Hjemmelaget tacosalat

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Tacosalat

I dag er det fredag og for mange betyr det tacofredag. Selv endte jeg opp med å lage tacosalat, som ikke bare er fantastisk godt, men også et sunnere alternativ til den tradisjonelle fredagstacoen.

Det er ingen fasit på hva man serverer til tacoen, og vi har alle våre preferanser. Noen liker ananas, andre sopp, noen tomater. Selv forsøker jeg å variere litt fra gang til gang, og bruker gjerne anledningen til å rydde i kjøleskapet. Har jeg en åpnet pakke spinat eller har salat liggende, et granateple, kanskje en halv rødløk eller avokado, da er dette ypperlige tacoingredienser. Bruk gjerne derfor ingredienslisten i denne oppskriften til inspirasjon, og benytt samtidig anledningen til å bli kvitt noen grønnsaker fra kjøleskapet.

Tips! Fetaost har mye smak, og jeg behøver derfor ikke så store mengder som jeg ville brukt dersom det hadde vært hvitost.

Har du litt ekstra tid til rådighet anbefaler jeg deg også å lage tacokrydderet. Det smaker ikke helt som Old del Paso, og du har kontroll saltinnhold og kan smake deg frem til den smaken du liker best.

Enkel og god hjemmelaget salsa
Hjemmelaget salsa til fredagstacoen

Håper tacosalaten faller i smak!

Hjemmelaget tacosalat

3 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Tacosalat
  • 600 gram 600 karbonadedeig eller kjøttdeig

  • 2 ss 2 tacokrydder

  • 1/2 stk 1/2 Salat (crispisalat, isbergsalat el.)

  • 12 stk 12 cherrytomater

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

  • 1 stk 1 spisspaprika

  • 1 boks 1 ananas

  • 1/2 boks 1/2 mais

  • 1/2 1/2 avokado

  • 50 gram 50 fetaost

  • Forslag til tilbehør
  • Nachochips

  • Salsa

  • Guacamole

  • Lettrømme

Fremgangsmåte

  • Brun karbonade- eller kjøttdeigen i en panne, gjerne i to omganger for å unngå at den blir kokt i pannen.
  • Bland tacokrydder i karbonadedeigen og la det hele surre noen minutter på lav varme. Mens karbonadedeigen brunes på pannen passer det fint å gå i gang med salaten.
  • Skyll og kutt opp salaten, som så has i en passende salatbolle. Del tomatene i to og kutt rødløk, agurk og paprika i smått.
  • Del avokadoen i to, fjern stein og skall, og del den opp i terninger. Has i en salatbolle sammen med resten av salaten.
  • Bland inn mais, ananas, terninger av fetaost, samt den ferdigstekte karbonadedeigen. Server tacosalaten med nahoschips, salsa, guacamole og lettrømme. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Reidun Fiksdal

    Hei har dere glutenfritt middag jeg liker å lage middag

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei
      Denne tacosalaten er egentlig naturlig glutenfri, men les innholdsfortegnelsen på tacokrydderet og nacho chipsen for å være sikker på at disse ikke inneholder spor av gluten (kan variere fra merke til merke) 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*