk godt, men også et sunnere alternativ til den tradisjonelle fredagstacoen.

Det er ingen fasit på hva man serverer til tacoen, og vi har alle våre preferanser. Noen liker ananas, andre sopp, noen tomater. Selv forsøker jeg å variere litt fra gang til gang, og bruker gjerne anledningen til å rydde i kjøleskapet. Har jeg en åpnet pakke spinat eller har salat liggende, et granateple, kanskje en halv rødløk eller avokado, da er dette ypperlige tacoingredienser. Bruk gjerne derfor ingredienslisten i denne oppskriften til inspirasjon, og benytt samtidig anledningen til å bli kvitt noen grønnsaker fra kjøleskapet.

Tips! Fetaost har mye smak, og jeg behøver derfor ikke så store mengder som jeg ville brukt dersom det hadde vært hvitost.

Har du litt ekstra tid til rådighet anbefaler jeg deg også å lage tacokrydderet selv. Det smaker ikke helt som Old del Paso, og du har kontroll saltinnhold og kan smake deg frem til den smaken du liker best.

Fordel tacosalat og karbonadedeigen på en tallerken, gjerne sammen med en enkel salsa, hjemmelaget guacamole, en liten skje lettrømme eller kesam, og noen nachochips.

Enkel og god hjemmelaget salsa
Hjemmelaget salsa til fredagstacoen

Håper tacosalaten faller i smak!

Hjemmelaget tacosalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • Tacosalat
  • 600 gram karbonadedeig

  • 2 ss tacokrydder

  • 1/2 stk Salat (crispisalat, isbergsalat el.)

  • 12 stk cherrytomater

  • 1/2 stk agurk

  • 1/2 stk rødløk

  • 1 stk spisspaprika

  • 1 boks ananas

  • 1/2 boks mais

  • 1/2 avokado

  • 50 gram fetaost

  • Forslag til tilbehør
  • Nachochips

  • Salsa

  • Guacamole

  • Lettrømme

Fremgangsmåte

  • Brun karbonadedeigen i en panne, gjerne i to omganger for å unngå at den blir kokt i pannen.
  • Bland tacokrydder i karbonadedeigen og la det hele surre noen minutter på lav varme. Mens karbonadedeigen brunes på pannen passer det fint å gå i gang med salaten.
  • Skyll og kutt opp salaten, som så has i en passende salatbolle. Del tomatene i to og kutt rødløk, agurk og paprika i smått.
  • Del avokadoen i to, fjern stein og skall, og del den opp i terninger. Has i en salatbolle sammen med resten av salaten.
  • Bland inn mais, ananas, terninger av fetaost, samt den ferdigstekte karbonadedeigen. Server tacosalaten med nahoschips, salsa, guacamole og lettrømme. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*