Hvis du noen gang har laget hummus så har du helt sikkert lagt merke til at det er oppgitt en ingrediens som heter tahini. Men hva er egentlig tahini, og hvor kan man få tak i det?
Tahini er en slags pasta laget av sesamfrø, og er vanlig i Midtøsten. Det er ikke overalt man får kjøpt denne pastaen, men jeg vet at de selger det både på Meny, Sunkost og diverse matbutikker med import fra Midtøsten og Asia. Men hvorfor kjøpe et stort glass, nå det ikke tar noe mer enn 10-15 minutter å lage en hjemmelaget tahini. Sesamfrøene ristes gjerne først i en varm panne, både for å få frem mer av den karakteristiske nøttesmaken og for at de enklere skal avgi olje. Deretter males de sammen med bittelitt salt og en liten klunk olivenolje. Vipps så har du laget en enkel og god tahini på få minutter.
Så hva kan du bruke tahini til? Jeg synes det er veldig godt med hummus, enten som en del av en middag, eller rett og slett som dip til grønnsaker. I tillegg synes jeg det også er veldig godt med tahiniyoghurt på krydret kjøttdeig.
Se oppskrift på hummus