• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
2. mai 2020

Tacosalat med biffstrimler

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Tacosalat med biffstrimler

Forrige helg bestemte jeg meg for å lage tacosalat. Jeg hadde egentlig tenkt å følge en tidligere oppskrift på tacosalat fra bloggen, men underveis i innkjøpet ble avviket fra den opprinnelig oppskriften stadig større og større. Resultatet ble en utrolig digg tacosalat med biffstrimler. Ja faktisk så god at jeg måtte skynde meg å ta bilder og notere ned oppskriften før jeg kunne nyte maten.

Har du 5 minutter ekstra kan du gjøre som meg, og lage både salsa og tacokrydder selv.

  • Oppskrift: Enkel og god hjemmelaget salsa
  • Oppskrift: Hjemmelaget tacokrydder

Tacosalat er også en fin anledning til å rydde i den grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Bruk ingredienslisten under til inspirasjon, og erstatt noen av grønnsakene med hva annet som måtte passe. Har du ikke biffstrimler kan du bruke andre typer kjøtt (eller linser), se eksempelvis denne oppskriften på tacosalat med karbonadedeig eller denne tacosalaten med kylling.

Tacosalat med biff og granateple

Tacosalat med biffstrimler

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 2. mai 2020
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Tacosalat med biff
Ingredienser
  • Cirka 500 gram biffstrimler
  • 2 ss tacokrydder
  • Crispisalat eller hjertesalat
  • 12 cherrytomater
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rødløk
  • 1 spisspaprika
  • 1 avokado
  • 1 granateple
  • Forslag til tilbehør
  • Revet hvitost
  • Nachochips
  • Salsa
  • Lettrømme
Slik gjør du det
Steg 1
Stek biffstrimlene i litt olje i en varm panne. Når kjøttet er nesten helt gjennomstekt tilsetter du tacokrydderet, og steker videre noen minutter til kjøttet er ferdig. Sett kjøttet til side.
Steg 2
Skal du lage egen salsa kan du gå i gang med det mens kjøttet steker. Oppskriften finner du her.
Steg 3
Skyll salaten og snitt den opp i smått. Cherrytomater deles i fire, og agurk, rødløk og paprika deles i små terninger.
Steg 4
Del avokadoen i to, fjern steinen og bruk en skje til å fjerne skallet fra resten. Del den opp i terninger den også.
Steg 5
Rens et granateple. Jeg pleier å snitte rundt eplet med en kniv, slik at jeg bare skjærer gjennom skallet. Deretter drar jeg hver halvdel fra hverandre. Rens granateplekjernene fra hver halvdel over et dørslag, gjerne under rennende vann.
Steg 6
Bland sammen grønnsakene i en passe stor bolle, med unntak av avokadoen (går fort i stykker). Ha så i biffstrimlene og avokadoen og bland de forsiktig inn i resten.
Steg 7
Server tacosalaten i en skål/dyptallerken, med litt revet hvitost, nachochips, hjemmlaget salsa og lettrømme. Håper det smaker!

Stikkord

  • salat
  • taco
  • tex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Havrekjeks med sjokolade
Linsegrateng med potet

Relaterte innlegg

Karamellpudding
12. desember 2020
0 kommentarer

Karamellpudding

Saag med kylling
8. desember 2020
0 kommentarer

Saag med kylling

Ribbe
21. november 2020
2 kommentarer

Ribbe

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
23delinger