Tarteletter – små terter med med rabarbra og marengs. Mens du kanskje er mest vant å nyte slike med med vaniljekrem toppet med ferske bær så har jeg laget min egen vri. Vaniljekremen er byttet ut med en frisk rabarbrakompott, og for å balansere den litt syrlig rabarbraen så toppet jeg det hele med litt marengs som jeg brente noen sekunder rett før servering.
Tarteletter med rabarbra og marengs er en forholdsvis enkel dessert å lage, samtidig som at den virker både flott og imponerende. Tartelettene (mørdeigsbunnen) kan fint lages i forkant, slik at du bare kan ha på rabarbrakompott eller bærfyll og marengs rett før servering. Siden jeg ønsket å servere disse tartelettene (minitertene) som små munnfuller så tok jeg i bruk non-stick sandkakeformer (6-7 cm i diameter). Du kan også bruke mindre terteformer, men det blir også litt færre i antall siden formene jeg brukte er mindre.
Selv om jeg serverte tartelettene med to ulike fyll, rabarbrakompott og skogsbærfyll, så har jeg i oppskriften bare tatt med rabarbrakompotten. Dette skyldes primært to årsaker. Den ene er at rabarbrafyllet smakte klart best av de to fyllene, og hadde en flott syrlig balanse mot den søte bunnen og marengsen. I tillegg så ble det rikelig med fyll, så det hadde holdt å bare lage et av de. Dersom du ønsker å lage bærfyll istedenfor kan du bare bytte ut rabarbraen med de bærene du ønsker, og smake deg frem med riktig mengde sukker.