Endelig fredag, og som i veldig mange norske hjem så er det taco på menyen. Nærmere bestemt tacowraps med hvitløksdressing.
Taco, burritos, fajitas og andre tex mex varianter er kanskje ikke en kulinarisk opplevelse. Men når det er fredag og jeg kommer hjem fra trening klokken 19:00, så er raske og enkle middagsretter, som samtidig gir meg en god fredagsfølelse midt i blinken. Så selv om det ikke er her jeg får utfordret meg selv på kjøkkenet så synes jeg at taco, tacowraps, fajitas og andre kjappe løsninger passer fint på en fredags kveld. Det er jo ekstra godt når man lager alt fra bunnen av.
Er du like glad i tex mex som det jeg er? Da kan jeg friste med en god oppskrift på tacosalat, kyllingburritos eller chili con carne. Eller se andre retter innen tex-mex som jeg tidligere har publisert.
Tacowraps med hvitløksdressing
- 27. november 2015
- 4 tortillas
- 25 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 500 gram karbonadedeig
- 2 ss tacokrydder
- 1/2 rødløk
- 1 spisspaprika
- 8 cherrytomater
- 1/2 agurk
- Hvitløksdressing
- 1/2 boks lettrømme/kesam
- 1/2 ts tørket persille
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts sitronsaft
- 1 klype sukker
- 1 klype salt
Slik gjør du det
- Steg 1
- Start med å lage hvitløksdressingen slik at den får stå å trekke litt smak før resten er ferdig.
- Steg 2
- Bland sammen persille, finhakket hvitløk, sitronsaft og sukker i en liten skål. Smak til med riktig mengde salt. La dressingen stå til resten er ferdig
- Steg 3
- Brun karbonadedeigen kjapt i en varm stekepanne.
- Steg 4
- Bland inn tacokrydder, enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt. Stek videre i et par minutter.
- Steg 5
- Vask og del løk, paprika, agurk og tomater i smått.
- Steg 6
- Varm tortillas enten i mikro eller noen sekunder i en varm stekeovn.
- Steg 7
- Fordel tex-mex fyllet utover lefsen, sammen med grønt og hvitløksdressing. Fold tortillasen som en wrap og nyt mens den enda er varm.