Tacosalat med sorte bønner og søtpotet

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Tacosalat med sorte bønner og søtpotet

Fargerike salater er alltid velkomne, enten det er sommer eller vinter. Tacosalat av ulike slag er ikke uvanlig hos oss, og for noen uker siden laget jeg en variant med sorte bønner og søtpotet. Kjempegod, og passer godt både som middag og til lunsj. Her kan du tilsette de grønnsakene du ønsker. Dersom du tror det blir litt rester kan det være lurt å servere nachochipsene ved siden av, da unngår du at de blir bløte av salaten. Denne oppskriften er uten kjøtt, men ønsker du en variant med kjøtt kan du enten sjekke ut denne tacosalaten med kjøttdeig eller denne tacosalaten med biffstrimler.

Jeg har nylig vært i Mexico, og må innrømme at taco slik vi er vant til, ikke kan sammenlignes med hva jeg fikk servert der borte. Jeg skal heller ikke påstå at denne tacosalaten er en autentisk rett (tror ikke jeg leste tacosalat på noen meny), men god ble den uansett. Det nærmeste jeg har en autentisk rett tror jeg må bli birria tacos, kjempegod men tar litt tid å lage.

Banner - Mat du blir glad av

Tacosalat med sorte bønner og søtpotet

5.0 fra 1 vurdering
Type rett: Middag, LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Baketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk søtpotet

  • 1 ss olivenolje

  • 1,5 ss tacokrydder

  • 1 boks sorte bønner

  • 1 stk rød paprika

  • 1/2 stk rødløk

  • 1/2 stk frisk ananas (eller bruk boks)

  • 1 stk avokado

  • 1 stk hjertesalat

  • 75 gram fetaost

  • 1 boks mais

  • 1/2 stk rød chili eller jalapeños (valgfritt)

  • 1/2 plante Frisk koriander

  • 1/2 pose nachochips eller tortillachips

  • 1/2 boks Lettrømme

  • Lime

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme. Skrell søtpoteten og skjær den opp i jevnstore terninger. Ha bitene i en liten bolle, tilsett olivenolje og bland med tacokrydderet.
  • Ha potetbitene utover et bakepapirkledd stekebrett eller ildfastform. La søtpoteten ovnsbake i cirka 20 minutter. Rør i potetene et par ganger underveis. Mot slutten av steketiden skrur du på varmluften, om du vil at de skal bli litt sprø på utsiden.
  • Gjør klar resten av salaten mens søtpoteten står i ovnen. Skyll de sorte bønnene i et dørslag, i kaldt vann, og la dem stå. Fjern hinnene fra innsiden av paprikaen og skrell rødløken. Skjær paprikaen i terninger og rødløken i tynne båter. Har du en mandolin kan du bruke den på rødløken. Skjær av topp og bunn på ananasen (dersom du bruker fersk). Skjær av skallet og stammen i midten. Kutt ananasen opp i biter. Skjær avokadoen i to, fjern stein og skallet vet hjelp av en skje. Skjær avokadoen i skiver eller terninger. Finsnitt hjertesalaten
  • Ha den oppskårede salaten i en skål. Smuldre over fetaosten, og ha boksen med mais og de skylte bønnene. Om du vil ha litt ekstra sting i salaten kan du også tilsette finhakket rød chili eller jalapeños.
  • Bland inn frisk koriander, bakt søtpotet og sprø tortillaschips rett før servering. Server med rømme og limebåter til. Håper det smaker!

Notater

  • Et tips om du synes løken har for mye rå løksmak er å blande den med litt sitronsaft noen minutter før du har den i salaten. Og så er det lurt å skjære båtene så tynne som mulige.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Torill Wallumrød

    Takk for inspirerende oppskrifter jeg har hatt glede av. Greie oppskrifter med grei forklaring til hvordan det skal lages !!

    • Rolf-Anders Vollan

      Jeg forsøker alltid å forklare så detaljert som mulig, så det er en veldig fin tilbakemelding å få 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*