Tacosalat med laks og avokadokrem

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel
Tacosalat med laks

Jeg forsøker å få til minst to fiskemåltider i uken. Får jeg til tre er det en bonus, men i hvert fall to måltider føler jeg er et minimum. Da er laks bestandig et sikkerstikk. Tidligere denne uken kunne du på Instagram se meg lage en tacosalat med laks og avokadokrem, lagt opp som en krans på tallerkenen. En kjempeenkel middagsrett, som jeg brukte maks 20 fra jeg satte i gang og til at den var ferdig.

Det er lenge siden sist jeg har fått så mange positive reaksjoner på Instastory, og det på en fiskerett!! Men jeg synes jo det beviser hvordan man kan gjøre en enkel rett til noe utrolig fristende, bare ved å gjøre litt ekstra flid i å legge det opp. Dessuten skjuler jo tacokrydderet litt av fiskesmaken, så dette er jo en rett som til og med kan falle i smak hos de som i utgangspunktet ikke er så glad i fisk.

Trenger du litt mer inspirasjon til middager med laks? Her finner du noen andre ideer fra bloggen

Banner - Mat du blir glad av

Tacosalat med laks og avokadokrem

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 laks

  • 1 pose tacokrydder

  • 1/2 stk 1/2 ananas

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 1/2 kurv 1/2 jordbær

  • 4 ss 4 lett créme fraîche

  • Salatblader

  • 1/2 pose 1/2 nachos

  • Avokadokrem
  • 1 stk 1 avokado

  • 1 ss lett créme fraîche

  • 1 skvis sitron

  • salt

Fremgangsmåte

  • Skru stekeovnen på 190 grader, varmluft.
  • Mens du venter på at ovnen blir varm kan du gjøre klar laksen og kutte opp frukt og grønt. Fisken deles opp i terninger og blandes med tacokrydder. Ananas skrelles og agurk og jordbær skylles. Skyll eventuelt også salaten dersom den ikke er ferdigskyld. Skjær ut stilken på ananasen og del den opp i terninger. Agurken kan du skjære i tynne skiver eller terning, og jordbærene deles i 6 eller 8 biter.
  • Fordel laksebitene utover et bakepapirkledd stekebrett, og stek laksen midt i ovnen i cirka 8-10 minutter.
  • Lag avokadokremen. Del avokadoen i to og fjern steinen inni. Bruk en skje til å skille kjøttet fra skallet og del kjøttet i biter. Ha avokadoen i en bolle sammen med crème fraîche og litt sitron, og lag en klumpefri krem ved hjelp av en stavmikser. Du kan også bruke en gaffel, men du får nok ikke samme kremkonsistens. Smak til med salt.
  • Når laksen er ferdig er det bare å legge opp salaten på en tallerken. Du kan enten bare blande salat og laks på tallerkenen, med en skje créme fraîche og avokadokrem. Alternativ kan du gjøre deg flid med å legge opp. Legg salat, agurk, ananas, laks og jordbær i en ring på tallerkenen. Legg over knuste nachos, og sett avokadokrem og créme fraîche i topper på yttersiden og innersiden av ringen. Server og nyt! Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*