Tacosalat med biffstrimler

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Tacosalat med biffstrimler

Forrige helg bestemte jeg meg for å lage tacosalat. Jeg hadde egentlig tenkt å følge en tidligere oppskrift på tacosalat fra bloggen, men underveis i innkjøpet ble avviket fra den opprinnelig oppskriften stadig større og større. Resultatet ble en utrolig digg tacosalat med biffstrimler. Ja faktisk så god at jeg måtte skynde meg å ta bilder og notere ned oppskriften før jeg kunne nyte maten.

Har du 5 minutter ekstra kan du gjøre som meg, og lage både salsa og tacokrydder selv.

Tacosalat er også en fin anledning til å rydde i den grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Bruk ingredienslisten under til inspirasjon, og erstatt noen av grønnsakene med hva annet som måtte passe. Har du ikke biffstrimler kan du bruke andre typer kjøtt (eller linser), se eksempelvis denne oppskriften på tacosalat med karbonadedeig eller denne tacosalaten med kylling.

Banner - Mat du blir glad av

Tacosalat med biffstrimler

5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

5

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 biffstrimler

  • 2 ss 2 tacokrydder

  • Crispisalat eller hjertesalat

  • 12 stk 12 cherrytomater

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

  • 1 stk 1 spisspaprika

  • 1 stk 1 avokado

  • 1 stk 1 granateple

  • Forslag til tilbehør
  • Revet hvitost

  • Nachochips

  • Salsa

  • Lettrømme eller créme fraîche

Fremgangsmåte

  • Stek biffstrimlene i litt olje i en varm panne. Når kjøttet er nesten helt gjennomstekt tilsetter du tacokrydderet, og steker videre noen minutter til kjøttet er ferdig. Sett kjøttet til side.
  • Skal du lage egen salsa kan du gå i gang med det mens kjøttet steker. Oppskriften finner du her.
  • Skyll salaten og snitt den opp i smått. Cherrytomater deles i fire, og agurk, rødløk og paprika deles i små terninger.
  • Del avokadoen i to, fjern steinen og bruk en skje til å fjerne skallet fra resten. Del den opp i terninger den også.
  • Rens et granateple. Jeg pleier å snitte rundt eplet med en kniv, slik at jeg bare skjærer gjennom skallet. Deretter drar jeg hver halvdel fra hverandre. Rens granateplekjernene fra hver halvdel over et dørslag, gjerne under rennende vann.
  • Bland sammen grønnsakene i en passe stor bolle, med unntak av avokadoen (går fort i stykker). Ha så i biffstrimlene og avokadoen og bland de forsiktig inn i resten.
  • Server tacosalaten i en skål/dyptallerken, med litt revet hvitost, nachochips, hjemmlaget salsa og lettrømme. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*